04-08-08

Vooruit

Helaas beste sportliefhebber,

Deze duiveltjes hebben plaats geruimd voor fiere Preminiemen (2008-2009).

Surf vanaf nu naar http://vcne-preminiemen.skynetblogs.be om de verdere avonturen van onze blauw-helden te volgen.

Om melancholische redenen zal deze "duiveltjes" site nog een tijdje blijven bestaan.

 

Gegroet,

de redactie

19:50 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-08

Seizoen afsluiter

Hallo beste duivel en familie,
 
zoals jullie reeds meegedeeld sluiten we het seizoen af met een gezellig samenzijn op zaterdag 7 juni.
Omstreeks 17u30 worden jullie verwacht op het terrein van de Sterrenbos.
 
Op het programma staat een sportief treffen tussen onze duivels onderling en daarna het alom geroemde wedstrijdje tussen de familieleden.
Alle liefhebbers die zich eens willen uitleven: wees op post! 
 
Afsluiten doen we met een etentje waarin het bekende sportmenu wordt gepresenteerd!
 
 
 
Tot zaterdag!
 
 
Groeten,
Stijn

21:16 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-08

Tornooi Oostende 11 mei


Op zondag 11 mei trokken we naar het verre Oostende voor het laatste tornooi van dit seizoen.

Tevens ook het laatste tornooi van onze gevierde trainers-staf: T1 : Stijn, T2 : Marnix en M1 : Mama Stijn en dus ook zo’n beetje de mama van de ploeg !

Het werd een zomers voetbalfeest met talloze doelpunten onder een zinderende zon.
Met keeper Sander , Lucas, Pieter, Stef en Arthur in de hoofdrol.

Om 11u startten we tegen thuisploeg HO Oostende
VCNE begint slapjes aan de match en HOO verzuimt af te werken. Naarmate de match vordert begin één van de sterspelertjes van HOO op dreef te komen en scoort 3-maal. VCNE heeft echter ook een sterspeler in dienst : Arthur. Hij brengt de ruststand op 3-2 tegen VCNE.

In de 2 de helft drukt HOO door en kijken we tegen een 5-2 achterstand aan. De buit is binnen denkt de trainer van HOO en spaart zijn sterspeler van verdere diensten. Arthur ruikt opnieuw zijn kans en scoort zomaar eventjes 4 maal na elkaar. Het  kalf verdronken voor HOO en Pieter zet de 5 – 7 op bord.
 

Om 13u is Sparta Gent aan de beurt.
Een evenwichtige eerste helft met 2 doelpunten van Lucas en Arthur die elkaar goed vinden. Echter ook Sparta heeft 2 maal gescoord.

Dan begint VCNE zowaar tegen zichzelf te spelen en krijgt geen bal meer voor elkaar. Typerend : een own-goal luidt de 2-5 eindstand in. Snel vergeten die match ...

Om 14.30 ligt het grote KV Oostende op het bord.
De arbiter is opgeroepen voor een doping-plasje dus neemt Stijn het fluitje in de hand.
De talrijk opgedaagde Tifosi schreeuwen hun blues naar de overwinning.
Oostende is deze zuiderse samba taferelen duidelijk niet gewoon en VCNE speelt, opgedweept door het publiek, een wervelende 2 de helft. Resultaat 4 – 1 eindstand dankzij goals van Lucas, 2 X Pieter en Arthur.

Ondertussen is duidelijk dat het verlies tegen Sparta Gent zuur opbreekt. Een plaats in de finale wordt moeilijk, de volgende match moet zeker gewonnen worden.

Laatste match om 15.30 Zeebrugge
Zeebrugge is de beter ploeg maar Sander maakt enkele mirakels. VCNE komt goed weg met een gevleide O-1 voorsprong na de eerste helft.
De fans proberen hun ploeg weer op sleeptouw te nemen zoals in de voorgaande match. Het vat is echter af bij onze atleten. Zeebrugge zet zijn overwicht nu wel om in doelpunten en maakt de klus koel af : 5 – 2.

 

Een leuke, sportieve dag waarbij de spelers elke minuut van dit tornooi gespeeld hebben. Zij verdienden een deugdoende verfrissing in de vorm van een ijsje op een terrasje in Steene. Wat de schare fans hierbij geconsumeerd hebben kunnen we wegens censuur jammer genoeg niet publiceren.

Nogmaals dank aan Stijn en familie Taveirne !

22:29 Gepost door Maurice in Tornooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-08

 

 
Zondag 11 mei spelen we een tornooi op Ho Oostende.
 
 • 11u: Ho Oostende - VCNE
 • 12u30: VCNE - Sparta Gent
 • 13u30: VCNE - SV Nieuwpoort
 • 14u30: VCNE - KV Oostende
 • 16u15: VCNE - Zeebrugge
 
** Woensdag 7 mei is het gewoon training.

12:20 Gepost door Maurice in Tornooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-08

Verslag tornooi Latem 1 Mei '08

Tornooi St Martens Latem Duiveltjes -8  (1 mei 2008)

(bekijk ook de foto's onderaan in voorgaand bericht) 

Daknam – VCNE 0 - 1 ff

Van bij de eerste wedstrijd behaalden onze duiveltjes een ongewenste overwinning. De spelers van Daknam gaven forfait,waardoor het tornooi enigszins in mineur startte voor onze duiveltjes.

Munkzwalm – VCNE 1 – 1

Munkzwalm koos voor de openingstormloop maar strandde 2x op Sander die met de voet zijn goal vrij hield van ballen. Onze blauwkes organiseerden zich snel en namen het spel geleidelijk aan over. Lucas liet zich opmerken met een schot op de paal, maar ook Munkzwalm hield het hoofd koel en bleef erg gevaarlijk. Toch komen de gevaarlijkste doelkansen van de blauwe brigade, met Stef die vanop afstand regelmatig het kanon hanteert, afgewisseld met schoten van Pieter en Lucas. De supporters houden even de adem in op een schot van de tegenstander, maar Sander pakt met een mooie save. Bij een corner voor Munkzwalm loopt een speler goed in en knalt de 1 – 0 tegen de netten. Stef reageert met een quasi onhoudbaar afstandschot,maar de Zwalmse goalie pakt ook deze bal.

Na halftime verlegt het spel zich helemaal naar de kant van de tegenstander. Onze duivels ontbinden hun duivels en drukken Munkzwalm weg, dat er enkel nog via de counter uit komt. Lucas geselt de verdediging en richt regelmatig op doel, maar stuit telkens op een stevig keepende tegenstander. Hij valt op door enkele door Frank Dauwensge ïnspireerde bewegingen, waarbij hij zijn bewaker moeileloos omzeilt. De inzet is groot, maar voorlopig lijken onze jongens niet beloond te zullen worden voor ons werk.

In de laatste minuut echter knalt Stef een pegel op de keeper, Arthus schiet eveneens in diens handen en uiteindelijk brengt Lucas de verlossing met een schitterend afstandschot. 1 – 1. Het is een verdiend en hard bevochten gelijkspel.

St Martens Latem – VCNE 1 - 4

Bijna direct na de vorige match mpoeten onze jongens Latem partij geven. De tegenspeler is geteisterd door vakantie- en communieperikelen, maar brengt toch een strijdvaardig team in het tornooi. De spelertjes van (veel) jongere leeftijd spelen als sterren en vechten als leeuwen, aangemoedigd door hun oudere ploegmaats, die het hele oeuvre van de Gantoise uit de kast halen. Een spionkop om U tegen te zeggen Onze duivels gaan direct in de aanval. Bij de eerste aanval Doet Stef de lat bijna buigen, Pieter probeert nog in de rebound, maar de keeper vat de bal. Een slechte uittrap belandt in de voeten van een scherp staande Lucas en de netten trillen. 0-1. Enkele secoden later laat Lucas opnieuw de netten trillen. Het staat 0 – 2

Ook Arthur laat zich niet kennen en doet de Latemse keeper naar de bal duiken. Even wordt onze verdediging uit verband gespeeld. Sander redt met de voet. De bal gaat in de rebound nipt naast. Enkele minuten later krijgt Stef waar hij al lang recht op heeft. Een hard schot belandt hoog in doel. 0 – 3

Latem blijft gevaarlijk in de aanval trekken, maar Thijs is een stevig slot op de verdediging. Dit zal hem het hele tornooi kenmerken. Sterk als een buffel, snel als een luipaard en precies als een cobra, onderschept hij elke doorbraak. Even maakt Sander een gigantische inschattingsfout als hij ver uitkomt tegen 3 aanvallers. De bal gaat gelukkig nipt voorlangs en de rebound onderschept hij. Latem duwt steeds meer en de vermoeidheid laat zich voelen bij onze jongens. Een stevige aanval met een bijna zeker goal wordt ontzet door Stef, die als een komeet terugkomt en met een schitterende sliding de bal uit de voeten van een Latemse aanvaller plukt.

Uiteindelijk breekt Pieter door van op de eigen helft en prikt de 0 – 4 tegen de netten.

Een slecht ontzette bal die voor doel blijft hangen, geeft de jongens van Latem uiteindelijk wat ze verdienen. Een eer-reddend doel voor een fiere, jonge en enthousiast voetballende ploeg. 1 – 4.

We geven een speciale vermelding voor de Latemse Victor, die als kleinste en jongste tegenspeler symbool staat voor een ploeg die geen forfait gaf, maar met jonge spelertjes doet wat sportief verwacht wordt: met plezier voetballen.

St Denijs Westrem – VCNE

Deze laatste match bepaalt wie de tornooibeker mee naar huis neemt. Onze blauwe duivels moeten winnen, om het verschil in doelpunten te overstijgen. SDW is altijd al een stevige tegenstander geweest, zodat onze jongens gewapend het veld op komen.

De match begint met een snelle aanval van SD en een schitterende save van Sander. Stef en Lucas vormen een gevaarlijk koppel in de aanval en de wedstrijd kent het verloop van een echte finale. Onze jongens vechten voor elke bal, combineren sterk en lijken op een overwinning af te stevenen. Ook de supporters laten zich nu volop horen. Thijs houdt de deur goed dicht en Sander redt wat er toch doorkomt. Helaas wordt de score geopend door SD die iedereen verrassen met een mooie lob. 1 – 0

Pieter zet echter snel de bordjes weer gelijk en het spel verlegt zich naar de overkant. 1 - 1

Na rust laat Lucas zijn klasse zien, wanneer hij na een corner vanuit een onmogelijke hoek een echte Ruiz-goal scoort. 1 – 2. De beker is binnen handbereik. Toch blijft SD scherp en vinnig aanvallen. Hoewel onze jongens de enige ploeg zijn die écht willen voetballen, treft het lot ons ongenadig. S. redt een aanval met de voet, maar in tweede instantie gaat hij toch binnen. 2 – 2. Thijs zet zich over zijn teleurstelling heen en voorkomt erger met een schitterende tussenkomst. Stef probeert de keeper van SD nog neer te bliksemen met een verschroeiend schot, maar de klok tikt ongenadig.

Onze jongens speelden een schitterend tornooi en eindigden om een tweede plaats, die net zo goed een eerste geweest kon zijn. Dit is een kampioenenploeg.

Verslag Dirk Vos

21:07 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Foto's Tornooi Latem

 

Dankzij onze vliegende reporter van dienst (Dirk Vos) kunnen wij u volgende actie-beelden aanbieden (portret-rechten voorbehouden):

Voetbaltornooi Latem 1 mei 2008

13:25 Gepost door Maurice in Tornooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-08

TrainingWoensdag 30 april en woensdag 7 mei is er zoals gewoonlijk training om 13u30.
 
 

19:12 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-08

Tornooi

 

Tornooi Latem: 1 mei
(verzamelen Zandstraat: 12u30)

 • 13u30: Daknam - VCNE
 • 14u15: Munkzwalm - VCNE
 • 15u00: Latem - VCNE
 • 16u30: St Denijs - VCNE

14:11 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volgende wedstrijd

 
Volgende wedstrijd zaterdag 26/04/2008
    
HT.ZWIJNAARDE -  VCNE om 11:15
 
(verzamelen om 10:15 zandstraat) 


14:09 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-08

Deze week

 

Woensdag 16 april

    wedstrijd tegen Duivels-9 om 16u

Verzamelen in de zandstraat om 15u30

 

Vrijdag 18 april

Vergadering om 19u30 in de zandstraat.

 

Zaterdag 19 april Geen match !

(wegens forfait VC Zwijnaarde)

20:29 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-08

Wedstrijd verslag St Denijs B - VCNE : 1 - 3

VCNE verpulvert onbreekbare reputatie van St Denijs Westrem

In onze sterkste formatie en met opgeladen batterijen trekken de duiveltjes richting St Denijs Westrem. De ondertussen onklopbaar geachte ploeg van St Denijs vormt een uitdaging, onze blauwen zijn er klaar voor.

Opstelling: Tibo DB., Thibeau S., Lucas, Thijs, Stef, Loïc en Pieter. Sander krijgt een rustdag en komt de supporters vervoegen.

Amper is de aftrap gegeven of Tibo DB moet een eerste aanval weerstaan. Hij blokt met de voet een sterke aanval af. De omschakeling gaat snel, Thijs gaat door op rechts en deponeert de bal zuiver naast de keeper in het mandje. Er komt een eerste barst in het zelfvertrouwen van de thuisploeg.

Wat dan volgt heeft alle kenmerken van een topmatch. Er wordt gespeeld aan een hels tempo, sterk verdedigd en beide ploegen gaan tot het uiterste om de overwinning binnen te halen. Fysiek, mentaal, technisch en tactisch is het een open en sterke match van beide ploegen. Dit wordt een wedstrijd die in de analen van de duiveltjes een topplaats zal verwerven.

Onze duivels tonen zich van hun sterkste kant: zowel opbouw, positiespel, passing als afwerking lopen perfect.

8’ Thibeau S.  scoort 0 2

10’ Wissel Thibeau S. – Stef

Bij zijn eerste balcontact neemt Stef de bal goed aan van Lucas en gaat zijn hele flank af, de bal wordt in corner gewerkt.

In de 11° minuut wordt ook het sterke spel van SDW beloond. Een goede aanval laat verdediging en Tibo DB kansloos 1 - 2

12’ Loïc dribbelt de hele linkerflank aan flarden. Zijn schot wordt onderschept door een secuur keepende Pieter-Jan van SDW.

13’ Een zo goed als zeker gemaakte thuisgoal strandt op een ijzeren Tibo DB.

Onmiddellijk daarna gaat een vlammend kanonschot van Stef nipt over de goal.

14’ wissel Lucas – Pieter en Thijs – Thibeau S.

We merken nu onrust bij de onklopbaren, het middenveld is van ons en het spel verplaatst zich naar de thuishelft van het plein.

Ook de zijlijn laat zich niet onbenut. Eerst kan de verslaggever zich bijna niet houden en wil in een reflex de bal binnen houden, daarna grijpt T2 in aloude Pfaff stijl een buitengeschoten bal klemvast.

16’ Tibo DB redt met de voet en even loopt ook een tweede aanval dood op een Tibo in super vorm.

17’ Stef rolt de hele verdediging op en past heel zuiver naar Pieter, die goed volgt, maar er net niet bij kan.

18’ Tibo komt gepast heel ver uit en stopt een nieuwe aanval.

Stef vormt een permanent gevaar, als slot op de verdediging en in de omschakeling.

21’ Tibo redt opnieuw tweemaal op rij

23’ wissel Thibeau S. – Thijs

We gaan rusten met 1 – 2 de wedstrijd kan nog alle kanten op.

In de tweede helft komen twee super gemotiveerde teams het veld op. Aan de zijlijn klinkt het: wie nu scoort, wint de wedstrijd.

4’ Pieter gaat de flank af, Lucas besluit in één tijd nipt naast.

7’ Pieter neemt de bal aan en is door niemand van de bal te zetten.

9’ Stef schiet vanop 10 m, de bal scheert rakelings langs het doel.

11’ Tibo komt ver uit en ontzet de bal met de voet.

Onze verdediging houdt de boel mooi gesloten, we benutten de flanken goed en blijven voortdurend voor dreiging zorgen.

Toch blijft ook SDW alle duivels ontbinden.  Kort na deze redding krijgt SDW een corner, de bal blijft voorin hangen, een scrimmage voor het doel en wat iedereen ziet aankomen, gebeurt ook… de bal gaat binnen… of net niet. Met een meesterlijke reflex houdt Tibo de voorsprong vast.

12’ Tibo DB onderschept de bal op de helft van de tegenstander. Het spel verlegt zich steeds meer en onze blauwe troepen hebben de wedstrijd nu in handen. Iedereen blijft echter voetballen. SDW countert scherp en is uiterst gevaarlijk. Dit is voetbal, dit is feest.

13’ Tibo duwt een afstandschot over met de vingertoppen.

14’ De keeper van SDW komt ver uit en pakt de bal buiten de backlijn. Een mooi genomen vrije schop van Stef gaat nipt naast.

Tibo gaat even zwaar neer en blijft kermend liggen. Tot groot jolijt van de supporters stormt Sander als een echte verzorger het veld op om hem bij te staan.

16’ Inworp Stef en de aansluitende aanval leidt tot een corner. Die bereikt Loïc, die van ver, hoog over de verdediging op doel schiet en de 1 – 3 onverbiddelijk in de netten tekent.

Wie denkt dat de wedstrijd gespeeld is, vergist zich: SDW gooit nu alles in de strijd en kiest voor de stormaanval.

18’ Loïc redt de bal nipt van de lijn waarna Tibo in tweemaal de bal kan wegwerken.

22’ Wissel Stef – Thijs

De mare gaat dat St Denijs Westrem b in twee jaar geen enkele match verloor (behalve één vakantiewedstrijd), maar onze duivels hebben hier een einde aan gemaakt. Ook Sander mocht bij de penalty’s opdraven en knalde tevreden de bal hard in doel.

Eindstand: 1 – 3

Schoten op doel:  SDW 23 – VCNE 18

Dit was een spannende en sportieve match van hoog niveau, gewonnen door inzet, organisatie, teamspel en vista. Vermeldenswaardig waren ook volgende spelers van de thuisploeg:

Pieter-Jan die als doelman sterk meespeelde, Haroun: snel en sterk met het hoofd en Gilles, een immer gevaarlijke flankspeler.

Verslag: Dirk Vos

21:58 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-04-08

Volgende wedstrijd

 

Volgende wedstrijd:

 Zaterdag 12 april, 10u45

 Sint Denijs B - VCNE

verzamelen in de zandstraat om 09u45 h.

23:05 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-08

Training

 
Aanstaande woensdag is er zoals gewoonlijk training
 
aanvang om 13u30 stipt.
 
 
 
 

21:04 Gepost door Maurice in Trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag VCNE - Sint Denijs Westrem A 4 - 8

Wedstrijdverslag VCNE - Sint Denijs Westrem A : 4 - 8

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Sint-Denijs-Westrem A op het programma. Uit de heenmatch leerden we dat dit, ondanks de 3-7 overwinning voor VCNE, een niet te onderschatten tegenstander is.

Wegens buitenlandse “verplichtingen” ontbreken bij onze -8 een paar spelers. Volgende 6 spelers moeten de klus klaren : Sander in doel, Tijs, Arthur, Stef, Thibeau en Pieter.

En ondanks de eerder magere publieke opkomst vliegt VCNE er van in het begin in. De brilscore zou niet lang op het bord blijven staan. Reeds na 1 min. toont spits Arthur meteen dat de “form” er is en schiet bij een eerste aanval na een mooie dieptepass van Stef vanuit een scherpe hoek onhoudbaar binnen. 

In de 2de min. schotelt Arthur een open kans voor de voeten van Thibeau maar die heeft wat medelijden met SDW zo vroeg in de wedstrijd en besluit naast. 

Na vijf min. bekomt SDW een beetje van de Nazarethse aanvalsdrift en de bezoekers trekken wat meer in de aanval. Libero Tijs kan de aanvallen echter probleemloos keren. 

10de min: na een collectieve actie van VCNE besluit Arthur op de paal (die paal zou in de eerste helft nog een vijftal keer in de weg staan !!!). 

13de min. : de 2 – 0 die al een tijdje in de lucht hing komt er eindelijk : na een individuele actie besluit Thibeau op de paal (jawel !!!)  maar de goed gevolgde Pieter schiet in de rebound met rechts in één tijd de bal tegen de touwen. 

In de 18de min. valt er echter een tegendoelpunt te noteren : keihard schot SDW en Sander kansloos bij de 2 – 1. 

In de laatste minuut waagt Arthur nog eens zijn kans, maar de SDW-keeper gaat goed plat en duwt de bal in corner. 

Terwijl iedereen al aan rusten denkt, krijgt VCNE nog het deksel op de neus en gaan we uiteindelijk toch nog met een gelijke stand (2 – 2) de kleedkamers in, terwijl VCNE gans de eerste helft had gedomineerd en met een beetje geluk in de afwerking de match reeds kon gespeeld zijn. 

Bij het begin van de tweede helft neemt VCNE opnieuw de draad op en jawel de paal houdt Thibeau van de 3 – 2 en Pieter knalt de rebound keihard het stadion uit ! 

Dit motiveert Thibeau alleen maar en in de 2de en 5 min. maakt hij er, telkens met zijn ondertussen wereldbekende dribbels, 3 – 2 en 4 -2 van.

En dan … dan kwamen de onweerswolken, gingen de hemelsluizen open en bleken onze 6 duivels niet waterbestendig te zijn. Niets wil nog lukken, hoofden gaan naar beneden en VCNE komt plots niet meer in het spelbeeld voor. Zonder verder in detail te treden (materiaal van de schrijvende pers bleek ook niet waterdicht) ging het van kwaad naar erger en SDW was van het principe “er op en er over”. Na de 4 – 3 volgde algauw de gelijkmaker en zag de Nazarethse spionkop de bui ook figuurlijk hangen. Inderdaad, SDW duwde meteen door en scoorde nog 4 keer : 4 – 8 !!!

Zelfs penalty’s achteraf hoefden niet meer : onze spelers hadden er genoeg van en wilden in de douche. Na de remontes van de vorige matchen kreeg VCNE van het zelfde laken een broek. Hopelijk volgende week beter.

 
Filip

20:59 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-08

Volgende wedstrijd

 

Dringende mededeling !

Jeugdwedstrijden van 29 maart zijn verplaatst naar volgend weekend.

Onze wedstrijd tegen Sint-Denijs zal dus gespeeld worden op :

 Zaterdag 5 april.

9.30 h

(verzamelen in de zandstraat 9.00 h)

 

20:37 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-03-08

Wedstrijdverslag Merelbeke - VCNE 4 - 7

KFC Merelbeke – VC Nazareth-Eke          4-7

Onze duivels -8 waren vandaag te gast bij Merelbeke.  Na de spectaculaire ommekeer van vorige week (0-5 naar 9-5 winst) verlangde trainer Stijn opperste concentratie vanaf de eerste minuut. De duivels van Merelbeke en de scheidsrechter stonden al klaar toen de onze de laatste spurtjes aan het afwerken waren, dat aantoonde dat ze uiterst geconcentreerd wilden starten aan de wedstrijd. Nazareth trad aan met de volgende spelers : Tibo in het doel, achteraan Thibeau, flankspelers Lucas en Loic en in de spits Arthur, wisselspelers Pieter en Thijs. Stef en Sander waren afwezig. Onze duivels startten inderdaad furieus met al in de eerste seconden een hoekschop na knappe één twee tussen Arthur en Loic. Daarna knap samenspel tussen Thibeau en Loic. Dit allemaal werd niet omgezet door doelpunten maar het liet het beste verhopen voor het vervolg van de wedstrijd. Na een vijftal minuten toch een eerste tegenaanval van de geel-blauwen. Tibo kwam gepast uit, de spits ging toch nog even door waardoor onze doelman even  geveld lag. Hij verbeet de pijn en trok terug ten strijde. Even later een individuele actie van Lucas. Hij draait zich mooi vrij  en schiet voorlangs. In de achtste minuut een aanval van Merelbeke langs rechts en de spits schiet overhoeks de 1-0 binnen. Merelbeke komt in een betere periode en in enkele minuten kunnen ze 4 kansen afdwingen. Telkens kon doelman Tibo sterk tussenbeide komen waardoor hij de meubelen redde voor VCNE.

 Tijd voor Tijs in te brengen en bij zijn eerste balcontact was het bingo. Een lange bal van Thibeau richting Tijs, hij behield het overzicht en lobde enig mooi over de uitgekomen keeper 1-1. Lang konden we niet genieten, Merelbeke maakte al snel 2-1 via een inleggertje aan de tweede paal.  De ingevallen Pieter  ruimde kort daarna de volledige linkerflank op en leverde een goeie voorzet af.  Loic trapte knap op doel maar de Merelbeekse doelman duwde in corner. Bij deze hoekschop onderschept de Merelbeekse spits de bal, gaat recht op ons doel af en werkt beheerst af 3-1.

Trainer Stijn greep in door een tactische wissel. Loic op de laatste man en Thibeau op de flanken waardoor we meer snelheid naar voren kregen. Thibeau versnelde op zijn rechterkant en legde gepast af naar Tijs die zijn tweede van de wedstrijd scoorde 3-2. Thijs was in zijn nopjes en verplichte de Merelbeekse goalie tot een knappe redding. Net voor de rust dan toch de 3-3. Een inworp van Tijs die ongelukkig in eigen doel werd gekopt, waardoor we dan toch met een goed gevoel gingen rusten.

Na een korte rustpauze (de jonge scheidsrechter was blijkbaar gehaast) was de eerste kans voor Merelbeke. Tibo haalde het grondscherend schot knap uit de hoek. Merelbeke kreeg daarna enkele hoekschoppen, met als gevolg een paar hete standjes voor ons doel. Op een van deze corners  plukt Tibo de bal, trapt snel  uit in de loop van Arthur die in een tijd overhoeks de 3-4 binnentrapt. Knap staaltje counterwerk van de twee vrienden. Pieter kon zich daarna een paar keer losmaken van zijn dichtste belager. Arthur kon zijn voorzetten net niet afmaken. Enkele momenten later moet Tibo de bal wegboksen boven een dreigende spits. Het blijft spannend, maar Lucas kan toch de 3-5 binnentrappen na geharrewar en na balonderschepping brengt Thibeau er rustig 3-6 van. Even later maakt Arthur er 3-7 van op pasje van Thibeau, wedstrijd gespeeld. De laatste minuut maakt Merelbeke er nog 4-7 van maar dat kon de pret niet meer bederven van onze duivels.

 In de strafschoppenreeks bevestigde Tibo zijn sterke partij door 7 van de 8 strafschoppen te stoppen waardoor zijn medemaats hem al knielend bedankten met “merci Tibo, merci Tibo merci”. Waarna de jonge blauwe duivels 5 van de 7 strafschoppen binnentrapten. Het was een knappe collectieve overwinning en een plezier om naar te kijken. Je zag dat onze duivels zich ook geamuseerd hadden op het plein. Ze bedankten de supporters  en trokken al zingend richting warme douches.

Guy en Petra

19:34 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-08

Volgende wedstrijd

Volgende wedstrijd

Zaterdag  15 / 03 / 2008    11:15 h

F.C. Merelbeke    -    VCNE

Verzamelen om 10.15 h in de zandstraat

 

 

 

 

17:57 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Wedstrijdverslag zaterdag 8 maart 2008

VC Nazareth Eke – VC Zeveren : 9 – 5

Zaterdag 8 maart  2008

De toeloop naar het Zandstraat-complex kwam traag op gang vandaag. Nochtans een schitterend zonnetje bij iets te frisse temperatuur voor de toeschouwer (althans voor de schrijvende pers) maar ideaal voor het atletische 8-tal van VCNE en Zeveren.

Pieter krijgt de uitdagende taak de sterk keepende Sander van de laatste 2 weken te vervangen in het doel. We tellen een compleet VCNE op Tibo na. Stef, Arthur en Thibeau starten op de bank.

De trainer van Zeveren hoopt op een overwinning daar de teller in de onderlinge duels voor hen nog steeds op nul staat.

Zeveren heeft de boodschap van de coach goed begrepen en schiet furieus uit de startblokken. In de eerste minuut reeds komt een sterke krullebol op rechts opzetten en zet vervaarlijk vóór, niemand is echter gevolgd. Een minuut later wordt er niet stevig genoeg verdedigd door VCNE waardoor Zeveren van dichtbij kan binnenleggen : 0 – 1.

Behalve bij het centeren beroert VCNE amper de bal en het is alweer de sterke krullebol die op rechts doorbreekt en nu zelf diagonaal op doel besluit. Pieter heeft een mooie duik in petto en raakt zo de bal, maar niet voldoende  0-2.

Thibeau komt in het spelbeeld en VCNE krijgt iets meer greep op de bal vooraan. Maar dit neemt niet weg dat Pieter achteraan een huizenhoge kans weggeeft door de bal gevaarlijk voor zijn leeg doel in de voeten van de tegenstander te ontzetten, gelukkig zonder doelpunt.

VCNE probeert onder de Zeverse druk uit te komen : Sander pakt de bal goed mee op rechts en knalt vanuit scherpe hoek in het zijnet.

Goede intenties maar Zeveren geeft VCNE het deksel op de neus : de alweer doorgebroken krullebol kapt mooi Loic uit en scoort naast Pieter : 0 – 3 en 30 seconden later zelfs 0 – 4 met een knap vluchtschot in het dak van Pieters doel.

VCNE is nog niet goed bekomen van deze pandoering of een aanvals-trio speelt opnieuw de blues uit met snelle passes en Pieter kan de 0 – 5 onmogelijk vermijden.

De Zeverse coach ziet dat het goed is, Stijn daarentegen moet een zwalpend VCNE aanschouwen met hangende kopjes.

Ook de supporter-schare ziet nog geen licht aan het eind van de tunnel, zelfs niet wanneer een scrimage voor het Zeverse doel met als hoofdacteurs Arthur en Stef geent punten oplevert.

Dat deze actie de ommekeer zou inluiden, kon geen mens voorspellen (zeker de

Anderlecht-supporter niet).

5 minuten voor afluiten van de eerste periode wordt Arthur door Lucas voor doel gezet, maar zijn schot in één tijd kaatst terug op de keeper. Lucas is echter goed gevolgd en knalt in de herneming de 1 – 5 op het bord. VCNE put moed en het spel situeert zich nu op de Zeverse helft. Arthur zet goed door waardoor de bal in de voeten van Lucas over het Zeverse doel zeilt.

Zeveren tracht het evenwicht te herstellen, maar de hoofdrolspelers  van de laatste minuten, Arthur en Lucas, leggen de ruststand vast via een overheerlijke snelle 1-2 combinatie die Arthur via een snelle kapbeweging met de rechter in doel trapt. Er zit nog muziek in de tweede periode !

De koffie brandt nog in de maag wanneer Thibeau reeds de 3 – 5 van dichtbij maakt, er zijn amper 20 sec. gespeeld. De vertwijfeling sluipt verder en verder in de Zeverse rangen. Eén van de sleutelpunten van deze match is de taaie Lucas die de sterke Zeverse “krullebol” goed in bedwang houdt. Hierdoor kan Loic makkelijker controleren achteraan en krijgen de andere VCNE’ers meer ruimte : op pas van Lucas maakt Thibeau er met een dubbele kapbeweging op zijn gekende vierkante centimeter 4 – 5 van.

Zeveren voelt de bui hangen en begint bitsiger te spelen. Tijs moet dit ondervinden aan de enkel, maar houdt zich sterk.

De volgende 10 minuten slaat het veld helemaal blauw uit :  Thibeau scoort eerst op corner en dan via een heerlijke Romario-rush met dito kattepoot-afwerking. 3 maal is scheepsrecht denkt hij en dankzij een snelle bal-aaname in volle loop besluit hij rustig voorbij de keeper. Stand 7 – 5.

Zeveren probeert nog op te zetten met vereende krachten maar komt niet meer tot een gekaderd schot. Tijs daarentegen haalt verbluffend uit vanop de middenlijn met een streep : 8 – 5.

Arthur heeft graag het laatste woord, en doet in de laatste minuut wat hij ook al deed op het einde van de eerste helft : scoren. Hij controleert een hoge bal aan de linker zijlijn met een man in zijn rug, ziet niemand voor doel staan en gaat zijn eigen kans met een schot knap naast de verste paal : eindstand 9 – 5.

De Zeveren coach moet zich berusten in de klasse van VCNE en dito trainerstaf. Een ongeloofelijke remonte van de Blues stemmen het blauwe legioen euforisch ... er wachten ons nog mooie voetbal momenten.

Maurice

17:57 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag

VC Nazareth Eke – VC Zeveren : 9 – 5

De toeloop naar het Zandstraat-complex kwam traag op gang vandaag. Nochtans een schitterend zonnetje bij iets te frisse temperatuur voor de toeschouwer (althans voor de schrijvende pers) maar ideaal voor het atletische 8-tal van VCNE en Zeveren.

Pieter krijgt de uitdagende taak de sterk keepende Sander van de laatste 2 weken te vervangen in het doel. We tellen een compleet VCNE op Tibo na. Stef, Arthur en Thibeau starten op de bank.

De trainer van Zeveren hoopt op een overwinning daar de teller in de onderlinge duels voor hen nog steeds op nul staat.

Zeveren heeft de boodschap van de coach goed begrepen en schiet furieus uit de startblokken. In de eerste minuut reeds komt een sterke krullebol op rechts opzetten en zet vervaarlijk vóór, niemand is echter gevolgd. Een minuut later wordt er niet stevig genoeg verdedigd door VCNE waardoor Zeveren van dichtbij kan binnenleggen : 0 – 1.

Behalve bij het centeren beroert VCNE amper de bal en het is alweer de sterke krullebol die op rechts doorbreekt en nu zelf diagonaal op doel besluit. Pieter heeft een mooie duik in petto en raakt zo de bal, maar niet voldoende  0-2.

Thibeau komt in het spelbeeld en VCNE krijgt iets meer greep op de bal vooraan. Maar dit neemt niet weg dat Pieter achteraan een huizenhoge kans weggeeft door de bal gevaarlijk voor zijn leeg doel in de voeten van de tegenstander te ontzetten, gelukkig zonder doelpunt.

VCNE probeert onder de Zeverse druk uit te komen : Sander pakt de bal goed mee op rechts en knalt vanuit scherpe hoek in het zijnet.

Goede intenties maar Zeveren geeft VCNE het deksel op de neus : de alweer doorgebroken krullebol kapt mooi Loic uit en scoort naast Pieter : 0 – 3 en 30 seconden later zelfs 0 – 4 met een knap vluchtschot in het dak van Pieters doel.

VCNE is nog niet goed bekomen van deze pandoering of een aanvals-trio speelt opnieuw de blues uit met snelle passes en Pieter kan de 0 – 5 onmogelijk vermijden.

De Zeverse coach ziet dat het goed is, Stijn daarentegen moet een zwalpend VCNE aanschouwen met hangende kopjes.

Ook de supporter-schare ziet nog geen licht aan het eind van de tunnel, zelfs niet wanneer een scrimage voor het Zeverse doel met als hoofdacteurs Arthur en Stef geent punten oplevert.

Dat deze actie de ommekeer zou inluiden, kon geen mens voorspellen (zeker de

Anderlecht-supporter niet).

5 minuten voor afluiten van de eerste periode wordt Arthur door Lucas voor doel gezet, maar zijn schot in één tijd kaatst terug op de keeper. Lucas is echter goed gevolgd en knalt in de herneming de 1 – 5 op het bord. VCNE put moed en het spel situeert zich nu op de Zeverse helft. Arthur zet goed door waardoor de bal in de voeten van Lucas over het Zeverse doel zeilt.

Zeveren tracht het evenwicht te herstellen, maar de hoofdrolspelers  van de laatste minuten, Arthur en Lucas, leggen de ruststand vast via een overheerlijke snelle 1-2 combinatie die Arthur via een snelle kapbeweging met de rechter in doel trapt. Er zit nog muziek in de tweede periode !

De koffie brandt nog in de maag wanneer Thibeau reeds de 3 – 5 van dichtbij maakt, er zijn amper 20 sec. gespeeld. De vertwijfeling sluipt verder en verder in de Zeverse rangen. Eén van de sleutelpunten van deze match is de taaie Lucas die de sterke Zeverse “krullebol” goed in bedwang houdt. Hierdoor kan Loic makkelijker controleren achteraan en krijgen de andere VCNE’ers meer ruimte : op pas van Lucas maakt Thibeau er met een dubbele kapbeweging op zijn gekende vierkante centimeter 4 – 5 van.

Zeveren voelt de bui hangen en begint bitsiger te spelen. Tijs moet dit ondervinden aan de enkel, maar houdt zich sterk.

De volgende 10 minuten slaat het veld helemaal blauw uit :  Thibeau scoort eerst op corner en dan via een heerlijke Romario-rush met dito kattepoot-afwerking. 3 maal is scheepsrecht denkt hij en dankzij een snelle bal-aaname in volle loop besluit hij rustig voorbij de keeper. Stand 7 – 5.

Zeveren probeert nog op te zetten met vereende krachten maar komt niet meer tot een gekaderd schot. Tijs daarentegen haalt verbluffend uit vanop de middenlijn met een streep : 8 – 5.

Arthur heeft graag het laatste woord, en doet in de laatste minuut wat hij ook al deed op het einde van de eerste helft : scoren. Hij controleert een hoge bal aan de linker zijlijn met een man in zijn rug, ziet niemand voor doel staan en gaat zijn eigen kans met een schot knap naast de verste paal : eindstand 9 – 5.

De Zeveren coach moet zich berusten in de klasse van VCNE en dito trainerstaf. Een ongeloofelijke remonte van de Blues stemmen het blauwe legioen euforisch ... er wachten ons nog mooie voetbal momenten.

Maurice

17:55 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-08

Volgende wedstrijd

Volgende wedstrijd

Thuis

VCNE - ZEVEREN

zaterdag 8 maart

9.30 h

verzamelen in de zandstraat 9.00 h

(vorige keer was het 4-7  Zeveren - VCNE)

12:26 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag

Verslag wedstrijd  zaterdag 1 maart 2008        Mariakerke  (paars) VCNE – 8 j


Blauw – wit zakt vandaag 1 maart af  richting Gent ( Mariakerke) . 

Wegens een griepopstoot is de ploeg van Stijn & Marnix  sterk gehavend.

Melden ziek Loic , Thibeau ,Tibo , Lucas  … oei de ploeg is  voltallig maar geen reserve.

Gelukkig kan Yumani VCNE – 7 j de ploeg van – 8j versterken ( en ja een versterking zal

het zeker worden) Yumani heeft reeds een match afgewerkt  tegen Jong Zulte en ja VCNE –7

won deze wedstrijd  4 – 6 van Jong Zulte, dus Yumani zal zeker opgewarmd zijn.

De zon is eveneens van de partij met af en toe een klein wolkje , maar vooral een sterke kille wind. Vandaag start eveneens het Belgisch wielerseizoen met “Omloop het Volk” met als winnaar Philippe Gilbert .

Fotograaf van dienst  is Dirk Vos die zijn nieuw fototoestel teste op de fenomenale  bekermatch AA Gent – Kortijk .( die voor de Buffalo’s trouwens historisch was ) .

De beste kiekjes zullen geselecteerd worden .   

Stijn geeft  de laatste richtlijnen aan zijn ploeg in de kleedkamer. Hij is genoodzaakt om

zijn opstelling wat bij te sturen wegens de vele zieken .

Stijn heeft  2 linksvoetige en  2 rechtsvoetige spelers om er een boeiend spektakel van te maken. De heenwedstrijd eindigde onbeslist ( 4 – 4 ) , dus vandaag gaan we voor de

overwinning,maar zonder Loic, Lucas, Thibeau, Tibo heerst er toch wat onzekerheid bij enkele ouders. T1 & T2 zullen creatief moeten omspringen met de aanwezige spelers.               

Sander wordt voor de tweede maal opgesteld  als doelman  Tijs start achteraan Stef rechts

Pieter links en Arthur de aanvaller van dienst.  

Pieter meldt in de kleedkamer dat hij vandaag “nen gansen is” dat belooft.

Trainer Mariakerke Christophe kan beroep doen op 6 spelers en Stefke de keeper(blijkbaar

in het vizier bij 2de klasser K.M.S.K. Deinze) .

Met wat vertraging wordt de match in gang gefloten.

                             1 ste helft

1   min    eerste schot op doel keeper Mariakerke klemvast

3   min   Aanvallend spel VCNE  Pieter , breekt door via flank maar besluit in zijnet

7   min   VCNE moet veel lopen om de bal in de ploeg te houden , Mariakerke tikt rond

13 min   Mariakerke aanval via centrum , verdediging reageert te laat  1 – 0

14 min   Pieter is in form passeert regelmatig zijn tegenstrevers zoekt de gelijkmaker.

17 min   Yumani wordt ingebracht ,zit direct goed in de match

15 min   Stef probeert iets voorbij middenlijn schot op doel . Onderkant deklat 1 - 1 

17 min   Goed combinatiespel beide ploegen , Mariakerke via flanken en lange ballen.

              Waar ze tijdens de opwarming nog eens op geoefend hebben

18 min   Stef recupereert bal centrum en legt af naar  Yumani  1 – 2

19 min   VCNE put moed uit de voorsprong , aanval rechts Pieter , bestuit op paal

21 min   Vrijschop voor doel Sander , bal wijkt af speler VCNE .

22 min   Doorbraak links via Pieter , sublieme pas naar Yumani  3 - 1

              Aanval Mariakerke speler besluit centraal boven doel

22 min   Mariakerke aanval  op doel , raakt speler VCNE , Sander op verkeerde been  3 - 2

25 min   scheidsrechter fluit af

 

besluit   Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd . Sander heeft toch wel wat keepertalenten.

              VCNE moet veel lopen, Mariakerke tikt bal  rond. Individuele actie’s  VCNE beter

              Yumani is een aangename verassing voor de ploeg en kan regelmatig iets forceren.

              Verdiende voorsprong VCNE

         

                2 de helft 

 1 min   Gelijkopgaande teams , inzet langs beide kanten

 2 min   Eerste trap op doel VCNE , net naast

 3 min   Eerste hoekschop tweede helft voor Mariakerke , Sander red subliem

 4 min   Aanval via centrum naar li flank Mariakerke scoort door benen Sander 3 – 3 9 min   VCNE scoort via Yumani via rechter flank 3 – 412min   Aanval links via Pieter onderkant paal  3 – 5

             Mariakerke komt beter in de wedstrijd , VCNE vertoont vermoeidheid door vele

             lopen.

15min   Trap op doel Tijs , keeper geeft hoekschop weg. Aanval Mariakerke mooi     

             combinatievoetbal , hard schot onhoudbaar voor Sander  4 - 5 .

              Stef  trap op doel net naast  

17 min  VCNE valt terug , betere actie’s  Mariakerke , resulteert in gelijkmaker  5 – 5

22 min  VCNE remonteert . Mooi voorzet Pieter in de voeten van Yumani  goal 5 – 6

             VCNE leidt opnieuw , veel inzet

             Aanvalregen van Mariakerke , keeper Stef profileert zich vanaf middenveld

             met afstandschotten richting Sander , zonder resultaat.

23 min  Verre uittrap Stef keeper Mariakerke raakt deklat , oei bijna bingo.spannende

             laatste minuten

25 min  VCNE verdedigt voorsprong en houd stand. Verdiende overwinning VCNE

              Besluit

 VCNE kwam vinnig uit de kleedkamer , VCNE vertoonde wat vermoeidheid

  door vele lopen 1 ste helft maar zette door. Inzet tot de laatste minuut en ook

  verdiende overwinning voor blauw – wit. Speler van de match Yumani

             

              Penalty       VCNE                                  2 op 6    Yumani & Tijs  scoren

                                 Mariakerke                          3 op  7

 

   Op naar de volgende match  K.M.S.K Deinze – Namen  ….. (  3 –1 )

 

  Met sportieve voetbal groeten,

  Alain

12:22 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-08

Volgende match

Volgende match :

 

zaterdag 1/3/2008

14.00 h.

EXC. MARIAKERKE - VCNE

verzamelen in de zandstraat om 13.00 h.

Het beloofd een spannende match te worden. In de heenwedstrijd was de score 4 - 4.

19:38 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag VCNE - FC LEERNE 11-1

VC Nazareth Eke – FC Leerne

 

De Koninklijke Zandstraat Arena straalde niets anders dan pure voetbal-sfeer uit vandaag ... en dat was niet in het minst te danken aan de blakende, gemillimeterde en spierwit gekalkte lijnen : ode aan de terreinverzorger(s).

Vandaag staat het historisch gehuisde FC leerne op het menu, ze zijn met een 5-koppig team naar VCNE afgereisd. We starten 2 minuten vroeger op de klok en de wedstrijd begint met  2 leuke verassingen : niet alleen een oudgediende scheids en trainer zijn op de ‘blendamed’ terreinen te begroeten maar ook spits Sander laat zich opmerken door in het doel post te vatten. Dit zal niet de laatste vermelding zijn van deze rijzige atleet der blauwen.

Thibeau start in de verdediging met Lucas op links, Stef op rechts en Arthur in de punt. VCNE trekt onmiddellijk sterk van leer via een doorsteek pas van Lukas op Arthur die tot 2 maal toe vergeefs probeert te besluiten tot Stef zijn voorhamer er tussen knalt : 1-0

Luttele seconden daarna laat Sander, gehuld in modder-camouflage, zich opmerken via een “tricky” vangbal. De camera’s blijven richting Sander draaien waneer deze in de 3de en 6de minuut knap plat gaat en de nul op het bord houdt. Kort daarna moet Sander nogmaals de meubelen redden, ondanks een knappe “steel” van Stef met dito schot richting Leerne.

10 de minuut, Loic komt op het veld na een triple wissel. “ Showtime” denkt Loic en rolt bij zijn eerste balcontact het 4-koppige Leerne op incluis doelman : 2-0.

Bij een ingestudeerd nummertje met Tijs, op vrije trap, maakt Loic er knap en zuiver 3-0 van.

Leerne probeert een vuist te maken maar hun acties zijn vaak te onbezonnen om Sander in gevaar te brengen.  Loic daarentegen staat met ijzingwekkende precisie te spelen wanneer hij de bal mooi in de loop meeneemt en de Leernse goalie voor de derde maal te grazen neemt : 4-0.

Niet veel later is ook Pieter goed bij schot waneer een laterale pass van, alweer Loic, in één tijd op de slof wordt genomen : 5-0. We naderen het einde van de eerste helft wanneer een flodder-schot van Lucas hoog in doel verdwijnt en Arthur vol medelijden naast een leeg doel besluit : 6-0 is de ruststand.

Bij de herneming van de match noteren we een vlam van Pieter en een schot voorlangs van Thibeau. Het lijkt er niet op dat het spelbeeld van de eerste helft zal wijzigen.

In de 30 ste speelminuut wordt dit bevestigd via Thibeau die zijn verdediger op snelheid omspeelt en diagonaal  binnenknalt : 7 – 0. Amper een minuut later zet Arthur goed door waarvan Pieter kan profiteren : 8 – 0. Het ziet er naar uit dat de 4-10 score van de heenmatch zal verpulverd worden.

In de 7 de minuut komt Leerne eindelijk tot scoren. Een onoplettendheid in de blauwe verdediging staat een intikker op corner toe : 8 -1.

Deze eer-redder komt net op tijd want Tijs knalt nog hoog in doel binnen.

Het verhaal van Loic blijft ook verder duren, vooraan geposteerd in de plaats van de nu verdedigende Lucas gaat hij nog maar eens op wandel doorheen de Leernse afweergordel, deze keer legt hij met een “Ruiz” balletje af op Tijs die de 10-1 binneschuift. 

Arthur probeert in de laatste minuten nog een beweging op rechts maar zijn gekraakt schot gaat voorlangs. De eindstand wordt bepaald door een zuivere combinatie van Loic en Thibeau die de 11-1 eindstand vastlegt.

VCNE een maatje te sterk voor een sportief FC leerne en Sander liet een opmerkelijk tijgergehalte optekenen.

Maurice

19:35 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-02-08

Volgende match

Volgende match :

 

zaterdag 23 februari 2008

VCNE - OOIDONCK LEERNE

9:30 h

 

verzamelen zandstraat om 09:00 h

 

 

17:48 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag Poesele - VCNE 3-4

FC Poesele – VCNE   3 - 4

Onder een stralende zon trekt de karavaanjeugdspelers van de Zandstraat naar Poesele. 3 Ploegen gaan de blauwe kleuren verdedigen. Onze aandacht gaat naar de duivels -8, onder deskundige leiding van Stijn.

FC Poesele - VCNE 014kopie

Het plein van Poesele, ooit geducht als oefenterrein voor Irakrecruten wacht ons op.  Irakrecruten? Inderdaad, enkel de hard bevroren delen geven niet de indruk een zandbak te zijn. Ook de lijnen hebben last van de koude. Ze krimpen tot ze bijna onzichtbaar zijn. Dit zal later tot vreemde situaties leiden. Toch trekken beide ploegen het veld op met de juiste instelling: “wij willen voetbal spelen!”

Onze blauwen trekken vanaf de eerste minuut ten aanval, met goede combinaties en mentale weerbaarheid hebben zij de eerste 10 minuten absoluut overwicht. Dit toont zich in verschillende goed opgebouwde aanvallen.

Reeds de eerste minuut gaat een strak schot van Lucas net naast. Poesele krijgt even later een inworp, die door dezelfde Lucas vakkundig met de kop geneutraliseerd wordt. Vrij snel wordt ook duidelijk dat Thijs tijdens de eerste helft het veiligheidsslot op de verdediging wordt. Elke aanval wordt door hem ongevaarlijk gemaakt. Zijn positiespel, inzet en technische kwaliteiten breken elke doorbraak en zorgen voor gevaarlijke tegenaanvallen van onze Blues.

FC Poesele-VCNE feb08-3kopie 

Amper 5 minuten ver toont het spelbeeld een doorslag van wat de wedstrijd zal worden: een harde match, spannend en goed op en neer gaand. Onze blauwen hebben overwicht, dwingen veel kansen af, maar stoten vaak op een secuur keepende goalie van Poesele.

Thijs blokt elke aanval af, Pieter keept geconcentreerd en houdt de deur mooi gesloten. Lucas overstijgt zichzelf vandaag en speelt in echte Biglia stijl. Hij recupereert de bal goed, dirigeert en speelt regelmatig sluw zijn man voorbij om aanval na aanval te lanceren. Stef ‘de breker’ is elke tegenspeler te slim af en heerst op de rechterflank.

Na verschillende geslaagde interventies vanop de flanken gebeurt het onvermijdelijke. Stef gaat in duel en wordt onvrijwillig geraakt door een verdwaalde voet. Na verzorging dient hij het veld te verlaten. Loic neemt zijn plaats in.

De Blauwen antwoorden sportief. Amper één minuut later dribbelt Lucas zijn man voorbij en plaatst de bal mooi in doel. 0-1.

Poesele is niet onder de indruk en blijft drukken. Dit leidt tot een gevaarlijke situatie voor doel, waarbij een terugspeelbal op de keeper bijna onderschept wordt door een alerte tegenspeler. Thijs reageert gevat, maar de snelle uitworp belandt in de voeten van een vinnige tegenspeler. Deze laat zijn kans niet liggen en scoort. De tot dan toe schitterend keepende Thijs moet zich gewonnen geven en de bordjes hangen weer gelijk. 1-1. De verslagenheid is groot bij Pieter, maar de supporters blijven zijn naam scanderen.

10’ afstandschot  van Thijs gaat nipt naast.

11’ schot op doel door Poesele, Pieter gaat goed plat.

Vooraan blijft Arthur de verdediging van Poesele aan de praat houden door zich regelmatig vrij te lopen vooraan. Hierdoor ontstaat ruimte voor onze oprukkende aanvallers.

13’Corner Poesele wordt geneutraliseerd door een goede opstelling. Lucas neemt de bal aan de voet en trekt de zoveelste aanval op gang.

14’ Arthur wordt gewisseld voor Sander.

15’ Pieter stopt doorgebroken tegenstrever, de bal gaat weer naar voor. Loic en Lucas vallen nu op door hun niet aflatende aanvallen. Regelmatig draait en wentelt Lucas alsof het de gewoonste zaak is. Thijs blijft het sluitstuk van de verdediging. Hij ontzet en geeft de bal zuiver af, zelfs als dit door de bene van de tegenspeler heen moet gebeuren. De supporters zijn enthousiast. Nazareth heeft de meeste kansen, maar werkt slordig af.

Het spel gaat goed op en neer en is zeker in evenwicht. VCNE dolt met de thuisploeg, wanneer de bal regelmatig van flank verwisselt en snel rondgespeeld wordt. Toch blijven ook zij aanvallen. Een doorgebroken speler schiet hard in de overliggende hoek. De bal gaat nipt naast.

FC Poesele - VCNE feb08-2kopie

Hoewel Stijn van aan de zijlijn voortdurend coacht, rustig maar beslist wijst op positie en individuele kwaliteiten van de spelers, kan dit niet verhinderen dat Poesele het initiatief overneemt.

De 17° minuut komt Pieter sterk uit op een doorgebroken man. Hij verhindert een doelpunt, maar de bal gaat snel terug naar een meegekomen Poeselse aanvaller. 2-1.

Hoewel Pieter er het hart van in is, herstelt VC zich en blijft de ploeg aanvallen. Poesele is in de winning mood en scoort een derde maal. 3-1

Na de rust hebben beide ploegen er terug zin in. Thijs start vooraan en zet een scherpe aanval op. In de rebound scoort Stef de aansluitingstreffer met zijn linker. Een knappe goal!

Vanaf dan nemen de blauwen het heft terug in handen. Ze zullen het initiatief niet meer uit handen geven. De match wordt een beetje harder. Een aanslag op de enkel van Stef laat hem even op één been hinken, niet de voet is geraakt, maar de schoen van Stef blijft ter plaatse terwijl hij verder loopt. Loic tovert nu de ene schijnbeweging na de andere uit zijn voeten. We  noteren nog een hard schot op doel van Stef, maar de bal gaat over.

Ondertussen zien we aan de zijlijn vreemde opwarmingsoefeningen van Sander. Is dit het geheim van onze sportieve staf?

Uiteindelijk is het Loic die de bordjes weer in evenwicht brengt. Een staalhard en goed geplaatst afstandschot laat de netten trillen. 3 – 3. De overwinning hangt in de lucht. Toch zal ze nog hard bevochten moeten worden. Poesele blijft aanvallen. Aan gevoerd door “Raymond Goethals” blijven ze drukken. In Poeselse  linkerhoek krijgen onze spelers het af en toe moeilijk, wanneer blijkt dat één van de supporters pertinent op het plein staat … met zijn hond.

FC Poesele- VCNE feb08-1kopie

Pieter staat weer scherp en verhindert Poesele tweemaal het voordeel naar zich toe te trekken. Aan de overzijde dwingen de blauwen verschillende kansen af. Hoewel ze twee corners versieren, blijft het  voorlopig 3 – 3. De klok tikt ongenadig en de supporters worden zenuwachtig. Uiteindelijk zorgt een afgeweken ban van Loic voor de verlossing. 4 – 3 own goal. VC krijgt waar het zo lang op aandrong: een verdiende overwinning.

Commentaar Stijn Taveirne

We speelden een goede wedstrijd tegen een moeilijke en stugge tegenstander. In de tweede helft brachten zij meer kracht, lengte en sterkte in maar onze jongens reageerden goed. Enkele afstandschoten van Loic, de ploeg die goed combineerde… Uiteindelijk hebben we ruim 10 kansen meer gehad dan de thuisploeg. We hebben verdiend gewonnen.

Commentaar Goethals

Ze speelden goed, maar het ontbreken van enkele spelers heeft ons genekt. Het was in elk geval een spannende en sportieve wedstrijd.

 Quote van de dag…

Over de schitterende match van Thijs: “het ligt aan zijn mutse”

 

Verslag Dirk Vos

 

17:34 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-08

Volgende match

Volgende wedstrijd :

 

ZONDAG         17 februari  2008

 10.00 h 

 

Poesele   -   VCNE

 

Verzamelen in de zandstraat om 09.00 h

06:32 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag De Pinte - VCNE 7 - 3

De Pinte – VC Nazareth Eke : 7 - 3

De weergoden hebben alweer hun steentje bijgedragen tot de Global-warming hype of realiteit. Wielrenners, skeelers, wandelaars, vogelspotters en zelfs hier en daar een tuin-bezweerder haalden hun hartje op bij dit zonnige pré-lente weekend. Een waardige afsluiter van deze vroege krokus...

We zouden het bijna vergeten maar er werd ook nog lekker gevoetbald op de gezellige groene vette velden.  De trouwe lezer begrijpt ongetwijfeld dat vanwege de weersomstandigheden uw verslaggever het hier kort moet houden..

Thibeau, Tijs en Lucas moesten passen voor de wedstrijd die vandaag op gang werd gefloten met Tibo in doel, Loic achteraan, Stef op rechts, Pieter op links en Sander in de spits.

De Pinte is vast van plan de nederlaag in de Sterrenbos-Arena van tafel te vegen. Er wordt stevig gevoetbald met een bedrijvige Sander in de spits. De eerste 5 minuten zijn een verkenningsronde van beide partijen met een ongevaarlijk corner-schot op de paal van De Pinte en een trap naast het doel door Sander.

We tellen de 6de minuut wanneer de eerste echt goede combinatie van De pinte simpel wordt binnengetikt in één tijd : 1-0

Een 3-tal minuten later legt Pieter aan, maar zijn knal spat op de verdediging. Via de aangeschoten Arthur krijgt hij echter een 2 de kans en de bal zoeft hard en hoog binnen : 1-1.

De komend 15 minuten worden de blauwhemden over-powered door De Pinte. Ondanks het sterk keepende werk van Tibo en de op hoog niveau verdedigende Loic scoort De Pinte zomaar eventjes 4 maal op rij. Via een strak schot, een knappe schepbal die ingetikt wordt en enkele minder fortuinlijke verdedigende momenten staat het 5-1 bij de rust.

De tweede helft schijnt helemaal een maat voor niets te worden wanneer Tibo de bal reeds na 20 seconden uit de netten moet rapen. Uw verslaggever was nog druk doende zijn tong te verbranden aan de kervel-soep... 6 – 1

Ondanks deze achterstand laten de Blauwen het hoofd echter niet hangen. Het spel wordt nota-bene nog steviger dan in de eerste helft en VCNE komt meer en meer in de match. Ook Tibo is in zijn sas wanneer hij met een eeuwig durende tijgersprong de bal uit zijn muit vliegt en even later een doorgebroken DP speler knap ontmanteld. Sander vlamt aan de overkant nog tegen de paal.

Het blauwe supporters-hart slaat sneller wanneer Loic met een slangenbeweging Arthur op weg zet ... die op zijn gekende, onderuitschuivende manier, overhoeks binnenknalt vanop links. 6 - 2

Stef en Pieter gooien nu werkelijk hun hele hebben-en-houden in de strijd en De Pinte begint nog meer onder druk te komen. We krijgen een bitsige wedstrijd waar Stef, na een stevige fout, even bij moet blijven liggen. Arthur komt hierdoor op rechts te staan en krijgt via een vrije trap de bal, met de rug naar het doel, aangespeeld. Met zin voor opportuniteit beslist hij de bal ineens in de draai richting doel te trappen. De Pintelier-verdediging even verrast en zo hobbelt de bal over de doellijn : 6 – 3

In de laatste minuut stelt De Pinte orde op zaken via de 3de intikker naast Tibo. Hiermee ligt de 7 – 3 eindstand vast.

Een stevig en goed voetballend De Pinte neemt terecht revanche tegen VCNE. Op basis van de tweede helft hebben de blauwen en hun trainerstaf echter veel goede argumenten voor de komende weken...

 

Maurice

06:29 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-08

Volgende match

Volgende wedstrijd :

 

zaterdag   9 februari  2008

 10.00 h 

 

De Pinte   -   VCNE

 

Verzamelen in de zandstraat om 09.00 h

20:00 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag VCNE - ZWIJNAARDE 11 - 3

VCNE – Zwijnaarde        11-3

  

Om 9.30 h werd het startschot gegeven van wat een kleurrijke wedstrijd moest worden. Letterlijk en figuurlijk.  Tussen de “zwijnaardezen” liepen enkele  Turkjes, Marokkanen en 2 zwartjes.  En er werd van twee kanten getracht te voetballen, allez het nieuwe voetbal zoals onze T2 pleegt te prediken.

015kopie

 

Voor de eerste balrollen waren er eigenlijk maar weinig supporters op post. Het was natuurlijk koud en vroeg op de morgen.

 

 

De eerste tien minuten werd de bal rondgespeeld tussen de Pieter onze goalie van dienst, Loïc als laatste man, Lucas op links, Thibeau op rechts en Sander in de aanval. Stef bevolkte de bank.   De andere blauwe ridders ruilende deze week blijkbaar het rollende leder in voor schuivende latten. Hopelijk hebben ze sneeuw en dergelijke...  (Zou de après-ski even deugd doen als de kantinemomenten?)

037kopie

 

 

 

 

 

 

 

Patat, in de tiende minuut knalde onzer Lucas in zijn fluogele vestje de bal in de netten : 1-0.    De toon was gezet.   In de volgende tien minuten waren er voldoende mogelijkheden :

 

De bal ging van Pieter naar Loïc, die op zijn beurt Sander bediende. Zijn trap vloog in de zijnetten. Op een voorzet van Thibeau strandde Lucas op de keeper.  Tussendoor zagen we ook enkele knappe reddingen van Pieter in de goal. De concentratie stond op zijn gezicht te lezen. In de 16de minuut kon Sander zich niet bedwingen  :  2 - 0.

VCNE - Zwijnaarde 1kopie

  

 

 

 

In de 17de minuut ging Sander door op dezelfde manier vurig aangemoedigd vanuit de spionkop  3 – 0 .

 

Bij Zwijnaarde speelde toch een goed dribbelaarke mee die het Pieter soms knap lastig kon maken, maar telkens met een knappe redding hield hij de nul op het scorebord.

 

Na een goal van Thibeau   4 – 0 mocht Stef invallen op rechts. Stef zorgde voor druk van de flanken maar het was opnieuw Sander die er 5 – 0 van kon maken.

  

In de tweede helft had Thibeau plaatsgenomen in de goal. Waarom hij handschoenen aan had begrepen we niet goed want hij begon toch telkens te dribbelen als hij de bal in de richting van de goal kreeg....

 

De eerste 8 minuten waren er verder geen noemenswaardige wapenfeiten te noteren.

Lucas was in de 10de minuut verantwoordelijk voor de 6 – 0.

Sander scoorde zijn 4 de goal van de dag : 7 – 0.

En Lucas profiteerde van een voorzet van Pieter om de  8 – 0 binnen te rollen.

 

Thibeau kwam als nieuwbakken keeper niet uit zijn doel en zag de 1ste goal van de tegenstander binnenvliegen  :  8 – 1.

 

Nog geen drie minuten later probeerde Thibeau de laatste man te lanceren maar de bal belandde in de voeten van een aanvaller van Zwijnaarde die de kans niet liet liggen :  8 – 2.

VCNE - Zwijnaarde 4kopie 

Marnic moedigde de spelertjes verder aan en scandeerde op regelmatige tijdstippen “SPEEL”. Lucas en Sander gehoorzaamden en maakten er samen 9 – 2 van.

 

In de 19 de minuut floot de scheids een fout op Pieter.  Stef mocht zijn talenten ontplooien en scoorde met een “wereldgoal”  loeihard de 10 – 2.

 

Verder noteerden we nog een weggevertje door onoplettendheid  :  10 – 3.

En Loïc antwoordde hierop 11 – 3 in de counter.

 

VCNE - Zwijnaarde 8kopie

 

 

 

 

Het evenwicht tijdens de strafschoppen lag totaal anders, de tegenstander scoorde bijna elke strafschop en onze duiveltjes schoten meer langs doel dan tussen de palen.

  

Een mooie wedstrijd met mooi voetbal, een monsterscore zoals in het begin van het seizoen,...     de wonde van verleden week kan zo toch een beetje helen.

  

Geert

   

19:53 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-08

Wedstrijdverslag VCNE - Drongen 1-5

Zaterdag 26.01.2008VCNE – Drongen : 1 - 5 

We noteren volgende omstandigheden :

 • T2 als scheidsrechter.
 • Pieter in doel.
 

De blauwtjes starten vol goede moed.

De tegenstander zet hen echter meteen met de voeten op de grond.

Na 1 minuut : een pas op links van Drongen, en Pieter wordt tegenvoets genomen : 0 – 1.

In de 2de minuut : een zeer mooie actie van Drongen; net over ons doel.

 

Onze duivels reageren nu eindelijk ook.

 • In de 3de minuut : Thibeau schiet net naast na een inworp.
 • In de 4de minuut : Thibeau trapt opnieuw; net naast.
 • In de 9de minuut : een mooie terugspeel-pas van Lucas en een schot van bijna op de middenstip : de keeper van Drongen pakt en duwt in hoekschop.
 

We zijn in de 10de minuut : opnieuw een technisch zeer sterke actie van Drongen en 0 – 2.

In de 11de minuut : een zeer mooie actie van de tegenstander; net geen derde doelpunt.

 

In de 12de minuut neemt Thibo De Boever zijn plaats in doel in.

 

Onze duivels geven het nog niet op. Loic redt als laatste man een bal op de lijn, want Thibo was gepasseerd in opnieuw een drongense aanval.

 

In de 24ste minuut schiet Thibo ver uit. De bal komt bij Tijs die met een strak schot over de keeper schiet : 1 – 2.

Net voor het affluiten van de 1ste helft, schiet Tijs net naast.

 

Dit laatste offensief laat het beste hopen voor de tweede helft.

 

De tweede helft is enkele minuten oud. Tijs bleef alleen als verdediger achter, niemand van zijn collega’s was teruggekeerd. De logische 1 – 3 was hiervan het gevolg.

 

In de 8ste minuut trapt Lucas met een laag schot net rechts naast doel.

 

Vanaf nu noteren we vooral mooie acties van Drongen en gelukkig ook een paar mooie interventies van Thibo in doel.

 • 14de minuut : Thibo komt heel goed uit.
 • 14de minuut : een mooie combinatie van Drongen : 1 – 4.
 • 15de minuut : een schot van Arthur : net geen doelpunt.
 • 21ste minuut : 1 – 5.
 

In de 20ste minuut wordt nog een doelpunt van Nazareth afgekeurd, en omgezet in een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Dit leidt echter niet tot een blauw doelpunt.

 

In de 23ste minuut noteren we nog een goede redding van Thibo met de voet.

 

Algemeen besluit : we zijn op onze waarde gepakt.

Groot voordeel : we hebben nog veel marge om te verbeteren en verder te groeien.

Belangrijke nuancering : in de strafschoppen waren we veel beter.

 

We geven de moed niet op.

Volgende keer beter.

 Patrick.

16:44 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |