20-10-07

Westrijd duiveltjes -8 FC Leerne - VCNE

PROFICIAT    

FC Leerne  -  VC Eke-Nazareth       4 - 10

PICT0008

Koning Vorst maakte zijn opwachting op deze sportieve vroege ochtend. Dit hoeft geen verwondering want we trekken dan ook naar edele contreien :  de voetbaltempel rond het kasteel Van Ooidonk,  alwaar FC Leerne een onderkomen heeft.  Aangekomen worden we onmiddellijk aan de middeleeuwse pracht en praal blootgesteld : de kleedkamers en douches ademen nog steeds het zweet en douchewater van onze voorvaderen uit. Vooral de zitbankjes “zie foto”  laat de film van weleer  voor de ogen spelen.

DSC_0931

DSC_0933

Genoeg geschiedenis, op naar vandaag. Trainer Stijn kiest voor een conservatieve 1-2-1 opstelling met vaste waarde Tibo voor de netten. Loic verzekert de aanvoer van achter uit terwijl Stef op rechts en Tijs op links de lijntjes trekken. Lucas moet voor de speerpunt zorgen.  (bank : Thibeau, Sander en Arthur)

‘1 - FC Leerne maakt onmiddellijk zijn bedoelingen duidelijk en start  furieus.  Het spel gaat op en neer.

‘2 - Mooi samenspel tussen Lucas en Stef die op zijn eigen typische manier enkele graszoden doet opspatten en diagonaal binnenknalt : 0-1

De blauwe duivels blijven komen en forceren een reeks corners. Waarop Lucas opportunistisch eentje van dichtbij tegen de netten prikt. 0-2

Mooi voetbal en hoogstandjes waaronder Loic die Thibeau mooi aanspeelt via een stiftertje. FC Leerne laat zich echter niet onbetuigd maar moet het vooral van schoten uit de 2 de lijn hebben. Zo scheert er eentje voorlangs in de 11de minuut.  2-tal minuten later een ware scrimage voor het doel van Tibo maar die slaagt er wonderwel in de netten schoon te houden.

’15 - Thibeau maakt de bal afhandig en scoort met een subliem tikje onder de keeper door. 0-3 (match gespeeld zouden we zeggen op dinsdagavond)

’17 - Jammer genoeg geen herhalingen in het stadion dus herhaalt Thibeau nogmaals eens vorige actie : 0-4.

FC leerne maakt een vuist en schiet to 2-maal toe rakelings naast van buiten de euuh .. 16 meter. Het zal duidelijk hiervan moeten komen. Tibo blijft paraat.

’20 - Arthur zet door op links en bedient Lucas die bedankt met een afstandschot : 0-5

’21 - Luttele seconden later het onvermijdelijke tegendoelpunt : een overhoeks afstandschot doet Tibo omdraaien en rapen : 1-5. Thibeau begint orders uit te delen tijdens het inwerpen om zo de scherpte er in te houden.  Sander is een voortdurende gesel voor Leernse achterspelers, een doelpunt blijft voorlopig nog uit.

Met de rust in zicht controleert Eke-Nazareth de eerste helft uit.

De tweede helft schieten beide teams alweer als gekken uit de startblokken. Tot Tijs de handschoenen van de leernse keeper uittest op een verschroeiende manier, resultaat 1-6.

Hierop profiteert Thibeau van verwarring op links, dit is ook het moment waarop ondergetekende reporter enkele fans moet afhouden waardoor een juiste beschrijving van dit doelpunt achterwege blijft : niettemin  1-7

’11 de minuut. Leerne komt meer en meer opzetten en doet wat gevreesd werd : een prachtige knal in de linker bovenhoek, Tibo kan er net niet bij : 2-7

De beter periode van Leerne die op de bezoekende helft probeert te blijven.  Maar de bel luidt aan de overkant : knap samenspel tussen Arthur en Lucas resulteert eerst nog naast maar kort daarna maakt Lucas de bal afhandig en trapt onmiddellijk hard en laag naast de keeper : 2-8

Leerne is zich van geen achterstand bewust en blijft hoog opkomen en dit werpt dan ook zijn vruchten af : een blinde pas van de blauwe verdediging eindigt in de voeten van de Leernse topschutter die alweer strak binnentrapt.

Eke-Nazareth moet zich concentreren op het verdedigende werk met een hardwerkende Tijs op de rechterflank. Leerne blijft komen  en straft alweer een verdedigende foutje af : 4-8.

Er moet duidelijk opnieuw naar voor getrokken worden en de krijgers van dienst zijn Lucas en Arthur, Lucas werkt zich door de verdediging en past naar Arthur die overhoeks binnen legt : 4-9

Bij deze stand : “Boeken toe” maar Tibo ranselt toch maar weer eens een afstandschot uit de netten met een “foto-duik”. Thibeau kraakt nog een schot richting Leernse keeper maar er zat een stukje verdediger tussen, het spel wordt kort stil gelegd.

Loic beslist in de 24ste minuut toch minstens zijn naam op de feuille te plaatsen en rondt samenspel met Thibeau via de keeper af: 4-10

Alweer een oververdiende overwinning van een hardwerkend en goed combinerend  Eke-Nazareth. Proficiat aan de blauwe ridders van dienst en hun voorman.

/Maurice

  
DSC_0954

22:57 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

he ourry en wij de premeniemen of de knapen het zijn aleen andere

Gepost door: maxime mahy | 18-04-09

De commentaren zijn gesloten.