28-10-07

Wedstrijdverslag VCNE - Mariakerke

VC Nazareth-Eke – Excelsior Mariakerke    4 – 4

Na de Europese verplichtingen tijdens de week ( 4 – 4 tegen pre-miniemen VCNE) ontvangt de “Blue Army” Excelsior-Mariakerke voor eigen publiek. Een gehavende thuisploeg (ziekenboeg Tibo + internationale verplichtingen Stef, Tijs en Sander) treedt aan met Pieter in het doel, Thibeau als laatste man, Lucas en Loic op de vleugels en Arthur in de spits. Voor de gelegenheid wordt Sam uit de ruime jeugdkern opgevist en op de bank geplaatst.

Het antwoord op de vraag  of deze talentvolle groep 3 wedstrijden op 7 dagen kan verwerken begint met een VCNE die onmiddellijk de bezoekende helft bezet en EM naar de keel grijpt.

In de 4de minuut heeft T1 medelijden en beïnvloedt de scheids om zo toch de bal in de handen van de EM keeper te verkrijgen. De referee is echter onverzettelijk.

‘6 De “Blues” blijven drukken. EM heeft echter een sterk wapen met de opkomende keeper die gericht de bal richting aanvallers stuurt. EM speelt indien mogelijk met 2 permanente spitsen. Voorlopig nog geen bal tussen de palen.

In de 7de minuut lost Lucas een schot op doel die in een corner resulteert.

2 minuten later een mooie actie van Lucas op links die voorzet, maar Arthur trapt het eerste gat in de lucht (gelukkig draaien de camera’s niet).

In de 11de minuut schiet Loic pal op de handen van de keeper na aangeven Arthur. Diezelfde Loic lijdt ongelukkig balverlies 2 minuten later in de zone van de Mariakerkse waarheid : 0 – 1. Pieter had geen schijn van kans.

Niet getreurd denkt Loic en versiert een Corner na nog een trap op doel. Thibeau blijft de uitvallen van EM authoritair opvangen. Toch kan hij niet vermijden dat een diagonaal schot, die net voor Pieter opbotst, in doel verdwijnt. Stand 0 – 2

Er moet uit een ander vaatje getapt worden. De “Jumpers” hebben de bovenhand maar kunnen die vooralsnog niet in krijtstreepjes omzetten.

Tot een mooi snelle aanval  in de diepte tussen Loic, Sam (die ondertussen Arthur heeft vervangen) en Lucas door laatstgenoemde hoog wordt binnengetrapt ondanks een aanstormende verdediger.
Stand is nu 1 – 2 , is de boot vertrokken ligt op eenieders lippen? De spanning bij het thuispubliek is te snijden.

We zitten in de 19de minuut. Het is duidelijk dat de inspanning van de weekmatch nog in de kleren hangt. Loic trapt even op de adem ... we krijgen het moeilijk. Mariakerke speelt enkele minuten op de thuishelft, het blauwe schip moet alle zeilen bijzetten.

In de laatste minuut van de eerste helft komt de thuisploeg  er dan eindelijk nog eens uit maar het jeugdtalent Sam besluit nipt naast. Bij het terug in spel brengen van de bal, scherp naar voor, wordt er ongelukkig in de voeten van een aanvaller uit Mariakerke uitverdedigd. Deze bedankt met de 1 – 3.

Het deksel op de neus van de blauwen... toch wat betreft de eerste helft. De troepen trekken richting kleedkamer voor bezinning.

De tweede helft is nog maar net op gang gefloten of Loic test reeds de reactie van de keeper met een goede trap op doel, maar het verhaal van de dag herhaalt zich: nipt naast.

Mbt de eerste 25 minuten zijn Loic en Thibeau van plaats gewisseld. Thibeau staat nu op rechts en snijdt in de 2de minuut  naar binnen, wandelt door de verdediging en trapt gecontroleerd tegen de netten : 2- 3. “Alles kan nog !” roept Loic en begint passes rond te strooien richting Lucas, Thibeau en Arthur.

NE kent een goede periode en versiert een vrije trap met Loic op links, enkele meters van het doel. Arthur besluit net te zwak met zijn andere linker voet. De blauwe armada blijft komen op zoek naar de gelijkmaker. Alweer een bal, nipt naast, die maar niet goed wil rollen voor NE. Dit wordt bevestigd wanneer Lucas naast de lege goal trapt, het andere doel vindt hij jammer genoeg wel met het hoofd : owngoal na een poging tot ontzetten op een inworp van Mariakerke. 2 - 4 ... de alarm bel luidt ! Nog 13 minuten te spelen.

14’ Alweer een bal aan de verkeerde kant van de paal na actie Loic maar dan is daar weer het moment van Thibeau. Op zijn gekend terein : zijnde de kleine ruimte, zet hij 2 man in de wind en tipt met gestrekt been de 3 – 4 binnen. Nog geen 2 minuten later zet de dribbelkont weer door en hangen de bordjes gelijk. Een diepe zucht blaast door het stadion...

Het wordt nog gevaarlijk wanneer NE hoog blijft spelen om de winst binnen te rijven. De overwinningsdrang is torenhoog, ook bij de trainer die zijn troepen blijft bijsturen.  Een scherpe counter vanuit Mariakerke wordt dankzij een lange rush van Loic ternauwernood teniet gedaan.

22’ De bedrijvige Sam schiet op doel maar de keeper pakt. Hierna valt Arthur nog in en hij ziet Thibeau, de winning goal, wat dacht je ... net naast het doel trappen.

 

Vandaag had Nazareth-Eke geen al te beste vriend aan de bal ofte het doelhout. Toch grote verdienste dat de kopjes niet gingen hangen bij een 2-4 achterstand en ze vrijuit hun kans bleven gaan waardoor een oververdiend gelijkspel uit de brand werd gesleept. Maar wat indien één derde van de ballen “net naast” op doel waren gericht...

Maurice

 

13:22 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.