28-10-07

Wedstrijdverslag VCNE - Mariakerke

VC Nazareth-Eke – Excelsior Mariakerke    4 – 4

Na de Europese verplichtingen tijdens de week ( 4 – 4 tegen pre-miniemen VCNE) ontvangt de “Blue Army” Excelsior-Mariakerke voor eigen publiek. Een gehavende thuisploeg (ziekenboeg Tibo + internationale verplichtingen Stef, Tijs en Sander) treedt aan met Pieter in het doel, Thibeau als laatste man, Lucas en Loic op de vleugels en Arthur in de spits. Voor de gelegenheid wordt Sam uit de ruime jeugdkern opgevist en op de bank geplaatst.

Het antwoord op de vraag  of deze talentvolle groep 3 wedstrijden op 7 dagen kan verwerken begint met een VCNE die onmiddellijk de bezoekende helft bezet en EM naar de keel grijpt.

In de 4de minuut heeft T1 medelijden en beïnvloedt de scheids om zo toch de bal in de handen van de EM keeper te verkrijgen. De referee is echter onverzettelijk.

‘6 De “Blues” blijven drukken. EM heeft echter een sterk wapen met de opkomende keeper die gericht de bal richting aanvallers stuurt. EM speelt indien mogelijk met 2 permanente spitsen. Voorlopig nog geen bal tussen de palen.

In de 7de minuut lost Lucas een schot op doel die in een corner resulteert.

2 minuten later een mooie actie van Lucas op links die voorzet, maar Arthur trapt het eerste gat in de lucht (gelukkig draaien de camera’s niet).

In de 11de minuut schiet Loic pal op de handen van de keeper na aangeven Arthur. Diezelfde Loic lijdt ongelukkig balverlies 2 minuten later in de zone van de Mariakerkse waarheid : 0 – 1. Pieter had geen schijn van kans.

Niet getreurd denkt Loic en versiert een Corner na nog een trap op doel. Thibeau blijft de uitvallen van EM authoritair opvangen. Toch kan hij niet vermijden dat een diagonaal schot, die net voor Pieter opbotst, in doel verdwijnt. Stand 0 – 2

Er moet uit een ander vaatje getapt worden. De “Jumpers” hebben de bovenhand maar kunnen die vooralsnog niet in krijtstreepjes omzetten.

Tot een mooi snelle aanval  in de diepte tussen Loic, Sam (die ondertussen Arthur heeft vervangen) en Lucas door laatstgenoemde hoog wordt binnengetrapt ondanks een aanstormende verdediger.
Stand is nu 1 – 2 , is de boot vertrokken ligt op eenieders lippen? De spanning bij het thuispubliek is te snijden.

We zitten in de 19de minuut. Het is duidelijk dat de inspanning van de weekmatch nog in de kleren hangt. Loic trapt even op de adem ... we krijgen het moeilijk. Mariakerke speelt enkele minuten op de thuishelft, het blauwe schip moet alle zeilen bijzetten.

In de laatste minuut van de eerste helft komt de thuisploeg  er dan eindelijk nog eens uit maar het jeugdtalent Sam besluit nipt naast. Bij het terug in spel brengen van de bal, scherp naar voor, wordt er ongelukkig in de voeten van een aanvaller uit Mariakerke uitverdedigd. Deze bedankt met de 1 – 3.

Het deksel op de neus van de blauwen... toch wat betreft de eerste helft. De troepen trekken richting kleedkamer voor bezinning.

De tweede helft is nog maar net op gang gefloten of Loic test reeds de reactie van de keeper met een goede trap op doel, maar het verhaal van de dag herhaalt zich: nipt naast.

Mbt de eerste 25 minuten zijn Loic en Thibeau van plaats gewisseld. Thibeau staat nu op rechts en snijdt in de 2de minuut  naar binnen, wandelt door de verdediging en trapt gecontroleerd tegen de netten : 2- 3. “Alles kan nog !” roept Loic en begint passes rond te strooien richting Lucas, Thibeau en Arthur.

NE kent een goede periode en versiert een vrije trap met Loic op links, enkele meters van het doel. Arthur besluit net te zwak met zijn andere linker voet. De blauwe armada blijft komen op zoek naar de gelijkmaker. Alweer een bal, nipt naast, die maar niet goed wil rollen voor NE. Dit wordt bevestigd wanneer Lucas naast de lege goal trapt, het andere doel vindt hij jammer genoeg wel met het hoofd : owngoal na een poging tot ontzetten op een inworp van Mariakerke. 2 - 4 ... de alarm bel luidt ! Nog 13 minuten te spelen.

14’ Alweer een bal aan de verkeerde kant van de paal na actie Loic maar dan is daar weer het moment van Thibeau. Op zijn gekend terein : zijnde de kleine ruimte, zet hij 2 man in de wind en tipt met gestrekt been de 3 – 4 binnen. Nog geen 2 minuten later zet de dribbelkont weer door en hangen de bordjes gelijk. Een diepe zucht blaast door het stadion...

Het wordt nog gevaarlijk wanneer NE hoog blijft spelen om de winst binnen te rijven. De overwinningsdrang is torenhoog, ook bij de trainer die zijn troepen blijft bijsturen.  Een scherpe counter vanuit Mariakerke wordt dankzij een lange rush van Loic ternauwernood teniet gedaan.

22’ De bedrijvige Sam schiet op doel maar de keeper pakt. Hierna valt Arthur nog in en hij ziet Thibeau, de winning goal, wat dacht je ... net naast het doel trappen.

 

Vandaag had Nazareth-Eke geen al te beste vriend aan de bal ofte het doelhout. Toch grote verdienste dat de kopjes niet gingen hangen bij een 2-4 achterstand en ze vrijuit hun kans bleven gaan waardoor een oververdiend gelijkspel uit de brand werd gesleept. Maar wat indien één derde van de ballen “net naast” op doel waren gericht...

Maurice

 

13:22 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-10-07

Tornooi

Donderdag 1 november: tornooi Racing Gentbrugge

(Oude Scheldeweg 1, 9050 Gentbruggen)


We verzamelen om 9u15 op de Zandstraat

Wedstrijdschema:

* 10u45   VCNE - Cercle Melle
* 12u15   VCNE - Fc Destelbergen
* 13u45   VCNE - Kve Drongen

Om 16 uur spelen we nog een finalewedstrijd.

Gelieve een mailtje te sturen naar stijntaveirne@hotmail.com  om al dan niet te bevestigen.

Alvast bedankt!

Groeten,
Stijn

 

19:10 Gepost door Maurice in Tornooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-07

Verslaggever ter plaatse

 

Onze duiveltjes speelden vandaag een oefenmatch tegen de -9.

Uitslag  4 - 4   een mooi resultaat.   Proficiat.

 

Onder de supporters werd er ook gesproken over het verslag van de wedstijd van vorige zaterdag.  Iedereen was het er over eens dat dit verslag perfect was. Mooie stijl, goede woordkeuze, vloeiende pen,...

Er werd dus unaniem gestemd dat Maurice de vaste reporter ter plaatse kan worden. De foto's spreken voor zich :

 IMG_2708IMG_2713

20:34 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-10-07

Volgende match

Volgende wedstrijd

Zaterdag 27 oktober 2007

thuis

VCNE - Mariakerke

om 9.30 h

Verzamelen op Zandstraat om 09.00 h

 

11:13 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-10-07

Westrijd duiveltjes -8 FC Leerne - VCNE

PROFICIAT    

FC Leerne  -  VC Eke-Nazareth       4 - 10

PICT0008

Koning Vorst maakte zijn opwachting op deze sportieve vroege ochtend. Dit hoeft geen verwondering want we trekken dan ook naar edele contreien :  de voetbaltempel rond het kasteel Van Ooidonk,  alwaar FC Leerne een onderkomen heeft.  Aangekomen worden we onmiddellijk aan de middeleeuwse pracht en praal blootgesteld : de kleedkamers en douches ademen nog steeds het zweet en douchewater van onze voorvaderen uit. Vooral de zitbankjes “zie foto”  laat de film van weleer  voor de ogen spelen.

DSC_0931

DSC_0933

Genoeg geschiedenis, op naar vandaag. Trainer Stijn kiest voor een conservatieve 1-2-1 opstelling met vaste waarde Tibo voor de netten. Loic verzekert de aanvoer van achter uit terwijl Stef op rechts en Tijs op links de lijntjes trekken. Lucas moet voor de speerpunt zorgen.  (bank : Thibeau, Sander en Arthur)

‘1 - FC Leerne maakt onmiddellijk zijn bedoelingen duidelijk en start  furieus.  Het spel gaat op en neer.

‘2 - Mooi samenspel tussen Lucas en Stef die op zijn eigen typische manier enkele graszoden doet opspatten en diagonaal binnenknalt : 0-1

De blauwe duivels blijven komen en forceren een reeks corners. Waarop Lucas opportunistisch eentje van dichtbij tegen de netten prikt. 0-2

Mooi voetbal en hoogstandjes waaronder Loic die Thibeau mooi aanspeelt via een stiftertje. FC Leerne laat zich echter niet onbetuigd maar moet het vooral van schoten uit de 2 de lijn hebben. Zo scheert er eentje voorlangs in de 11de minuut.  2-tal minuten later een ware scrimage voor het doel van Tibo maar die slaagt er wonderwel in de netten schoon te houden.

’15 - Thibeau maakt de bal afhandig en scoort met een subliem tikje onder de keeper door. 0-3 (match gespeeld zouden we zeggen op dinsdagavond)

’17 - Jammer genoeg geen herhalingen in het stadion dus herhaalt Thibeau nogmaals eens vorige actie : 0-4.

FC leerne maakt een vuist en schiet to 2-maal toe rakelings naast van buiten de euuh .. 16 meter. Het zal duidelijk hiervan moeten komen. Tibo blijft paraat.

’20 - Arthur zet door op links en bedient Lucas die bedankt met een afstandschot : 0-5

’21 - Luttele seconden later het onvermijdelijke tegendoelpunt : een overhoeks afstandschot doet Tibo omdraaien en rapen : 1-5. Thibeau begint orders uit te delen tijdens het inwerpen om zo de scherpte er in te houden.  Sander is een voortdurende gesel voor Leernse achterspelers, een doelpunt blijft voorlopig nog uit.

Met de rust in zicht controleert Eke-Nazareth de eerste helft uit.

De tweede helft schieten beide teams alweer als gekken uit de startblokken. Tot Tijs de handschoenen van de leernse keeper uittest op een verschroeiende manier, resultaat 1-6.

Hierop profiteert Thibeau van verwarring op links, dit is ook het moment waarop ondergetekende reporter enkele fans moet afhouden waardoor een juiste beschrijving van dit doelpunt achterwege blijft : niettemin  1-7

’11 de minuut. Leerne komt meer en meer opzetten en doet wat gevreesd werd : een prachtige knal in de linker bovenhoek, Tibo kan er net niet bij : 2-7

De beter periode van Leerne die op de bezoekende helft probeert te blijven.  Maar de bel luidt aan de overkant : knap samenspel tussen Arthur en Lucas resulteert eerst nog naast maar kort daarna maakt Lucas de bal afhandig en trapt onmiddellijk hard en laag naast de keeper : 2-8

Leerne is zich van geen achterstand bewust en blijft hoog opkomen en dit werpt dan ook zijn vruchten af : een blinde pas van de blauwe verdediging eindigt in de voeten van de Leernse topschutter die alweer strak binnentrapt.

Eke-Nazareth moet zich concentreren op het verdedigende werk met een hardwerkende Tijs op de rechterflank. Leerne blijft komen  en straft alweer een verdedigende foutje af : 4-8.

Er moet duidelijk opnieuw naar voor getrokken worden en de krijgers van dienst zijn Lucas en Arthur, Lucas werkt zich door de verdediging en past naar Arthur die overhoeks binnen legt : 4-9

Bij deze stand : “Boeken toe” maar Tibo ranselt toch maar weer eens een afstandschot uit de netten met een “foto-duik”. Thibeau kraakt nog een schot richting Leernse keeper maar er zat een stukje verdediger tussen, het spel wordt kort stil gelegd.

Loic beslist in de 24ste minuut toch minstens zijn naam op de feuille te plaatsen en rondt samenspel met Thibeau via de keeper af: 4-10

Alweer een oververdiende overwinning van een hardwerkend en goed combinerend  Eke-Nazareth. Proficiat aan de blauwe ridders van dienst en hun voorman.

/Maurice

  
DSC_0954

22:57 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Jumpen en de supportersgroet

 

Vanaf nu de supportersgroet in beeld en geluid op de website...

Volg de link rechts op de pagina 

Groeten,

Geert

19:55 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-10-07

Mededeling van de trainer

 


1)   Donderdag 25 oktober om 17u15: vriendschappelijke wedstrijd tegen -9
Verzamelen: 16u50


2)   Donderdag 8 november vanaf 18u30: wafelbak.
Na de training mogen zowel onze spelertjes, ouders, broers, zussen, grootouders,... smullen van overheerlijke wafels.
Gelieve deze donderdagavond vrij te houden!


3)   Zaterdag 27 oktober van 9 uur tot 13 uur: verkoopdag in de Zandstraat.

Wat is er allemaal te koop?

-Clubtraining: 22,50 euro
-Voetbalbroek: 7 euro
-Kousen: 4 euro
-Winterjassen: 31 euro
-Regenjassen: 14 euro
-T-shirts: 10 euro
-Voetballen: 13 euro

 

Groeten

Stijn

19:38 Gepost door Maurice in Trainer | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-10-07

Volgende match

Volgende wedstrijd

Zaterdag 20 oktober 2007

Ooidonck Leerne - VCNE

om 10.00 h

Verzamelen op Zandstraat om 09.00 h

 

20:11 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijd duiveltjes -8 VCNE - Poesele

 Proficiat 
 VCNE -  POESELE   9  -   2
Wedstrijdverslag duivels-8  -  Poesele Na de schitterende overwinning van vorige week tegen De Pinte kregen we Poesele op bezoek, zonder doelman Tibo en met het debuut  van Sander.We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd met enkele goede combinaties. Op de 5de minuut kregen we een hoekschop waaruit Stef met een grondscherend schot in de benedenhoek de score opende. Enkele minuten later een mooi schot van Thibeau maar de bezoekende keeper redde knap. Toch kon hij niet beletten dat het even later 2 – 0 werd via diezelfde Thibeau. Arthur kon de stand op 3 – 0 brengen na mooi samenspel van Lucas en Loïc.Onze gelegenheidsdoelman Tijs kwam nadien een paar keer gevat tussen maar moest zich op de 15de minuut toch gewonnen geven na een Poesels schot dat via de paal binnen ging : 3 – 1.Laatste man Loïc dacht : nu is mijn moment gekomen. Al ‘snelwandelend’ ging hij iedereen voorbij maar de laatste verdediger van Poesele dreef hem teveel naar buiten en zo werd het een gewone doeltrap. Lucas maakte er eventjes later 4 – 1 van  met overhoeks schot van zijn ‘gouden’ linker. Daarna een ‘assist’ van een Poeselse verdediger in de voeten van Thibeau en hij maakte rustig af. Zo gingen we rusten met een 5 – 1 voorsprong. Na de pauze werd Tijs vervangen door Pieter in het doel. De supporters waren net te lang in de kantine blijven hangen, alsook onze duivels waren nog afwezig en werd het al snel 5 – 2. Maar dat was buiten Stef gerekend die in 13 minuten tijd een zuivere hattrick maakte, de laatste goal na een schitterende assist van Tijs.Ongetwijfeld het moment van de wedstrijd kwam er halverwege de 2de helft. Vrije trap voor Nazareth en Pieter kwam uit zijn doel gelopen om hem binnen te trappen. De bal kwam in de muur en Poesele kon de tegenaanval opzetten. Maar in volle spurt terug naar zijn doel maakte Pieter een enig mooi hakje naar Loïc. Tegenaanval afgebroken,  bij het publiek gingen de handen op elkaar en Pieter genoot ervan.Enkele minuten later een zware fout op Tijs maar scheidsrechter Jonas had geen kaarten bij en zo bleef het bij handjesgeschud in deze sportieve wedstrijd. Loïc maakte er nog 9 – 2 van.Een verdiende overwinning, maar we zagen iets te weinig het passenspel van de voorbije weken.Na het laatste fluitsignaal  ‘jumpten’ onze duivels nog in hun alom bekende ‘kringetje’ en bedankten de alweer talrijke supporters. Stijn proficiat en tot volgende week  

de reporter ter plaatse :  Petra

19:22 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-10-07

Volgende Match

Wedstrijd  Zaterdag 13 oktober

VCNE - POESELE 

om 9.30 uur

Verzamelen op  Zandstraat om 09.00 uur

11:33 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zaterdag 5 oktober VCNE - De Pinte

PROFICIAT     

VCNE - DE PINTE   7 - 5

Zaterdag 6 oktober, waarschijnlijk één van de laatste zonnige dagen,... we verzamelden om 17.30 h op de terreinen van Sterrenbos voor wat een thriller van een wedstrijd moest worden. Alle acht blauwe duiveltjes waren op de afspraak. 

Stipt  18.00 h werd de aftrap gegeven voor de moeilijke match tegen De Pinte, een geduchte tegenstander.  De eerste minuten zagen we evenwichtig voetbal.  Nu en dan een mooie redding van Tibo of een mooie aanval via Loïc.

In de 8 ste minuut scoorde een roodje via de linkerkant in het doel van Tibo.

Voor de gelegenheid werd zelfs het scorebord in werking gesteld.  In de volgende tien minuten probeerden onze blauwtjes te scoren op de counter maar na 19 minuten speeltijd werden we opnieuw afgestraft. De 0 - 2 stond op het scorebord.

Onze duiveltjes bleven zich toch allemaal inzetten en na 22 minuten werd dit beloond.  Arthur plaatste de 1 - 2  in de goal van De Pinte op een voorzet van Loïc.  Dit was meteen de stand bij rust.

In de tweede helft scoorde Stef de gelijkmaker met zijn gekende harde knal. In de 8 ste minuut scoorde Stef vanuit een stilstaande fase : 3 - 2. Nu waren we vertrokken : in de 12 de minuut zette Loïc verdiend de score op  4 - 2.

Er werd goed gevoetbald, mooie combinaties en enkele mooie tussenkomsten van onze keeper. Al snel volgde de 5 - 2 door Arthur. De Pinte liet de kop niet hangen en zocht openingen : 5 - 3. Maar Arthur scoorde direct de 6 - 3 en 2 minuten later zelfs de  7-3.

De Pinte vocht terug 7 - 4 en 7 - 5 maar te laat het eindsignaal klonk over het plein.

Er werden nog strafschoppen genomen ter afsluiting :  Nazareth-Eke en De Pinte scoorden beiden maar 3 uit 8.

 Stijn mag terecht fier zijn op zijn blauwtjes,

 Tot volgende week.

11:32 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-10-07

een voetbalkluchtje op tijd en stond : STVV

Ze hebben 100 supporters van STVV uit de trein gezet. Waarom ?
Ze zaten in eerste klasse.

Ze hebben het gras van STVV veranderd in papier? Waarom?
Op papier is STVV altijd sterker.

Waarom koopt iedereen in STVV tegenwoordig bij de Carrefour?
Op die manier verzamelen ze toch nog wat punten.

Een supporter kwam bij het loket met 100EUR. De loketbediende
vroeg of de man een kaartje of een speler wilde.

In advertentieblaadje gelezen : < Te koop, Blauw-GELE vlag,
weinig mee gezwaaid. >

Wat is het verschil tussen STVV en een spel kaarten?
In een spel zitten er maar vier boeren.

Wat is het toppunt van bedrog? Zeggen dat je naar de voetbal gaat,
en dan stiekem naar STVV gaan.

Wat is de gelijikenis tussen de hel van staaien en een stortplaats?
In de hel van staaien komt het afval ook op zaterdag binnen

12:54 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |