04-11-07

Wedstrijdverslag Zeveren - VCNE

 ZEVEREN - VC Nazareth-Eke    4 – 7

 

Op de laatste zaterdag van de herfstvakantie werden onze blauwe duivels verwacht op het veld van Zeveren. Het scoutingteam van Zeveren Sportief had goed werk geleverd. Hun opzet was duidelijk : een klein speelveld voorzien en de tegenstander geen ruimte geven.


Toch lijkt het meteen een gemakkelijke wedstrijd te worden, want al na 2 min. tovert Pieter de 0-1 uit zijn linkerschoen. Hierna ijvert hij echter te veel om zelf te blijven scoren, waardoor een drietal kansen jammer genoeg verloren gaan. Ook Tijs komt niet tot scoren; misschien door toedoen van het per vergissing in de weg lopen van de Zeverse trainer ?

Aanvankelijk dus éénrichtingsvoetbal want het duurt tot de 8e minuut voor Tibo’s wanten de eerste keer leder aanraken. En terug gaat Nazareth-Eke in de aanval : het schot van Tijs dat op de paal belandt, kan ook Arthur in de rebound niet omzetten in een doelpunt. Ook de dreigingen van Sander eindigen naast het doel of in de handen van de keeper.

Naarmate de mooie blauwe lucht plaats maakt voor donkere wolken, begint het ook op het veld meer te rommelen en in de 12e minuut worden zowel Loic als onze doelwachter verslagen en staan de bordjes op 1-1. Onmiddellijk hierna volgt opnieuw een reuzenkans voor paars-wit maar deze keer blijft ze onbenut.

Thibeau neemt dan maar het heft in handen maar beslist recht op de keeper. Nooit opgevend probeert hij het in de 16e minuut nogmaals en deze keer met succes; de stand is 1-2.

In de 18e minuut krijgen we echter al terug een verwittiging van Zeveren, maar de bal eindigt nu in het zijnet. Thibeau wil de match beslissen in de eerste helft en stuurt de bal via een mooie hakbeweging richting Arthur, maar hij wil de spanning er nog wat langer inhouden en scoort niet ; we gaan dus rusten met een bescheiden voorsprong.

De tweede helft wordt ingezet met holderdeboldervoetbal en een lichte vorm van paniek sluipt in de gemoederen van onze helden. Een foutje van Tijs achteraan wordt goed opgevangen door onze eigen Jean-Marie Pfaff. Loic mag in deze helft nog eens vooraan spelen en probeert dan ook zijn stempel op de match te drukken, al heeft hij het geluk vandaag niet aan zijn kant. Na 2x slecht uitschieten van de keeper, replyt hij 2x naast doel ; daarna trakteert hij ons op één van zijn mooie bewegingen maar ook dit eindschot eindigt over het doel...

Stef krijgt intussen achteraan steeds meer werk want nog steeds is paars-wit niet onder de indruk ; een hard schot richting onze goal moet gelost worden door Tibo en in de rebound wordt deze kans verzilverd. Wat in de lucht hing, staat nu op het bord : 2-2.

Loic gaat meteen in de tegenaanval, maar komt terug niet voorbij de goed keepende doelman van Zeveren. Nog geen twee minuten later beslist een paarse krullenbol optimaal te profiteren van de verwarring bij onze spelertjes en van halverwege het veld verrast hij iedereen met een loeihard schot tegen de Nazarethse netten ! Stand : 3-2 ... een ongewone situatie : Nazareth-Eke op achtervolgen aangewezen !!

 PICT0022kopie

 

Nu volgt een poosje paniekvoetbal en het moet gezegd... zelfs onze trainer lijkt een beetje zenuwachtig te worden. Hij roept “zijn mannen” tips, bevelen, goede raad en motiverende complimenten toe en jawel : onze topscorer van de dag Loic kan het tij doen keren : we staan terug gelijk. Tijs schiet nog maar eens op de paal. Loic lijkt in de 19e minuut eindelijk de match te beslissen : 3-4.

Het voetbalspelletje zou echter zo mooi niet zijn, mocht het niet spannend blijven tot de match volledig is gespeeld ; Zeveren blijft drukken en nog geen minuut later – nu weliswaar met een flodderbal – komen ze terug langszij.
Net zoals op het einde van de eerste helft beslist Thibeau dat het nu lang genoeg heeft geduurd en in de 24e en 25e minuut scoort hij en drijft zo de score op naar 4-6. In de toegevoegde tijd besluiten Loic en Tijs de match met een onderonsje: eindstand 4-7.

 T2kopie

 

Grote cijfers voor een match die eigenlijk alle kanten opkon en spannend bleef tot in de laatste minuten. De reeks van ongeslagen matchen van de blue devils wordt opnieuw langer : terug een dikke proficiat aan alle spelers, T1 en T2 !

 Sandra

11:27 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.