10-11-07

Wedstrijdverslag VCNE - FCM

VC Nazareth Eke – FC Merelbeke 8- 4 

Eén der corifeën van het Oost-vlaamse jeugdvoetbal komt op bezoek vandaag: FC Merelbeke. Voor vele ouders is het eindeloze Merelbeekse combinatie voetbal nog steeds op het netvlies gebrand ter herinnering aan één der voorgaande confrontaties. Trainer, spelers en supporters keken alle menige weken uit naar dit geladen treffen. De ultieme test voor dit blauwe, getalenteerde Acht-tal.

Moeder natuur zorgde voor een lekker episch herfsttafereel.  Niettemin troonde ijsbeer en jeugdkoning Frankie Frans rond met blote voeten in adidas sluffertjes. De sponsor wil ook wat !

Naar de match nu, met de gelauwerde  1-2-1 opstelling. Arthur zorgt voor het doelgevaar, Tijs en Loic voor de zijdelingse aanvoer, Thibeau pareert de tegenstoten en Tibo is daar voor de ultieme redding. Stef, Lucas en Pieter vatten post op de bank. Merelbeke heeft geen reserven scherp gekregen voor deze opdracht.

‘1 Aanval VCNE, Arthur gaat door op rechts en besluit iets te zwak op de keeper.  Deze kan echter niet klemvast houden waarbij Tijs in de corner-hoek zich vrij wurmt en de bal hard, laag en scherp  in doel knalt . De Merelbeekse goalie is eraan voor de moeite : 1 – 0

‘2 Loic probeert vanuit de tweede lijn maar zijn schot mist richting.

VCNE speelt zijn gekende combinatie spel. FC Merelebeke is echter omgetoverd van een frivool combinerend 5 tal naar een stug blok met stevige pionnen. Vooral nummer 8 houdt menig blauwjumper bezig.

Toch komt het grootste gevaar van het thuisfront. Tijs dwingt een corner af in de vierde minuut en Loic kapt mooi zijn “rechter” vrij op links en torpedeert de keeper. 2 minuten later alweer een corner   voor VCNE na een snelle “Tijse” actie op rechts.

’11 Thibeau gaat in de clinch met de lange 8speler en kan met de tip een schot op doel vermijden.

Ondertussen zijn Stef en Pieter ingekomen voor Arthur en Loic.

’13 Merelbeke stoomt richting Tibo. De blauwe verdediging kan te weinig power terug zetten en de tegenstander scoort mooi met het buitenkantje van dichtbij : 1 -1

Het krachtspel van FCM duwt VCNE naar achter.  Maar dat is zonder sterke Pieter gerekend, Pieter-zonder-vrees duwt  de hele Merelbeekse verdediging richting achterlijn en centert knap op Lucas die jammerlijk mist.

’15 Tibo redt met een ultieme reflex van dichtbij. Beide ploegen draaien op het hoogste toerental. Lucas heeft een poging in één tijd klaar en 30 sec later moet Tibo met ware doodsverachting in de voeten van de aanstormende 8  duiken(word FCM door “8” gesponsord ?). De blauwe doelman verbijt de pijn.

’22 Eindelijk : Stef scoort na corner van Loic maar luttele seconden later staat alles te herbeginnen, FCM  scoort van dichtbij de gelijkmaker : 2 – 2

Dit is ook de ruststand. FC merelbeke heeft geen bank meegebracht en de vraag is of ze dit power-vertoon kunnen aanhouden in de 2 de helft.

De eerste minuut van de tweede helft begint met een redding van Tibo. Het spel gaat heen en weer zonder echt doelgevaar.Tot Tijs een ultieme tackle inzet op, alweer, rugnummer 8 om achterstand te voorkomen.

‘6  Pieter knalt een mooi uitgespeelde open doelkans van dichtbij over.

‘7 Het bobijntje bij FCM begint dan toch stilaan af te geraken.  Een aanval, talrijk aan blauwhemden, wordt door Lucas met ijzige rust binnengelegd : 3 -2

Nog geen minuut later wordt een uitgespeeld doelpunt van VCNE afgekeurd wegens vermeende fout op de Merelbeekse doelwachter.  De scheids is zeker geen thuisfluiter.

’10  Voor Pieter is het zo’n dagje waarin alles lukt behalve de kers op de taart. Hij trapt naast op pas van Lucas en mist nogmaals van dichtbij na een knappe lang uitgesponnen actie van Thibeau. In de 12 minuut bedient hij op zijn beurt  Lucas, deze  vreet de taart met kers en al op : 4 – 2.

1 minuut later hetzelfde scenario en zelfde acteurs : 5 -2. FC merelbeke naar de slachtbank.

’16  Op één van de schaarse tegenstoten  moet Tibo de bal lossen en tikt Merelbeke binnen : 5 – 3

Toch is het al Nazareth wat de klok slaat : in de 17de  minuut bedient Stef Arthur die aan de  2de paal komt binnengeschoven : 6 – 3. Na de herneming trapt Arthur nog naast en besluit Pieter op de keeper.

In de 20 ste minuut komt het “moment de gloire” van Arthur, een verre opbotsende uittrap van Thibeau wordt door Arthur in één tijd over de aanstormende Merelbeekse goalie gelobd : 7 - 3

60 sec later mist dezelfde Arthur de gemakkelijkste goal van dichtbij na snel opkomen van Loic.

’22 Merelbeke kan dan wel niet meer de power ontwikkelen, ze blijven gevaarlijk op de counter : de bal wordt onder Tibo geschoven : 7 – 4

’23 Thibeau kan de verdedigende post verlaten en trekt richting doel, het blauwe dribbelwonder laveert door Merelbeke en neemt ook de keeper te grazen : 8 – 4

De rest zijn formaliteiten en VC Nazareth Eke wint verdient dit duel der titanen. Proficiat aan Thibeau en Tijs die grotendeels de verdedigende leiding en uitvoering tegen dit sterke team tot een perfect einde hebben volbracht en zo de basis konden leggen van deze uitgesproken cijfers. De Triomfzang en Jump klinkt nog door  het Royal Zandstraat stadion.

Maurice

18:05 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Match VCEN - KFCM Hallo,
lees gerust ook onze wedstrijdverslagen op http://www.hardekernmerelbeke.be/?a=ploegen&b=jeugd&c=6&d=1&e=wedstrijdverslagen

Gepost door: Steven | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.