25-11-07

Wedstrijdverslag VCNE - St Denijs B : 2-11

VC nazareth Eke – St Denijs B : 2 - 11

De dag begon met een kille ochtend maar transformeerde zich al snel tot een zonnige voetbal-zaterdag. Wisten wij veel dat het blaadje van deze scheurkalender meerdere verrassingen in petto had.  Een topmatch ! Zo diende het sportieve gebeuren van vandaag  zich aan deze week. De bezoekende ploeg had tevens het één en ander recht te zetten (zie vorige week tegen het A-team)

Aangepaste training, tactische besprekingen en opperste concentratie gingen vooraf aan dit Gala der koplopers. Beide ploegen hadden nog geen verlies laten optekenen in de competitie en kwamen uiterst geconcentreerd uit de catacomben van Royal Zandstreet.

Het doel van VCNE wordt ingenomen door Tijs met voor hem Thibeau, links Lucas , rechts Loic, Arthur vooraan en Sander op de bank. Pieter, Stef en Tibo moesten verstek laten.

De match wordt met 4 minuten vertraging afgetrapt en de bezoekers maken onmiddellijk hun reputatie bewaarheid. Vanaf  het fluitsignaal zetten ze druk.

De bal wordt al snel voor de thuis-pot gegooid. Het blauwe verzet is nog onder de indruk van de omstandigheden. Vóór het wegtrekken van het Bengaalse vuur over het stadion staat het reeds 0-2. Twee afvallende ballen die simpel in doel gaan. VC Nazareth-Eke probeert er onderuit te komen maar gaat vervolgens overhaast te werk met 2 doelrijpe kansen. De vrije man wordt door de “overhaaste” bril niet altijd bemerkt.

Op de 8ste minuut staat het 0-3 na een afstandschot van St Denijs dat knap naast de paal in doel verdwijnt. Maae de armada van het fijne penseel begint zijn combinatie-lijnen beter op de mat te trekken. Lucas knalt op de keeper, Thibeau besluit in het zijnet, Arthur mist met zijn rechtse linker en Lucas scheert met een knap schot  de deklat. Deze goede blauwe periode met Sander in de punt belette de tegenstander niet om met een halve omhaal de VCNE-ongewone stand van 0-4 op te dringen.

18de minuut, een knappe volley-pas van Arthur stuurt Thibeau weg in de diepte die furieus de frustratie van het getergde team afschiet met een streep in de linker bovenhoek : eindelijk staat VCNE op het bord : 1 – 4

Het verdere verloop van de eerste helft kent geen treffers meer ondanks een verdienstelijke afstands-poging van Loic. De supporters houden er de hoop in want ze zagen hun blauwe trots de druk op St Denijs verhogen tijdens het einde van deze eerste periode,  deze laatse blijft echter levensgevaarlijk op de counter. Noteren we nog Thibeau die de vezelrijke pasta, opgediend vóór de match, niet goed verwerkt blijkt te hebben.

Na de koffie begint de 2de helft zoals  zijn voorganger : VCNE niet bij de les en een 1 – 6 achterstand in 2 minuten tijd. Tijs weert zich meer dan verdienstelijk in het fel belaagde Nazarethse doel maar kan zich weinig verwijten aan de  1-7 stand.

Op slag van het kwartier noteren we een ziedend schot van Lucas: hoog, richting onderkant lat, maar de St Denijse goalie pakt knap. Aan de andere kant gooit Tijs zich voor een tegenaanval  en moet even naar adem happen na bruusk contact.

Dit verhindert  de interim-goalie niet om enkele minuten later een foto-duik te laten vastleggen op een stevige knal van de groene tegenstand.

De kelk moet leeg tot op de bodem, want tekenend voor deze match : 2 inworpen van St Denijs worden in één tijd binnengeknald . Een snelle counter maakt er zelfs 1 - 10 van.

Dit lijkt voor de sportieve lezer zonder twijfel een één-richting verslag. De  reden hiervoor is te zoeken in de efficiëntie. De blauwe balvirtuozen combineren zich over het algemeen vrij goed tot in de zone van de waarheid, maar deze blijkt vandaag de zone van de ontreddering te zijn.

Arthur bewijst dit door, met links, knal naast de bal te trappen; nochtans pal voor doel na goed te zijn aangespeeld door Lucas. De blauwe spirit echter gebiedt hem in dezelfde actie de bal te recupereren aan het corner punt, de verdediging op het verkeerde been te zetten en met links overhoeks de score en de eer te verdubbelen ... 2 – 10

Het doelpunt op het einde legt de strenge eindscore vast 2 – 11. Trainer Stijn likt zijn wonden en trekt met deze les terug om te beraden met zijn discipelen.

Een verdiende overwinning van een zeer stevig St Denijs die door snelle scherpe acties de blauwe duivels heeft verlamd. Positief voor de Jumpers is dat ze tegen deze gestalte-rijke tegenstander via hun vertrouwd combinatie-voetbal voortdurend aan het doel van St Denijs bleven opduiken.

Man van de Match : Tijs ! Chapeau hoe hij voor elke bal bleef gaan en de kop niet liet zakken ondanks het scoreverloop. That’s the blue spirit !

 Maurice

21:41 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Geachte duivels -8,
Eerst en vooral gecondoleerd met de zware nederlaag. Er is echter niets zo eervol als strijdend ten onder gaan...

Ter zake nu: bij deze meld ik u allen dat de techniektrainingen op zaterdagnamiddag tijdelijk niet meer zullen doorgaan, omwille van de naderende examenperiode. De trainingen hervatten ergens in februari; de juiste datum dient nog bepaald te worden.

Met vriendelijke groeten
Jens

Gepost door: jens ( trainer-6) | 28-11-07

De commentaren zijn gesloten.