01-01-08

Uitstap naar Alkmaar

Duiveltjes - 8 naar AZ Alkmaar

We schrijven 30 januari, 9u. In de ochtendfrisse Zandstraat verzamelt zich een schare jong geweld, omringd door stamoudsten. Even later verschijnt een volwassen tourbus ten tonele. Hebben die nog nooit gehoord van de winterstop, die fanatici? Is het een volgroeide verplaatsing van onze duivelse squadra, compleet met spionkop en sportieve staf?

AZ-Heracles1kopieStijn de onverstoorbare neemt alle twijfels weg, wanneer hij zich ontpopt als een ervaren reisleider. De bus kiest richting Nederland, voor een uitstap die in het collectief geheugen gegrift zal staan als een hoogtepunt van VCNE’s jeugdwerking. De duiveltjes -8, hun ouders, David, Christophe (-7), onze onvolprezen scheidsrechter Jonas en beide jeugdcoördinatoren maken zich op om de wedstrijd AZ Alkmaar – Heracles bij te wonen, een initiatief van de jeugdtrainers, met de steun van VCNE. En het leek er op dat we zelfs cheerleaders mee hadden deze keer.

AZ - Heracles3kopieBij een eerste tussenstop verrasten onze gidsen ons met een voluptueus ontbijt bestaande uit een breed gamma koffiekoeken en heerlijk warme koffie. Voor we Alkmaar zouden bereiken, volgde de ene activiteit op de andere. Een kinder- en volwassenenquiz en een pronostiek. Hier en daar doken deugnieten in hun rugzak om er een fles toverdrank uit tevoorschijn te toveren. We genoten van grote en kleine verhalen vol smakelijke anekdotes. Zo leerden we hoe je kan ontsnappen als je wordt opgesloten in een café, of waarom je na een wedstrijd op tijd terug op de bus moet zitten…

AZ - Heracles 003kopie  AZ - Heracles 008kopie    

 AZ - Heracles 010kopie

 

 

 

 

 

 

Terwijl de volwassenen zichzelf vermaakten, haalden de kinderen hun hartje op aan video, de quiz en allerlei bezigheidsspelletjes.

Uiteindelijk bereikten we heel vlotjes het rood-witte stadion van AZ. Terwijl de ‘groten’ even verpoosden op het ‘supportersplein’, deden onze duiveltjes vrijwillig een extra conditietraining op de trappen. We keken ons de ogen uit in de fanshop, om direct daarna verrast te worden op een heuse meet-and-greet met de jonge en beloftevolle Rode Duivel én streekgenoot Maarten Maertens. Ondertussen wisselden onze coördinatoren informatie uit met zijn vader, die jaarlijks één van de grootste miniementornooien uit de brede regio organiseert. We zagen lichtjes blinken in vele ogen.

Uiteraard was de wedstrijd het hoogtepunt van de dag. AZ speelde sterk georganiseerd en voetbalde aanvallend een hele resem doelkansen bij elkaar. Onze landgenoten Dembelé speelde een zeer sterke wedstrijd, maar hoewel zij zeker 10 doelkansen afdwongen, en evenwel hoekschoppen, de bal botste op een sterk keepende Pieckenhagen. Toen AZ tijdens de tweede helft met 10 verder moest werd het angstig afwachten. Ze bleven echter aanvallen, vanuit een sterke organisatie, met sterke balwissels, steeds het spel breed makend en met een snelle omschakeling. Het leken onze duiveltjes wel! Uiteindelijk scoorde Steinsson een moeilijke en mooie goal en legde daarmee de eindstand vast.

AZ - Heracles 023kopieAZ - Heracles 027kopie AZ - Heracles 028kopie 

  

 

 

 

Onze jongens bleven Dembelé luidkeels aanmoedigen, maar een blik naar de steeds sterker aandringende jonge supporters kon er helaas niet af. Wij lieten het echter niet aan ons hart komen en bleven hem onvervaard aanmoedigen.

Betreffende organisatie viel het grote verschil in efficiëntie met onze eigen eersteklassers sterk op. Iedereen bleef zitten, de supporterssteun verliep bijna gecoördineerd, de catering was heel efficiënt georganiseerd en supporters bleven netjes hun beurt afwachten in de rij. Indrukwekkend, maar volgens sommigen net iets te ‘clean’.

Op de terugweg werd de sfeer op de bus steeds uitgelatener. Jonge voetballers hebben nu eenmaal veel energie, maar toen we de bus verlieten, was alles netjes opgeruimd. Bedankt T1en T2 en iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag. Jullie bezorgden onze jongens een onvergetelijke dag.

Dirk Vos

 

AZ - Heracles 111kopieAZ - Heracles 031kopieAZ - Heracles 030kopie 

 

 

 

 AZ - Heracles 155kopieAZ-Heracles1kopie

20:15 Gepost door Maurice in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.