29-01-08

Volgende match

Hallo,
 
 
Deze week is er geen training maar zaterdag spelen we wel een inhaalwedstrijd.
Op 2 februari spelen we om 9u30 thuis tegen HT Zwijnaarde.
We verzamelen om 9 uur in de Zandstraat.
 
 
Lukt dit?
 
 
Groeten,
Stijn

20:20 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-08

Volgende match

Volgende match

VCNE - Drongen

 zaterdag 26/01/2008

9.30 h

Verzamelen in de zandstraat om 9.00 h

 

15:36 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag Sparta Petegem VCNE 4-7

Sparta Petegem - VC Nazareth Eke : 4 – 7

 Bij deze altijd-speciale-derby, vanwege de link met een jong Nazarethse belofte-bondscoach, staat een fikse wind. De veelvuldige reclame panelen weerstaan de windvlagen makkelijk, ook zonder beschutting van oude populieren. Dat er ook een paar socio’s onder de invloed van het fenomeen “in de wind” zouden acteren was een groot vraagteken na het bruisende club-gala daags voordien. De spelers mochten iets langer “op” blijven mits een extra avond-jumptraining. Er werd vandaag voor de punten gespeeld daar de hoofdvogel reeds op de grote lotto-avond werd weggekaapt. 

Opstelling nu door Trainer Stijn :  Tibo nog eens in het doel met voor zich Stef, Lucas op de linker flank en Loic langs de rechter. Pieter moet voor het doelgevaar zorgen. Op de ingeduffelde bank tellen we Tijs, Sander en Arthur. (Thibeau was naar de Quinten-cup) 

VCNE neemt onmiddellijk het heft in handen met enkele goede acties. Vooral Lucas speelt zich in de kijker door zeer kort op de groene Petegemnaars te spelen. Na nog geen minuut spelen knal hij reeds een voorzet-schot net naast het kader. Amper 60 seconden later verbetert hij deze actie centraal maar dit keer laag en hard : 0 – 1.  Tussen deze acties door schudt Loic een braziliaanse dribbel uit de mouwen : schijnbeweging naar rechts gevolgd door een crochet naar links en vervolgens met links terug rechts rond de verdediger ... deze laatste zoekt nu nog zijn kluts op het veld ... 

De derde minuut nu, en nog altijd zijn de Petegemnaars niet in beeld. Ideaal moment voor Lucas en Pieter om een knappe combinatie op de mat te leggen en af te laten werken door Loic : 0 – 2. Na 5 min trekt de mist weg voor de Petemnaars dankzij een doelpunt dat uit het niets komt. Een rood geschoeide aanvaller krijgt de bal op de rechterflank en knalt vanop zo’n 10 meter onpakbaar binnen : 1 – 2 Na het “centeren” krijgt VCNE onmiddellijk een nieuwe goede kans via Stef die met een uitgestrekt been de bal richting doel devieert ... het leder blijft echter hangen op de lijn.

 Tijd voor wissels : Arthur en Stef komen in voor Lucas en Pieter. Arthur start met een meters-groot gat in de lucht voor een leeg doel op een gemeten pas van Loic. 10’ Petegem lijkt nu op dreef te komen, op vrije trap wordt de bal rakelings langs het doel van Tibo geborsteld. De volgende minuten zijn geheel voor rekening van de groenen. Op het moment dat blauw het evenwicht herstelt ... knalt de Petegemnaar met de rode muiltjes overhoeks binnen na strubbelingen voor het Nazarethse doel : 2 – 2. We zitten in de 19de minuut wanneer we 3 linkers op het veld in de blauwe armada tellen. Een van die linkers, Arthur, scoort met een droge knal in de rebound : 2 – 3. Een belangrijk moment voor blauw die hierdoor vleugels lijkt te krijgen en de de rest van de 1ste periode voor haar rekening neemt. Eerst een mooi, moeilijk vluchtschot van Lucas op corner van Pieter, de bal  ketst jammer genoeg af tegen de paal. In de 22ste minuut geeft VCNE nog eens haar visitekaartje af via een prachtige combinatie van Lucas die Pieter naar buiten stuurt, Pieter legt mooi voor doel naar de doorgelopen Lucas die simpel de 2 – 4 op bord tikt. Na 1 minuut blessure tijd kan de koffie aangerukt worden.  

De tweede helft neemt Petegem de bijsturingen van hun trainer voor waarheid. Tibo moet onmiddellijk knap plat en ranselt een hard schot via de paal uit de gapende doelmond. In de 3de minuut test Stef zijn wreef uit met eerst een banaanschot tegen de paal, luttele seconden later gevolgd door een knal voorlangs. Lucas krijgt nog een huizenhoge kans voor doel maar de bal wil niet over de groene lijn. Petegem probeert van zich af te bijten door nog maar eens een bal tegen de paal te mikken.  Stef blijft in de schijnwerpers via een mooie controle op een verre bal die met de voetzool dood wordt gemaakt. We noteren de 7de minuut wanneer alweer Stef het leder langs de keeper laag binnen schuift : 2 – 5 We zitten in de 12 de minuut, het spel gaat nu over en weer met stevige duels. Tot Loic, op een uitworp van Arthur, mooi wegdraait van de verdediging die zo, op het verkeerde been, de 2 – 6 naast de keeper ziet binnen rollen. Loic ziet het nu wel wel zitten en probeert een mooie curve van ver maar net naast. Het spel wordt bitsiger wanneer Sander wordt neergemaaid : de tifosi staan recht op de stoeltjes. De vrije trap van Tibo zwaait nipt over. In de 17de minuut is Sander de meest bedrijvige man op het veld. Hij verovert meermaals de bal en een schot gaat rakelings naast, tevens als zijn 2de poging op aangeven van Loic. De partij gaat nu op en neer : Petegem probeert een hopeloos schot van ver, de bal maakt echter dankzij de wind een meer dan merkwaardige curve en verdwijnt hoog in doel. Tibo komt enkele centimeters te kort : 3 - 6 De hoofden draaien alweer naar de blauwe overkant want Tibo moet de meubelen redden nadat 2 Petemnaars zijn doorgebroken. Hierop zet Tijs een rush over het hele veld maar de groene keeper pakt in extremis. 

Er heerst verwarring wanneer een streaker met das uit het Waregem shopping center een tweede bal op het veld ontzet. De blauwe verdediging blijkt hierdoor van slag te zijn waardoor 2 groenen profiteren en doorbreken, het schot gaat opnieuw hoog in doel – onpakbaar voor Tibo : 4 – 6. In de laatste minuut leggen Sander en Arthur samen de eindstand vast : Arthur dribbelt en worstelt zich na een corner door de verdediging en trapt samen met de doorstormende Sander de 4 – 7 binnen. Een hardbevochten maar verdiende zege voor de VCNE spelers en hun trainers. (

We noteren tevens de inluiding van het digitaal tijdperk op de redactie, er zijn echter toch nog enkele verbeteringen nodige alvorens definitieve overstap). -

Maurice

15:28 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-08

Volgende match

Volgende match:
zondag 20 januari
om 9.30h
Sparta Petegem - VCNE
Verzamelen op Zandstraat om 8.45hTer herinnering:
Zaterdag 19 januari vanaf 19 uur "jeugdfeest" in Parochiaal Centrum te Nazareth!!!

20:31 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag : VCNE - Zevergem

Zaterdag 12.01.2008VCNE – Zevergem : 5 - 6 

Het is mooi weer, maar er staat een koude wind.

Reeds 10 minuten voor 9.30 wordt de wedstrijd op gang gefloten.

 

Het eerste wapenfeit is meteen raak.

We zijn inderdaad pas in de 2de minuut wanneer Thibeau voorzet naar Lucas die meteen de

1 – 0 tegen de netten prikt.

 

Er wordt afgetrapt. De bal gaat wat over en weer en komt op rechts bij Lucas. Die tikt de bal heel mooi over de tegenstander heen en gaat alleen op de keeper af. Met links tikt hij de bal rechts in de kleine hoek. Reeds in de 4de minuut noteren we 2 – 0.

 

Terug 2 minuten later krijgt Stef de bal centraal voor doel. Hij schiet met een super-knal de bal rechts boven in doel. 3 – 0. Een zeer mooi doelpunt.

 

De tegenstanders vrezen het ergste. De supporters maken een snelle berekening en voorspellen een hoge score. Echter, het kan verkeren …

 

In de 7de minuut noteren we de eerste kans van Zeveren. Tijs pakt de bal met een mooie redding.

Binnen de minuut een 2de kans : een strak schot links in doel. Tijs was kansloos : 3 – 1.

In de 13de minuut noteren we een schot van Zeveren; rechts naast.

In de 14de minuut valt reeds de aansluitingstreffer. Loic komt tegenover 3 aanvallers te staan. Zijn ploegmaten waren niet snel genoeg teruggekeerd van een aanvalsactie. Hij wordt tegenvoets gepasseerd en Zeveren scoort een 2de keer : 3 – 2.

 

Zeveren blijft aanvallen. De bal geraakt niet weg uit ons strafschopgebied en na heel wat over en weer getik gebeurt het onvermijdelijke : Zeveren maakt de gelijkmaker : 3 – 3.

Onze riante voorsprong is op 10 minuten tijd verloren gegaan.

 

In de 19de minuut noteren we een actie tussen Loic en Thibeau,echter zonder resultaat.

Meteen daarna proberen Arthur en Sander het nog eens. Opnieuw zonder doelpunt.

In de 20ste minuut toont Thibeau nog eens zijn dribbel-kwaliteiten. Hij past naar Stef die links naast schiet.

 

Ook Zeveren laat zich niet onbetuigd.

In de 22ste minuut schieten ze net naast.

In de 24ste minuut schieten ze niet naast : 3 – 4, en onze blauwtjes staan plots zelfs achter.

 

Stijn gooit brengt er met Loic en Lucas wat offensieve krachten in. We noteren meteen een aantal mooie acties, maar voor de rust valt er geen doelpunt meer, en we gaan naar de kleedkamer met een 3 – 4 achterstand.

  

Na de rust neemt Pieter plaats in het doel.

We noteren ook een scheidsrechterswissel. T2 neemt de zware taak op zich.

Onder zijn waakzame oog gaan de blauwtjes meteen in de aanval. Thibeau schiet net naast.

Ook Zeveren gaat niet op zijn lauweren rusten. Pieter toont echter zijn kwaliteiten en pakt een ver schot.

 

In de 5de en de 7de minuut is het opnieuw al blauw wat de klok slaat.

Een mooie pas van Lucas naar Arthur, die net niet scoort.

 

Net nu de gelijkmaker in de lucht hangt kan Zeveren scoren na een misverstand in de blauwe verdediging: 3 – 5. Nu wordt het moeilijk.

Nazareth reageert gelukkig snel, en via een own-goal komen we op 4 – 5

Alles blijft nog mogelijk.

 

In de 13de minuut een blauwe aanval op links. Ook Zeveren heeft een goede keeper: hij komt zeer goed uit en gaat mooi neer.

In de 17de minuut schiet Tijs maar enkele cm’s naast na een hoekschop.

In de 19de minuut komt ook Pieter heel mooi uit en vermijdt een tegendoelpunt.

In de 20ste minuut noteren we Pieter zijn mooiste redding: hij gooit zich naar de bal en duwt die in hoekschop.

 

We zijn in de 23ste minuut en Zeveren scoort de 4 – 6.

 

De blauwtjes geven niet op. In de 24ste minuut pakt Tijs de bal mooi aan, draait en schiet hard in de hoek : 5 – 6 en een heel mooi doelpunt.

De harten van de supporters gaan in de 25ste minuut voor de laatste maal sneller slaan, wanneer de bal zowaar langs de doellijn loopt, net niet in doel gaat en uiteindelijk in hoekschop belandt.

 

T2 laat niet lang overspelen. Hij fluit af bij een 5 – 6 eindstand.

 

We hebben verloren, maar toch niet slecht gespeeld tegen een sterke tegenstander.

 Patrick.

20:30 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-01-08

Volgende match

 

 

Volgende match :

 zaterdag 12 januari 2008

om 9.00 h

VCNE - ZEVERGEM

verzamelen op zandstraat om 9.00h

20:13 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag Vinkt - VCNE 5-6

6/01/2008, 10 u

Onder de winterzon staan de –al dan niet uitgefeestte- ouders en duiveltjes klaar voor wat de eerste wapenfeiten van 2008 van onze blauw witte duiveltjes moeten worden. Het plein ligt er modderig bij, een fel contrast met het stralende weer. Met enkele minuten vertraging wordt de match in gang gefloten.

T1 en T2 zijn direct gewaarschuwd dat de winterstop voltooid verleden tijd is want na 2x balverlies in de eerste minuten wordt het 1-0 voor Vinkt. Ondanks het feit dat dit een niet zo vaak voorkomend scenario is laten onze duiveltjes de moed niet zakken en gaan binnen de minuut in de tegenaanval, wat resulteert in een mooi schot op doel aan de overkant. Blauw wit blijft de druk opvoeren, een schot van Loic komt op de lat terecht, kort daarop volgt de gelijkmaker van Thibeau, 1-1. Deze score blijft niet lang staan op het scorebord hangen want een paar minuten later zet Stef met een harde knal vanuit de achterlinie de 1-2 op het bord.

9’ Vinkt maakt opnieuw gelijk……

10’ Schot van Lucas op doel, keeper pakt
11’ Schot van Loic komt via de paal in handen van de Vinktse goalie terecht
12’ Terug op voorsprong, Lucas scoort

Het spel vertraagt nu ietwat, …….
Vinkt komt nu meer aanzetten richting Sander, die als interimkeeper het blauw witte doel verdedigt.

23’ schot op doel van Vinkt, knap gered door Sander
23’ corner van Vinkt wordt weggewerkt door Stef maar enkele minuten later wordt
de ruststand vastgelegd door de tegenstander: 3-3


De tweede helft wordt ingezet met Loic in de verdediging en met Pieter als vervanger voor Sander in doel.

T1 en T2 hebben blijkbaar niet stilgezeten tijdens de rust want binnen de 2 minuten staat de
3-4 op het scorebord. 3 minuten later scoort Thibeau de de 3-5 en in minuut 15 wordt een uitbraak van Sander prachtig afgewekt door Thibeau, 3-6.

Even lijkt het erop dat de match beslist is, doch 2 goals in de laatste minuten doen Vinkt nog terugkomen tot 5-6.

Een spannende match tot de laatste minuut……proficiat aan alle spelers, T1 en T2


Glenn en Katty

20:06 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-01-08

Trainingen

Gegroet,
 
 
vanaf nu gaan de trainingen door (hopelijk tot het einde van het seizoen) op woensdag van half 2 tot 3!
Tot woensdag.
 
Mvg,
 
Stijn

19:12 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-01-08

Wedstijdverslag Alkmaar

Bedankt Dirk voor het mooie dagverslag en het uitstekende filmpje/fotoreportage !!!

 

Hieronder vind je 2 links waarop je het wedstrijdverslag van de match AZ - Heracles kan bezichtigen.

http://www.youtube.com/watch?v=gJFKxYRdD9I

http://www.youtube.com/watch?v=asM9z3QzeEw

 

 Mvg, Stijn

14:00 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volgende match

Volgende match

Zondag 06/01/2008 om 10.00 h

Vinkt - VCNE

Verzamelen op zandstraat om 09.00 h

06:15 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sfeerbeelden van bezoek aan Alkmaar

 

Volg de link : video op youtube... 

Groeten

Dirk

06:13 Gepost door Maurice in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-01-08

Uitstap naar Alkmaar

Duiveltjes - 8 naar AZ Alkmaar

We schrijven 30 januari, 9u. In de ochtendfrisse Zandstraat verzamelt zich een schare jong geweld, omringd door stamoudsten. Even later verschijnt een volwassen tourbus ten tonele. Hebben die nog nooit gehoord van de winterstop, die fanatici? Is het een volgroeide verplaatsing van onze duivelse squadra, compleet met spionkop en sportieve staf?

AZ-Heracles1kopieStijn de onverstoorbare neemt alle twijfels weg, wanneer hij zich ontpopt als een ervaren reisleider. De bus kiest richting Nederland, voor een uitstap die in het collectief geheugen gegrift zal staan als een hoogtepunt van VCNE’s jeugdwerking. De duiveltjes -8, hun ouders, David, Christophe (-7), onze onvolprezen scheidsrechter Jonas en beide jeugdcoördinatoren maken zich op om de wedstrijd AZ Alkmaar – Heracles bij te wonen, een initiatief van de jeugdtrainers, met de steun van VCNE. En het leek er op dat we zelfs cheerleaders mee hadden deze keer.

AZ - Heracles3kopieBij een eerste tussenstop verrasten onze gidsen ons met een voluptueus ontbijt bestaande uit een breed gamma koffiekoeken en heerlijk warme koffie. Voor we Alkmaar zouden bereiken, volgde de ene activiteit op de andere. Een kinder- en volwassenenquiz en een pronostiek. Hier en daar doken deugnieten in hun rugzak om er een fles toverdrank uit tevoorschijn te toveren. We genoten van grote en kleine verhalen vol smakelijke anekdotes. Zo leerden we hoe je kan ontsnappen als je wordt opgesloten in een café, of waarom je na een wedstrijd op tijd terug op de bus moet zitten…

AZ - Heracles 003kopie  AZ - Heracles 008kopie    

 AZ - Heracles 010kopie

 

 

 

 

 

 

Terwijl de volwassenen zichzelf vermaakten, haalden de kinderen hun hartje op aan video, de quiz en allerlei bezigheidsspelletjes.

Uiteindelijk bereikten we heel vlotjes het rood-witte stadion van AZ. Terwijl de ‘groten’ even verpoosden op het ‘supportersplein’, deden onze duiveltjes vrijwillig een extra conditietraining op de trappen. We keken ons de ogen uit in de fanshop, om direct daarna verrast te worden op een heuse meet-and-greet met de jonge en beloftevolle Rode Duivel én streekgenoot Maarten Maertens. Ondertussen wisselden onze coördinatoren informatie uit met zijn vader, die jaarlijks één van de grootste miniementornooien uit de brede regio organiseert. We zagen lichtjes blinken in vele ogen.

Uiteraard was de wedstrijd het hoogtepunt van de dag. AZ speelde sterk georganiseerd en voetbalde aanvallend een hele resem doelkansen bij elkaar. Onze landgenoten Dembelé speelde een zeer sterke wedstrijd, maar hoewel zij zeker 10 doelkansen afdwongen, en evenwel hoekschoppen, de bal botste op een sterk keepende Pieckenhagen. Toen AZ tijdens de tweede helft met 10 verder moest werd het angstig afwachten. Ze bleven echter aanvallen, vanuit een sterke organisatie, met sterke balwissels, steeds het spel breed makend en met een snelle omschakeling. Het leken onze duiveltjes wel! Uiteindelijk scoorde Steinsson een moeilijke en mooie goal en legde daarmee de eindstand vast.

AZ - Heracles 023kopieAZ - Heracles 027kopie AZ - Heracles 028kopie 

  

 

 

 

Onze jongens bleven Dembelé luidkeels aanmoedigen, maar een blik naar de steeds sterker aandringende jonge supporters kon er helaas niet af. Wij lieten het echter niet aan ons hart komen en bleven hem onvervaard aanmoedigen.

Betreffende organisatie viel het grote verschil in efficiëntie met onze eigen eersteklassers sterk op. Iedereen bleef zitten, de supporterssteun verliep bijna gecoördineerd, de catering was heel efficiënt georganiseerd en supporters bleven netjes hun beurt afwachten in de rij. Indrukwekkend, maar volgens sommigen net iets te ‘clean’.

Op de terugweg werd de sfeer op de bus steeds uitgelatener. Jonge voetballers hebben nu eenmaal veel energie, maar toen we de bus verlieten, was alles netjes opgeruimd. Bedankt T1en T2 en iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag. Jullie bezorgden onze jongens een onvergetelijke dag.

Dirk Vos

 

AZ - Heracles 111kopieAZ - Heracles 031kopieAZ - Heracles 030kopie 

 

 

 

 AZ - Heracles 155kopieAZ-Heracles1kopie

20:15 Gepost door Maurice in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |