25-02-08

Wedstrijdverslag VCNE - FC LEERNE 11-1

VC Nazareth Eke – FC Leerne

 

De Koninklijke Zandstraat Arena straalde niets anders dan pure voetbal-sfeer uit vandaag ... en dat was niet in het minst te danken aan de blakende, gemillimeterde en spierwit gekalkte lijnen : ode aan de terreinverzorger(s).

Vandaag staat het historisch gehuisde FC leerne op het menu, ze zijn met een 5-koppig team naar VCNE afgereisd. We starten 2 minuten vroeger op de klok en de wedstrijd begint met  2 leuke verassingen : niet alleen een oudgediende scheids en trainer zijn op de ‘blendamed’ terreinen te begroeten maar ook spits Sander laat zich opmerken door in het doel post te vatten. Dit zal niet de laatste vermelding zijn van deze rijzige atleet der blauwen.

Thibeau start in de verdediging met Lucas op links, Stef op rechts en Arthur in de punt. VCNE trekt onmiddellijk sterk van leer via een doorsteek pas van Lukas op Arthur die tot 2 maal toe vergeefs probeert te besluiten tot Stef zijn voorhamer er tussen knalt : 1-0

Luttele seconden daarna laat Sander, gehuld in modder-camouflage, zich opmerken via een “tricky” vangbal. De camera’s blijven richting Sander draaien waneer deze in de 3de en 6de minuut knap plat gaat en de nul op het bord houdt. Kort daarna moet Sander nogmaals de meubelen redden, ondanks een knappe “steel” van Stef met dito schot richting Leerne.

10 de minuut, Loic komt op het veld na een triple wissel. “ Showtime” denkt Loic en rolt bij zijn eerste balcontact het 4-koppige Leerne op incluis doelman : 2-0.

Bij een ingestudeerd nummertje met Tijs, op vrije trap, maakt Loic er knap en zuiver 3-0 van.

Leerne probeert een vuist te maken maar hun acties zijn vaak te onbezonnen om Sander in gevaar te brengen.  Loic daarentegen staat met ijzingwekkende precisie te spelen wanneer hij de bal mooi in de loop meeneemt en de Leernse goalie voor de derde maal te grazen neemt : 4-0.

Niet veel later is ook Pieter goed bij schot waneer een laterale pass van, alweer Loic, in één tijd op de slof wordt genomen : 5-0. We naderen het einde van de eerste helft wanneer een flodder-schot van Lucas hoog in doel verdwijnt en Arthur vol medelijden naast een leeg doel besluit : 6-0 is de ruststand.

Bij de herneming van de match noteren we een vlam van Pieter en een schot voorlangs van Thibeau. Het lijkt er niet op dat het spelbeeld van de eerste helft zal wijzigen.

In de 30 ste speelminuut wordt dit bevestigd via Thibeau die zijn verdediger op snelheid omspeelt en diagonaal  binnenknalt : 7 – 0. Amper een minuut later zet Arthur goed door waarvan Pieter kan profiteren : 8 – 0. Het ziet er naar uit dat de 4-10 score van de heenmatch zal verpulverd worden.

In de 7 de minuut komt Leerne eindelijk tot scoren. Een onoplettendheid in de blauwe verdediging staat een intikker op corner toe : 8 -1.

Deze eer-redder komt net op tijd want Tijs knalt nog hoog in doel binnen.

Het verhaal van Loic blijft ook verder duren, vooraan geposteerd in de plaats van de nu verdedigende Lucas gaat hij nog maar eens op wandel doorheen de Leernse afweergordel, deze keer legt hij met een “Ruiz” balletje af op Tijs die de 10-1 binneschuift. 

Arthur probeert in de laatste minuten nog een beweging op rechts maar zijn gekraakt schot gaat voorlangs. De eindstand wordt bepaald door een zuivere combinatie van Loic en Thibeau die de 11-1 eindstand vastlegt.

VCNE een maatje te sterk voor een sportief FC leerne en Sander liet een opmerkelijk tijgergehalte optekenen.

Maurice

19:35 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Germaine Amai Sander, ik was er wel niet bij, maar als ik dit verslag lees, ziet het er naar uit dat je een schitterende voetbalcarrière tegemoet gaat ! Dikke kus van tante Germaine uit Brussel

Gepost door: Germaine | 27-02-08

De commentaren zijn gesloten.