25-02-08

Volgende match

Volgende match :

 

zaterdag 1/3/2008

14.00 h.

EXC. MARIAKERKE - VCNE

verzamelen in de zandstraat om 13.00 h.

Het beloofd een spannende match te worden. In de heenwedstrijd was de score 4 - 4.

19:38 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag VCNE - FC LEERNE 11-1

VC Nazareth Eke – FC Leerne

 

De Koninklijke Zandstraat Arena straalde niets anders dan pure voetbal-sfeer uit vandaag ... en dat was niet in het minst te danken aan de blakende, gemillimeterde en spierwit gekalkte lijnen : ode aan de terreinverzorger(s).

Vandaag staat het historisch gehuisde FC leerne op het menu, ze zijn met een 5-koppig team naar VCNE afgereisd. We starten 2 minuten vroeger op de klok en de wedstrijd begint met  2 leuke verassingen : niet alleen een oudgediende scheids en trainer zijn op de ‘blendamed’ terreinen te begroeten maar ook spits Sander laat zich opmerken door in het doel post te vatten. Dit zal niet de laatste vermelding zijn van deze rijzige atleet der blauwen.

Thibeau start in de verdediging met Lucas op links, Stef op rechts en Arthur in de punt. VCNE trekt onmiddellijk sterk van leer via een doorsteek pas van Lukas op Arthur die tot 2 maal toe vergeefs probeert te besluiten tot Stef zijn voorhamer er tussen knalt : 1-0

Luttele seconden daarna laat Sander, gehuld in modder-camouflage, zich opmerken via een “tricky” vangbal. De camera’s blijven richting Sander draaien waneer deze in de 3de en 6de minuut knap plat gaat en de nul op het bord houdt. Kort daarna moet Sander nogmaals de meubelen redden, ondanks een knappe “steel” van Stef met dito schot richting Leerne.

10 de minuut, Loic komt op het veld na een triple wissel. “ Showtime” denkt Loic en rolt bij zijn eerste balcontact het 4-koppige Leerne op incluis doelman : 2-0.

Bij een ingestudeerd nummertje met Tijs, op vrije trap, maakt Loic er knap en zuiver 3-0 van.

Leerne probeert een vuist te maken maar hun acties zijn vaak te onbezonnen om Sander in gevaar te brengen.  Loic daarentegen staat met ijzingwekkende precisie te spelen wanneer hij de bal mooi in de loop meeneemt en de Leernse goalie voor de derde maal te grazen neemt : 4-0.

Niet veel later is ook Pieter goed bij schot waneer een laterale pass van, alweer Loic, in één tijd op de slof wordt genomen : 5-0. We naderen het einde van de eerste helft wanneer een flodder-schot van Lucas hoog in doel verdwijnt en Arthur vol medelijden naast een leeg doel besluit : 6-0 is de ruststand.

Bij de herneming van de match noteren we een vlam van Pieter en een schot voorlangs van Thibeau. Het lijkt er niet op dat het spelbeeld van de eerste helft zal wijzigen.

In de 30 ste speelminuut wordt dit bevestigd via Thibeau die zijn verdediger op snelheid omspeelt en diagonaal  binnenknalt : 7 – 0. Amper een minuut later zet Arthur goed door waarvan Pieter kan profiteren : 8 – 0. Het ziet er naar uit dat de 4-10 score van de heenmatch zal verpulverd worden.

In de 7 de minuut komt Leerne eindelijk tot scoren. Een onoplettendheid in de blauwe verdediging staat een intikker op corner toe : 8 -1.

Deze eer-redder komt net op tijd want Tijs knalt nog hoog in doel binnen.

Het verhaal van Loic blijft ook verder duren, vooraan geposteerd in de plaats van de nu verdedigende Lucas gaat hij nog maar eens op wandel doorheen de Leernse afweergordel, deze keer legt hij met een “Ruiz” balletje af op Tijs die de 10-1 binneschuift. 

Arthur probeert in de laatste minuten nog een beweging op rechts maar zijn gekraakt schot gaat voorlangs. De eindstand wordt bepaald door een zuivere combinatie van Loic en Thibeau die de 11-1 eindstand vastlegt.

VCNE een maatje te sterk voor een sportief FC leerne en Sander liet een opmerkelijk tijgergehalte optekenen.

Maurice

19:35 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-02-08

Volgende match

Volgende match :

 

zaterdag 23 februari 2008

VCNE - OOIDONCK LEERNE

9:30 h

 

verzamelen zandstraat om 09:00 h

 

 

17:48 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag Poesele - VCNE 3-4

FC Poesele – VCNE   3 - 4

Onder een stralende zon trekt de karavaanjeugdspelers van de Zandstraat naar Poesele. 3 Ploegen gaan de blauwe kleuren verdedigen. Onze aandacht gaat naar de duivels -8, onder deskundige leiding van Stijn.

FC Poesele - VCNE 014kopie

Het plein van Poesele, ooit geducht als oefenterrein voor Irakrecruten wacht ons op.  Irakrecruten? Inderdaad, enkel de hard bevroren delen geven niet de indruk een zandbak te zijn. Ook de lijnen hebben last van de koude. Ze krimpen tot ze bijna onzichtbaar zijn. Dit zal later tot vreemde situaties leiden. Toch trekken beide ploegen het veld op met de juiste instelling: “wij willen voetbal spelen!”

Onze blauwen trekken vanaf de eerste minuut ten aanval, met goede combinaties en mentale weerbaarheid hebben zij de eerste 10 minuten absoluut overwicht. Dit toont zich in verschillende goed opgebouwde aanvallen.

Reeds de eerste minuut gaat een strak schot van Lucas net naast. Poesele krijgt even later een inworp, die door dezelfde Lucas vakkundig met de kop geneutraliseerd wordt. Vrij snel wordt ook duidelijk dat Thijs tijdens de eerste helft het veiligheidsslot op de verdediging wordt. Elke aanval wordt door hem ongevaarlijk gemaakt. Zijn positiespel, inzet en technische kwaliteiten breken elke doorbraak en zorgen voor gevaarlijke tegenaanvallen van onze Blues.

FC Poesele-VCNE feb08-3kopie 

Amper 5 minuten ver toont het spelbeeld een doorslag van wat de wedstrijd zal worden: een harde match, spannend en goed op en neer gaand. Onze blauwen hebben overwicht, dwingen veel kansen af, maar stoten vaak op een secuur keepende goalie van Poesele.

Thijs blokt elke aanval af, Pieter keept geconcentreerd en houdt de deur mooi gesloten. Lucas overstijgt zichzelf vandaag en speelt in echte Biglia stijl. Hij recupereert de bal goed, dirigeert en speelt regelmatig sluw zijn man voorbij om aanval na aanval te lanceren. Stef ‘de breker’ is elke tegenspeler te slim af en heerst op de rechterflank.

Na verschillende geslaagde interventies vanop de flanken gebeurt het onvermijdelijke. Stef gaat in duel en wordt onvrijwillig geraakt door een verdwaalde voet. Na verzorging dient hij het veld te verlaten. Loic neemt zijn plaats in.

De Blauwen antwoorden sportief. Amper één minuut later dribbelt Lucas zijn man voorbij en plaatst de bal mooi in doel. 0-1.

Poesele is niet onder de indruk en blijft drukken. Dit leidt tot een gevaarlijke situatie voor doel, waarbij een terugspeelbal op de keeper bijna onderschept wordt door een alerte tegenspeler. Thijs reageert gevat, maar de snelle uitworp belandt in de voeten van een vinnige tegenspeler. Deze laat zijn kans niet liggen en scoort. De tot dan toe schitterend keepende Thijs moet zich gewonnen geven en de bordjes hangen weer gelijk. 1-1. De verslagenheid is groot bij Pieter, maar de supporters blijven zijn naam scanderen.

10’ afstandschot  van Thijs gaat nipt naast.

11’ schot op doel door Poesele, Pieter gaat goed plat.

Vooraan blijft Arthur de verdediging van Poesele aan de praat houden door zich regelmatig vrij te lopen vooraan. Hierdoor ontstaat ruimte voor onze oprukkende aanvallers.

13’Corner Poesele wordt geneutraliseerd door een goede opstelling. Lucas neemt de bal aan de voet en trekt de zoveelste aanval op gang.

14’ Arthur wordt gewisseld voor Sander.

15’ Pieter stopt doorgebroken tegenstrever, de bal gaat weer naar voor. Loic en Lucas vallen nu op door hun niet aflatende aanvallen. Regelmatig draait en wentelt Lucas alsof het de gewoonste zaak is. Thijs blijft het sluitstuk van de verdediging. Hij ontzet en geeft de bal zuiver af, zelfs als dit door de bene van de tegenspeler heen moet gebeuren. De supporters zijn enthousiast. Nazareth heeft de meeste kansen, maar werkt slordig af.

Het spel gaat goed op en neer en is zeker in evenwicht. VCNE dolt met de thuisploeg, wanneer de bal regelmatig van flank verwisselt en snel rondgespeeld wordt. Toch blijven ook zij aanvallen. Een doorgebroken speler schiet hard in de overliggende hoek. De bal gaat nipt naast.

FC Poesele - VCNE feb08-2kopie

Hoewel Stijn van aan de zijlijn voortdurend coacht, rustig maar beslist wijst op positie en individuele kwaliteiten van de spelers, kan dit niet verhinderen dat Poesele het initiatief overneemt.

De 17° minuut komt Pieter sterk uit op een doorgebroken man. Hij verhindert een doelpunt, maar de bal gaat snel terug naar een meegekomen Poeselse aanvaller. 2-1.

Hoewel Pieter er het hart van in is, herstelt VC zich en blijft de ploeg aanvallen. Poesele is in de winning mood en scoort een derde maal. 3-1

Na de rust hebben beide ploegen er terug zin in. Thijs start vooraan en zet een scherpe aanval op. In de rebound scoort Stef de aansluitingstreffer met zijn linker. Een knappe goal!

Vanaf dan nemen de blauwen het heft terug in handen. Ze zullen het initiatief niet meer uit handen geven. De match wordt een beetje harder. Een aanslag op de enkel van Stef laat hem even op één been hinken, niet de voet is geraakt, maar de schoen van Stef blijft ter plaatse terwijl hij verder loopt. Loic tovert nu de ene schijnbeweging na de andere uit zijn voeten. We  noteren nog een hard schot op doel van Stef, maar de bal gaat over.

Ondertussen zien we aan de zijlijn vreemde opwarmingsoefeningen van Sander. Is dit het geheim van onze sportieve staf?

Uiteindelijk is het Loic die de bordjes weer in evenwicht brengt. Een staalhard en goed geplaatst afstandschot laat de netten trillen. 3 – 3. De overwinning hangt in de lucht. Toch zal ze nog hard bevochten moeten worden. Poesele blijft aanvallen. Aan gevoerd door “Raymond Goethals” blijven ze drukken. In Poeselse  linkerhoek krijgen onze spelers het af en toe moeilijk, wanneer blijkt dat één van de supporters pertinent op het plein staat … met zijn hond.

FC Poesele- VCNE feb08-1kopie

Pieter staat weer scherp en verhindert Poesele tweemaal het voordeel naar zich toe te trekken. Aan de overzijde dwingen de blauwen verschillende kansen af. Hoewel ze twee corners versieren, blijft het  voorlopig 3 – 3. De klok tikt ongenadig en de supporters worden zenuwachtig. Uiteindelijk zorgt een afgeweken ban van Loic voor de verlossing. 4 – 3 own goal. VC krijgt waar het zo lang op aandrong: een verdiende overwinning.

Commentaar Stijn Taveirne

We speelden een goede wedstrijd tegen een moeilijke en stugge tegenstander. In de tweede helft brachten zij meer kracht, lengte en sterkte in maar onze jongens reageerden goed. Enkele afstandschoten van Loic, de ploeg die goed combineerde… Uiteindelijk hebben we ruim 10 kansen meer gehad dan de thuisploeg. We hebben verdiend gewonnen.

Commentaar Goethals

Ze speelden goed, maar het ontbreken van enkele spelers heeft ons genekt. Het was in elk geval een spannende en sportieve wedstrijd.

 Quote van de dag…

Over de schitterende match van Thijs: “het ligt aan zijn mutse”

 

Verslag Dirk Vos

 

17:34 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-08

Volgende match

Volgende wedstrijd :

 

ZONDAG         17 februari  2008

 10.00 h 

 

Poesele   -   VCNE

 

Verzamelen in de zandstraat om 09.00 h

06:32 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag De Pinte - VCNE 7 - 3

De Pinte – VC Nazareth Eke : 7 - 3

De weergoden hebben alweer hun steentje bijgedragen tot de Global-warming hype of realiteit. Wielrenners, skeelers, wandelaars, vogelspotters en zelfs hier en daar een tuin-bezweerder haalden hun hartje op bij dit zonnige pré-lente weekend. Een waardige afsluiter van deze vroege krokus...

We zouden het bijna vergeten maar er werd ook nog lekker gevoetbald op de gezellige groene vette velden.  De trouwe lezer begrijpt ongetwijfeld dat vanwege de weersomstandigheden uw verslaggever het hier kort moet houden..

Thibeau, Tijs en Lucas moesten passen voor de wedstrijd die vandaag op gang werd gefloten met Tibo in doel, Loic achteraan, Stef op rechts, Pieter op links en Sander in de spits.

De Pinte is vast van plan de nederlaag in de Sterrenbos-Arena van tafel te vegen. Er wordt stevig gevoetbald met een bedrijvige Sander in de spits. De eerste 5 minuten zijn een verkenningsronde van beide partijen met een ongevaarlijk corner-schot op de paal van De Pinte en een trap naast het doel door Sander.

We tellen de 6de minuut wanneer de eerste echt goede combinatie van De pinte simpel wordt binnengetikt in één tijd : 1-0

Een 3-tal minuten later legt Pieter aan, maar zijn knal spat op de verdediging. Via de aangeschoten Arthur krijgt hij echter een 2 de kans en de bal zoeft hard en hoog binnen : 1-1.

De komend 15 minuten worden de blauwhemden over-powered door De Pinte. Ondanks het sterk keepende werk van Tibo en de op hoog niveau verdedigende Loic scoort De Pinte zomaar eventjes 4 maal op rij. Via een strak schot, een knappe schepbal die ingetikt wordt en enkele minder fortuinlijke verdedigende momenten staat het 5-1 bij de rust.

De tweede helft schijnt helemaal een maat voor niets te worden wanneer Tibo de bal reeds na 20 seconden uit de netten moet rapen. Uw verslaggever was nog druk doende zijn tong te verbranden aan de kervel-soep... 6 – 1

Ondanks deze achterstand laten de Blauwen het hoofd echter niet hangen. Het spel wordt nota-bene nog steviger dan in de eerste helft en VCNE komt meer en meer in de match. Ook Tibo is in zijn sas wanneer hij met een eeuwig durende tijgersprong de bal uit zijn muit vliegt en even later een doorgebroken DP speler knap ontmanteld. Sander vlamt aan de overkant nog tegen de paal.

Het blauwe supporters-hart slaat sneller wanneer Loic met een slangenbeweging Arthur op weg zet ... die op zijn gekende, onderuitschuivende manier, overhoeks binnenknalt vanop links. 6 - 2

Stef en Pieter gooien nu werkelijk hun hele hebben-en-houden in de strijd en De Pinte begint nog meer onder druk te komen. We krijgen een bitsige wedstrijd waar Stef, na een stevige fout, even bij moet blijven liggen. Arthur komt hierdoor op rechts te staan en krijgt via een vrije trap de bal, met de rug naar het doel, aangespeeld. Met zin voor opportuniteit beslist hij de bal ineens in de draai richting doel te trappen. De Pintelier-verdediging even verrast en zo hobbelt de bal over de doellijn : 6 – 3

In de laatste minuut stelt De Pinte orde op zaken via de 3de intikker naast Tibo. Hiermee ligt de 7 – 3 eindstand vast.

Een stevig en goed voetballend De Pinte neemt terecht revanche tegen VCNE. Op basis van de tweede helft hebben de blauwen en hun trainerstaf echter veel goede argumenten voor de komende weken...

 

Maurice

06:29 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-08

Volgende match

Volgende wedstrijd :

 

zaterdag   9 februari  2008

 10.00 h 

 

De Pinte   -   VCNE

 

Verzamelen in de zandstraat om 09.00 h

20:00 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag VCNE - ZWIJNAARDE 11 - 3

VCNE – Zwijnaarde        11-3

  

Om 9.30 h werd het startschot gegeven van wat een kleurrijke wedstrijd moest worden. Letterlijk en figuurlijk.  Tussen de “zwijnaardezen” liepen enkele  Turkjes, Marokkanen en 2 zwartjes.  En er werd van twee kanten getracht te voetballen, allez het nieuwe voetbal zoals onze T2 pleegt te prediken.

015kopie

 

Voor de eerste balrollen waren er eigenlijk maar weinig supporters op post. Het was natuurlijk koud en vroeg op de morgen.

 

 

De eerste tien minuten werd de bal rondgespeeld tussen de Pieter onze goalie van dienst, Loïc als laatste man, Lucas op links, Thibeau op rechts en Sander in de aanval. Stef bevolkte de bank.   De andere blauwe ridders ruilende deze week blijkbaar het rollende leder in voor schuivende latten. Hopelijk hebben ze sneeuw en dergelijke...  (Zou de après-ski even deugd doen als de kantinemomenten?)

037kopie

 

 

 

 

 

 

 

Patat, in de tiende minuut knalde onzer Lucas in zijn fluogele vestje de bal in de netten : 1-0.    De toon was gezet.   In de volgende tien minuten waren er voldoende mogelijkheden :

 

De bal ging van Pieter naar Loïc, die op zijn beurt Sander bediende. Zijn trap vloog in de zijnetten. Op een voorzet van Thibeau strandde Lucas op de keeper.  Tussendoor zagen we ook enkele knappe reddingen van Pieter in de goal. De concentratie stond op zijn gezicht te lezen. In de 16de minuut kon Sander zich niet bedwingen  :  2 - 0.

VCNE - Zwijnaarde 1kopie

  

 

 

 

In de 17de minuut ging Sander door op dezelfde manier vurig aangemoedigd vanuit de spionkop  3 – 0 .

 

Bij Zwijnaarde speelde toch een goed dribbelaarke mee die het Pieter soms knap lastig kon maken, maar telkens met een knappe redding hield hij de nul op het scorebord.

 

Na een goal van Thibeau   4 – 0 mocht Stef invallen op rechts. Stef zorgde voor druk van de flanken maar het was opnieuw Sander die er 5 – 0 van kon maken.

  

In de tweede helft had Thibeau plaatsgenomen in de goal. Waarom hij handschoenen aan had begrepen we niet goed want hij begon toch telkens te dribbelen als hij de bal in de richting van de goal kreeg....

 

De eerste 8 minuten waren er verder geen noemenswaardige wapenfeiten te noteren.

Lucas was in de 10de minuut verantwoordelijk voor de 6 – 0.

Sander scoorde zijn 4 de goal van de dag : 7 – 0.

En Lucas profiteerde van een voorzet van Pieter om de  8 – 0 binnen te rollen.

 

Thibeau kwam als nieuwbakken keeper niet uit zijn doel en zag de 1ste goal van de tegenstander binnenvliegen  :  8 – 1.

 

Nog geen drie minuten later probeerde Thibeau de laatste man te lanceren maar de bal belandde in de voeten van een aanvaller van Zwijnaarde die de kans niet liet liggen :  8 – 2.

VCNE - Zwijnaarde 4kopie 

Marnic moedigde de spelertjes verder aan en scandeerde op regelmatige tijdstippen “SPEEL”. Lucas en Sander gehoorzaamden en maakten er samen 9 – 2 van.

 

In de 19 de minuut floot de scheids een fout op Pieter.  Stef mocht zijn talenten ontplooien en scoorde met een “wereldgoal”  loeihard de 10 – 2.

 

Verder noteerden we nog een weggevertje door onoplettendheid  :  10 – 3.

En Loïc antwoordde hierop 11 – 3 in de counter.

 

VCNE - Zwijnaarde 8kopie

 

 

 

 

Het evenwicht tijdens de strafschoppen lag totaal anders, de tegenstander scoorde bijna elke strafschop en onze duiveltjes schoten meer langs doel dan tussen de palen.

  

Een mooie wedstrijd met mooi voetbal, een monsterscore zoals in het begin van het seizoen,...     de wonde van verleden week kan zo toch een beetje helen.

  

Geert

   

19:53 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-08

Wedstrijdverslag VCNE - Drongen 1-5

Zaterdag 26.01.2008VCNE – Drongen : 1 - 5 

We noteren volgende omstandigheden :

  • T2 als scheidsrechter.
  • Pieter in doel.
 

De blauwtjes starten vol goede moed.

De tegenstander zet hen echter meteen met de voeten op de grond.

Na 1 minuut : een pas op links van Drongen, en Pieter wordt tegenvoets genomen : 0 – 1.

In de 2de minuut : een zeer mooie actie van Drongen; net over ons doel.

 

Onze duivels reageren nu eindelijk ook.

  • In de 3de minuut : Thibeau schiet net naast na een inworp.
  • In de 4de minuut : Thibeau trapt opnieuw; net naast.
  • In de 9de minuut : een mooie terugspeel-pas van Lucas en een schot van bijna op de middenstip : de keeper van Drongen pakt en duwt in hoekschop.
 

We zijn in de 10de minuut : opnieuw een technisch zeer sterke actie van Drongen en 0 – 2.

In de 11de minuut : een zeer mooie actie van de tegenstander; net geen derde doelpunt.

 

In de 12de minuut neemt Thibo De Boever zijn plaats in doel in.

 

Onze duivels geven het nog niet op. Loic redt als laatste man een bal op de lijn, want Thibo was gepasseerd in opnieuw een drongense aanval.

 

In de 24ste minuut schiet Thibo ver uit. De bal komt bij Tijs die met een strak schot over de keeper schiet : 1 – 2.

Net voor het affluiten van de 1ste helft, schiet Tijs net naast.

 

Dit laatste offensief laat het beste hopen voor de tweede helft.

 

De tweede helft is enkele minuten oud. Tijs bleef alleen als verdediger achter, niemand van zijn collega’s was teruggekeerd. De logische 1 – 3 was hiervan het gevolg.

 

In de 8ste minuut trapt Lucas met een laag schot net rechts naast doel.

 

Vanaf nu noteren we vooral mooie acties van Drongen en gelukkig ook een paar mooie interventies van Thibo in doel.

  • 14de minuut : Thibo komt heel goed uit.
  • 14de minuut : een mooie combinatie van Drongen : 1 – 4.
  • 15de minuut : een schot van Arthur : net geen doelpunt.
  • 21ste minuut : 1 – 5.
 

In de 20ste minuut wordt nog een doelpunt van Nazareth afgekeurd, en omgezet in een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Dit leidt echter niet tot een blauw doelpunt.

 

In de 23ste minuut noteren we nog een goede redding van Thibo met de voet.

 

Algemeen besluit : we zijn op onze waarde gepakt.

Groot voordeel : we hebben nog veel marge om te verbeteren en verder te groeien.

Belangrijke nuancering : in de strafschoppen waren we veel beter.

 

We geven de moed niet op.

Volgende keer beter.

 Patrick.

16:44 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |