17-03-08

Wedstrijdverslag Merelbeke - VCNE 4 - 7

KFC Merelbeke – VC Nazareth-Eke          4-7

Onze duivels -8 waren vandaag te gast bij Merelbeke.  Na de spectaculaire ommekeer van vorige week (0-5 naar 9-5 winst) verlangde trainer Stijn opperste concentratie vanaf de eerste minuut. De duivels van Merelbeke en de scheidsrechter stonden al klaar toen de onze de laatste spurtjes aan het afwerken waren, dat aantoonde dat ze uiterst geconcentreerd wilden starten aan de wedstrijd. Nazareth trad aan met de volgende spelers : Tibo in het doel, achteraan Thibeau, flankspelers Lucas en Loic en in de spits Arthur, wisselspelers Pieter en Thijs. Stef en Sander waren afwezig. Onze duivels startten inderdaad furieus met al in de eerste seconden een hoekschop na knappe één twee tussen Arthur en Loic. Daarna knap samenspel tussen Thibeau en Loic. Dit allemaal werd niet omgezet door doelpunten maar het liet het beste verhopen voor het vervolg van de wedstrijd. Na een vijftal minuten toch een eerste tegenaanval van de geel-blauwen. Tibo kwam gepast uit, de spits ging toch nog even door waardoor onze doelman even  geveld lag. Hij verbeet de pijn en trok terug ten strijde. Even later een individuele actie van Lucas. Hij draait zich mooi vrij  en schiet voorlangs. In de achtste minuut een aanval van Merelbeke langs rechts en de spits schiet overhoeks de 1-0 binnen. Merelbeke komt in een betere periode en in enkele minuten kunnen ze 4 kansen afdwingen. Telkens kon doelman Tibo sterk tussenbeide komen waardoor hij de meubelen redde voor VCNE.

 Tijd voor Tijs in te brengen en bij zijn eerste balcontact was het bingo. Een lange bal van Thibeau richting Tijs, hij behield het overzicht en lobde enig mooi over de uitgekomen keeper 1-1. Lang konden we niet genieten, Merelbeke maakte al snel 2-1 via een inleggertje aan de tweede paal.  De ingevallen Pieter  ruimde kort daarna de volledige linkerflank op en leverde een goeie voorzet af.  Loic trapte knap op doel maar de Merelbeekse doelman duwde in corner. Bij deze hoekschop onderschept de Merelbeekse spits de bal, gaat recht op ons doel af en werkt beheerst af 3-1.

Trainer Stijn greep in door een tactische wissel. Loic op de laatste man en Thibeau op de flanken waardoor we meer snelheid naar voren kregen. Thibeau versnelde op zijn rechterkant en legde gepast af naar Tijs die zijn tweede van de wedstrijd scoorde 3-2. Thijs was in zijn nopjes en verplichte de Merelbeekse goalie tot een knappe redding. Net voor de rust dan toch de 3-3. Een inworp van Tijs die ongelukkig in eigen doel werd gekopt, waardoor we dan toch met een goed gevoel gingen rusten.

Na een korte rustpauze (de jonge scheidsrechter was blijkbaar gehaast) was de eerste kans voor Merelbeke. Tibo haalde het grondscherend schot knap uit de hoek. Merelbeke kreeg daarna enkele hoekschoppen, met als gevolg een paar hete standjes voor ons doel. Op een van deze corners  plukt Tibo de bal, trapt snel  uit in de loop van Arthur die in een tijd overhoeks de 3-4 binnentrapt. Knap staaltje counterwerk van de twee vrienden. Pieter kon zich daarna een paar keer losmaken van zijn dichtste belager. Arthur kon zijn voorzetten net niet afmaken. Enkele momenten later moet Tibo de bal wegboksen boven een dreigende spits. Het blijft spannend, maar Lucas kan toch de 3-5 binnentrappen na geharrewar en na balonderschepping brengt Thibeau er rustig 3-6 van. Even later maakt Arthur er 3-7 van op pasje van Thibeau, wedstrijd gespeeld. De laatste minuut maakt Merelbeke er nog 4-7 van maar dat kon de pret niet meer bederven van onze duivels.

 In de strafschoppenreeks bevestigde Tibo zijn sterke partij door 7 van de 8 strafschoppen te stoppen waardoor zijn medemaats hem al knielend bedankten met “merci Tibo, merci Tibo merci”. Waarna de jonge blauwe duivels 5 van de 7 strafschoppen binnentrapten. Het was een knappe collectieve overwinning en een plezier om naar te kijken. Je zag dat onze duivels zich ook geamuseerd hadden op het plein. Ze bedankten de supporters  en trokken al zingend richting warme douches.

Guy en Petra

19:34 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.