28-03-08

Volgende wedstrijd

 

Dringende mededeling !

Jeugdwedstrijden van 29 maart zijn verplaatst naar volgend weekend.

Onze wedstrijd tegen Sint-Denijs zal dus gespeeld worden op :

 Zaterdag 5 april.

9.30 h

(verzamelen in de zandstraat 9.00 h)

 

20:37 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-03-08

Wedstrijdverslag Merelbeke - VCNE 4 - 7

KFC Merelbeke – VC Nazareth-Eke          4-7

Onze duivels -8 waren vandaag te gast bij Merelbeke.  Na de spectaculaire ommekeer van vorige week (0-5 naar 9-5 winst) verlangde trainer Stijn opperste concentratie vanaf de eerste minuut. De duivels van Merelbeke en de scheidsrechter stonden al klaar toen de onze de laatste spurtjes aan het afwerken waren, dat aantoonde dat ze uiterst geconcentreerd wilden starten aan de wedstrijd. Nazareth trad aan met de volgende spelers : Tibo in het doel, achteraan Thibeau, flankspelers Lucas en Loic en in de spits Arthur, wisselspelers Pieter en Thijs. Stef en Sander waren afwezig. Onze duivels startten inderdaad furieus met al in de eerste seconden een hoekschop na knappe één twee tussen Arthur en Loic. Daarna knap samenspel tussen Thibeau en Loic. Dit allemaal werd niet omgezet door doelpunten maar het liet het beste verhopen voor het vervolg van de wedstrijd. Na een vijftal minuten toch een eerste tegenaanval van de geel-blauwen. Tibo kwam gepast uit, de spits ging toch nog even door waardoor onze doelman even  geveld lag. Hij verbeet de pijn en trok terug ten strijde. Even later een individuele actie van Lucas. Hij draait zich mooi vrij  en schiet voorlangs. In de achtste minuut een aanval van Merelbeke langs rechts en de spits schiet overhoeks de 1-0 binnen. Merelbeke komt in een betere periode en in enkele minuten kunnen ze 4 kansen afdwingen. Telkens kon doelman Tibo sterk tussenbeide komen waardoor hij de meubelen redde voor VCNE.

 Tijd voor Tijs in te brengen en bij zijn eerste balcontact was het bingo. Een lange bal van Thibeau richting Tijs, hij behield het overzicht en lobde enig mooi over de uitgekomen keeper 1-1. Lang konden we niet genieten, Merelbeke maakte al snel 2-1 via een inleggertje aan de tweede paal.  De ingevallen Pieter  ruimde kort daarna de volledige linkerflank op en leverde een goeie voorzet af.  Loic trapte knap op doel maar de Merelbeekse doelman duwde in corner. Bij deze hoekschop onderschept de Merelbeekse spits de bal, gaat recht op ons doel af en werkt beheerst af 3-1.

Trainer Stijn greep in door een tactische wissel. Loic op de laatste man en Thibeau op de flanken waardoor we meer snelheid naar voren kregen. Thibeau versnelde op zijn rechterkant en legde gepast af naar Tijs die zijn tweede van de wedstrijd scoorde 3-2. Thijs was in zijn nopjes en verplichte de Merelbeekse goalie tot een knappe redding. Net voor de rust dan toch de 3-3. Een inworp van Tijs die ongelukkig in eigen doel werd gekopt, waardoor we dan toch met een goed gevoel gingen rusten.

Na een korte rustpauze (de jonge scheidsrechter was blijkbaar gehaast) was de eerste kans voor Merelbeke. Tibo haalde het grondscherend schot knap uit de hoek. Merelbeke kreeg daarna enkele hoekschoppen, met als gevolg een paar hete standjes voor ons doel. Op een van deze corners  plukt Tibo de bal, trapt snel  uit in de loop van Arthur die in een tijd overhoeks de 3-4 binnentrapt. Knap staaltje counterwerk van de twee vrienden. Pieter kon zich daarna een paar keer losmaken van zijn dichtste belager. Arthur kon zijn voorzetten net niet afmaken. Enkele momenten later moet Tibo de bal wegboksen boven een dreigende spits. Het blijft spannend, maar Lucas kan toch de 3-5 binnentrappen na geharrewar en na balonderschepping brengt Thibeau er rustig 3-6 van. Even later maakt Arthur er 3-7 van op pasje van Thibeau, wedstrijd gespeeld. De laatste minuut maakt Merelbeke er nog 4-7 van maar dat kon de pret niet meer bederven van onze duivels.

 In de strafschoppenreeks bevestigde Tibo zijn sterke partij door 7 van de 8 strafschoppen te stoppen waardoor zijn medemaats hem al knielend bedankten met “merci Tibo, merci Tibo merci”. Waarna de jonge blauwe duivels 5 van de 7 strafschoppen binnentrapten. Het was een knappe collectieve overwinning en een plezier om naar te kijken. Je zag dat onze duivels zich ook geamuseerd hadden op het plein. Ze bedankten de supporters  en trokken al zingend richting warme douches.

Guy en Petra

19:34 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-08

Volgende wedstrijd

Volgende wedstrijd

Zaterdag  15 / 03 / 2008    11:15 h

F.C. Merelbeke    -    VCNE

Verzamelen om 10.15 h in de zandstraat

 

 

 

 

17:57 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Wedstrijdverslag zaterdag 8 maart 2008

VC Nazareth Eke – VC Zeveren : 9 – 5

Zaterdag 8 maart  2008

De toeloop naar het Zandstraat-complex kwam traag op gang vandaag. Nochtans een schitterend zonnetje bij iets te frisse temperatuur voor de toeschouwer (althans voor de schrijvende pers) maar ideaal voor het atletische 8-tal van VCNE en Zeveren.

Pieter krijgt de uitdagende taak de sterk keepende Sander van de laatste 2 weken te vervangen in het doel. We tellen een compleet VCNE op Tibo na. Stef, Arthur en Thibeau starten op de bank.

De trainer van Zeveren hoopt op een overwinning daar de teller in de onderlinge duels voor hen nog steeds op nul staat.

Zeveren heeft de boodschap van de coach goed begrepen en schiet furieus uit de startblokken. In de eerste minuut reeds komt een sterke krullebol op rechts opzetten en zet vervaarlijk vóór, niemand is echter gevolgd. Een minuut later wordt er niet stevig genoeg verdedigd door VCNE waardoor Zeveren van dichtbij kan binnenleggen : 0 – 1.

Behalve bij het centeren beroert VCNE amper de bal en het is alweer de sterke krullebol die op rechts doorbreekt en nu zelf diagonaal op doel besluit. Pieter heeft een mooie duik in petto en raakt zo de bal, maar niet voldoende  0-2.

Thibeau komt in het spelbeeld en VCNE krijgt iets meer greep op de bal vooraan. Maar dit neemt niet weg dat Pieter achteraan een huizenhoge kans weggeeft door de bal gevaarlijk voor zijn leeg doel in de voeten van de tegenstander te ontzetten, gelukkig zonder doelpunt.

VCNE probeert onder de Zeverse druk uit te komen : Sander pakt de bal goed mee op rechts en knalt vanuit scherpe hoek in het zijnet.

Goede intenties maar Zeveren geeft VCNE het deksel op de neus : de alweer doorgebroken krullebol kapt mooi Loic uit en scoort naast Pieter : 0 – 3 en 30 seconden later zelfs 0 – 4 met een knap vluchtschot in het dak van Pieters doel.

VCNE is nog niet goed bekomen van deze pandoering of een aanvals-trio speelt opnieuw de blues uit met snelle passes en Pieter kan de 0 – 5 onmogelijk vermijden.

De Zeverse coach ziet dat het goed is, Stijn daarentegen moet een zwalpend VCNE aanschouwen met hangende kopjes.

Ook de supporter-schare ziet nog geen licht aan het eind van de tunnel, zelfs niet wanneer een scrimage voor het Zeverse doel met als hoofdacteurs Arthur en Stef geent punten oplevert.

Dat deze actie de ommekeer zou inluiden, kon geen mens voorspellen (zeker de

Anderlecht-supporter niet).

5 minuten voor afluiten van de eerste periode wordt Arthur door Lucas voor doel gezet, maar zijn schot in één tijd kaatst terug op de keeper. Lucas is echter goed gevolgd en knalt in de herneming de 1 – 5 op het bord. VCNE put moed en het spel situeert zich nu op de Zeverse helft. Arthur zet goed door waardoor de bal in de voeten van Lucas over het Zeverse doel zeilt.

Zeveren tracht het evenwicht te herstellen, maar de hoofdrolspelers  van de laatste minuten, Arthur en Lucas, leggen de ruststand vast via een overheerlijke snelle 1-2 combinatie die Arthur via een snelle kapbeweging met de rechter in doel trapt. Er zit nog muziek in de tweede periode !

De koffie brandt nog in de maag wanneer Thibeau reeds de 3 – 5 van dichtbij maakt, er zijn amper 20 sec. gespeeld. De vertwijfeling sluipt verder en verder in de Zeverse rangen. Eén van de sleutelpunten van deze match is de taaie Lucas die de sterke Zeverse “krullebol” goed in bedwang houdt. Hierdoor kan Loic makkelijker controleren achteraan en krijgen de andere VCNE’ers meer ruimte : op pas van Lucas maakt Thibeau er met een dubbele kapbeweging op zijn gekende vierkante centimeter 4 – 5 van.

Zeveren voelt de bui hangen en begint bitsiger te spelen. Tijs moet dit ondervinden aan de enkel, maar houdt zich sterk.

De volgende 10 minuten slaat het veld helemaal blauw uit :  Thibeau scoort eerst op corner en dan via een heerlijke Romario-rush met dito kattepoot-afwerking. 3 maal is scheepsrecht denkt hij en dankzij een snelle bal-aaname in volle loop besluit hij rustig voorbij de keeper. Stand 7 – 5.

Zeveren probeert nog op te zetten met vereende krachten maar komt niet meer tot een gekaderd schot. Tijs daarentegen haalt verbluffend uit vanop de middenlijn met een streep : 8 – 5.

Arthur heeft graag het laatste woord, en doet in de laatste minuut wat hij ook al deed op het einde van de eerste helft : scoren. Hij controleert een hoge bal aan de linker zijlijn met een man in zijn rug, ziet niemand voor doel staan en gaat zijn eigen kans met een schot knap naast de verste paal : eindstand 9 – 5.

De Zeveren coach moet zich berusten in de klasse van VCNE en dito trainerstaf. Een ongeloofelijke remonte van de Blues stemmen het blauwe legioen euforisch ... er wachten ons nog mooie voetbal momenten.

Maurice

17:57 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag

VC Nazareth Eke – VC Zeveren : 9 – 5

De toeloop naar het Zandstraat-complex kwam traag op gang vandaag. Nochtans een schitterend zonnetje bij iets te frisse temperatuur voor de toeschouwer (althans voor de schrijvende pers) maar ideaal voor het atletische 8-tal van VCNE en Zeveren.

Pieter krijgt de uitdagende taak de sterk keepende Sander van de laatste 2 weken te vervangen in het doel. We tellen een compleet VCNE op Tibo na. Stef, Arthur en Thibeau starten op de bank.

De trainer van Zeveren hoopt op een overwinning daar de teller in de onderlinge duels voor hen nog steeds op nul staat.

Zeveren heeft de boodschap van de coach goed begrepen en schiet furieus uit de startblokken. In de eerste minuut reeds komt een sterke krullebol op rechts opzetten en zet vervaarlijk vóór, niemand is echter gevolgd. Een minuut later wordt er niet stevig genoeg verdedigd door VCNE waardoor Zeveren van dichtbij kan binnenleggen : 0 – 1.

Behalve bij het centeren beroert VCNE amper de bal en het is alweer de sterke krullebol die op rechts doorbreekt en nu zelf diagonaal op doel besluit. Pieter heeft een mooie duik in petto en raakt zo de bal, maar niet voldoende  0-2.

Thibeau komt in het spelbeeld en VCNE krijgt iets meer greep op de bal vooraan. Maar dit neemt niet weg dat Pieter achteraan een huizenhoge kans weggeeft door de bal gevaarlijk voor zijn leeg doel in de voeten van de tegenstander te ontzetten, gelukkig zonder doelpunt.

VCNE probeert onder de Zeverse druk uit te komen : Sander pakt de bal goed mee op rechts en knalt vanuit scherpe hoek in het zijnet.

Goede intenties maar Zeveren geeft VCNE het deksel op de neus : de alweer doorgebroken krullebol kapt mooi Loic uit en scoort naast Pieter : 0 – 3 en 30 seconden later zelfs 0 – 4 met een knap vluchtschot in het dak van Pieters doel.

VCNE is nog niet goed bekomen van deze pandoering of een aanvals-trio speelt opnieuw de blues uit met snelle passes en Pieter kan de 0 – 5 onmogelijk vermijden.

De Zeverse coach ziet dat het goed is, Stijn daarentegen moet een zwalpend VCNE aanschouwen met hangende kopjes.

Ook de supporter-schare ziet nog geen licht aan het eind van de tunnel, zelfs niet wanneer een scrimage voor het Zeverse doel met als hoofdacteurs Arthur en Stef geent punten oplevert.

Dat deze actie de ommekeer zou inluiden, kon geen mens voorspellen (zeker de

Anderlecht-supporter niet).

5 minuten voor afluiten van de eerste periode wordt Arthur door Lucas voor doel gezet, maar zijn schot in één tijd kaatst terug op de keeper. Lucas is echter goed gevolgd en knalt in de herneming de 1 – 5 op het bord. VCNE put moed en het spel situeert zich nu op de Zeverse helft. Arthur zet goed door waardoor de bal in de voeten van Lucas over het Zeverse doel zeilt.

Zeveren tracht het evenwicht te herstellen, maar de hoofdrolspelers  van de laatste minuten, Arthur en Lucas, leggen de ruststand vast via een overheerlijke snelle 1-2 combinatie die Arthur via een snelle kapbeweging met de rechter in doel trapt. Er zit nog muziek in de tweede periode !

De koffie brandt nog in de maag wanneer Thibeau reeds de 3 – 5 van dichtbij maakt, er zijn amper 20 sec. gespeeld. De vertwijfeling sluipt verder en verder in de Zeverse rangen. Eén van de sleutelpunten van deze match is de taaie Lucas die de sterke Zeverse “krullebol” goed in bedwang houdt. Hierdoor kan Loic makkelijker controleren achteraan en krijgen de andere VCNE’ers meer ruimte : op pas van Lucas maakt Thibeau er met een dubbele kapbeweging op zijn gekende vierkante centimeter 4 – 5 van.

Zeveren voelt de bui hangen en begint bitsiger te spelen. Tijs moet dit ondervinden aan de enkel, maar houdt zich sterk.

De volgende 10 minuten slaat het veld helemaal blauw uit :  Thibeau scoort eerst op corner en dan via een heerlijke Romario-rush met dito kattepoot-afwerking. 3 maal is scheepsrecht denkt hij en dankzij een snelle bal-aaname in volle loop besluit hij rustig voorbij de keeper. Stand 7 – 5.

Zeveren probeert nog op te zetten met vereende krachten maar komt niet meer tot een gekaderd schot. Tijs daarentegen haalt verbluffend uit vanop de middenlijn met een streep : 8 – 5.

Arthur heeft graag het laatste woord, en doet in de laatste minuut wat hij ook al deed op het einde van de eerste helft : scoren. Hij controleert een hoge bal aan de linker zijlijn met een man in zijn rug, ziet niemand voor doel staan en gaat zijn eigen kans met een schot knap naast de verste paal : eindstand 9 – 5.

De Zeveren coach moet zich berusten in de klasse van VCNE en dito trainerstaf. Een ongeloofelijke remonte van de Blues stemmen het blauwe legioen euforisch ... er wachten ons nog mooie voetbal momenten.

Maurice

17:55 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-08

Volgende wedstrijd

Volgende wedstrijd

Thuis

VCNE - ZEVEREN

zaterdag 8 maart

9.30 h

verzamelen in de zandstraat 9.00 h

(vorige keer was het 4-7  Zeveren - VCNE)

12:26 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag

Verslag wedstrijd  zaterdag 1 maart 2008        Mariakerke  (paars) VCNE – 8 j


Blauw – wit zakt vandaag 1 maart af  richting Gent ( Mariakerke) . 

Wegens een griepopstoot is de ploeg van Stijn & Marnix  sterk gehavend.

Melden ziek Loic , Thibeau ,Tibo , Lucas  … oei de ploeg is  voltallig maar geen reserve.

Gelukkig kan Yumani VCNE – 7 j de ploeg van – 8j versterken ( en ja een versterking zal

het zeker worden) Yumani heeft reeds een match afgewerkt  tegen Jong Zulte en ja VCNE –7

won deze wedstrijd  4 – 6 van Jong Zulte, dus Yumani zal zeker opgewarmd zijn.

De zon is eveneens van de partij met af en toe een klein wolkje , maar vooral een sterke kille wind. Vandaag start eveneens het Belgisch wielerseizoen met “Omloop het Volk” met als winnaar Philippe Gilbert .

Fotograaf van dienst  is Dirk Vos die zijn nieuw fototoestel teste op de fenomenale  bekermatch AA Gent – Kortijk .( die voor de Buffalo’s trouwens historisch was ) .

De beste kiekjes zullen geselecteerd worden .   

Stijn geeft  de laatste richtlijnen aan zijn ploeg in de kleedkamer. Hij is genoodzaakt om

zijn opstelling wat bij te sturen wegens de vele zieken .

Stijn heeft  2 linksvoetige en  2 rechtsvoetige spelers om er een boeiend spektakel van te maken. De heenwedstrijd eindigde onbeslist ( 4 – 4 ) , dus vandaag gaan we voor de

overwinning,maar zonder Loic, Lucas, Thibeau, Tibo heerst er toch wat onzekerheid bij enkele ouders. T1 & T2 zullen creatief moeten omspringen met de aanwezige spelers.               

Sander wordt voor de tweede maal opgesteld  als doelman  Tijs start achteraan Stef rechts

Pieter links en Arthur de aanvaller van dienst.  

Pieter meldt in de kleedkamer dat hij vandaag “nen gansen is” dat belooft.

Trainer Mariakerke Christophe kan beroep doen op 6 spelers en Stefke de keeper(blijkbaar

in het vizier bij 2de klasser K.M.S.K. Deinze) .

Met wat vertraging wordt de match in gang gefloten.

                             1 ste helft

1   min    eerste schot op doel keeper Mariakerke klemvast

3   min   Aanvallend spel VCNE  Pieter , breekt door via flank maar besluit in zijnet

7   min   VCNE moet veel lopen om de bal in de ploeg te houden , Mariakerke tikt rond

13 min   Mariakerke aanval via centrum , verdediging reageert te laat  1 – 0

14 min   Pieter is in form passeert regelmatig zijn tegenstrevers zoekt de gelijkmaker.

17 min   Yumani wordt ingebracht ,zit direct goed in de match

15 min   Stef probeert iets voorbij middenlijn schot op doel . Onderkant deklat 1 - 1 

17 min   Goed combinatiespel beide ploegen , Mariakerke via flanken en lange ballen.

              Waar ze tijdens de opwarming nog eens op geoefend hebben

18 min   Stef recupereert bal centrum en legt af naar  Yumani  1 – 2

19 min   VCNE put moed uit de voorsprong , aanval rechts Pieter , bestuit op paal

21 min   Vrijschop voor doel Sander , bal wijkt af speler VCNE .

22 min   Doorbraak links via Pieter , sublieme pas naar Yumani  3 - 1

              Aanval Mariakerke speler besluit centraal boven doel

22 min   Mariakerke aanval  op doel , raakt speler VCNE , Sander op verkeerde been  3 - 2

25 min   scheidsrechter fluit af

 

besluit   Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd . Sander heeft toch wel wat keepertalenten.

              VCNE moet veel lopen, Mariakerke tikt bal  rond. Individuele actie’s  VCNE beter

              Yumani is een aangename verassing voor de ploeg en kan regelmatig iets forceren.

              Verdiende voorsprong VCNE

         

                2 de helft 

 1 min   Gelijkopgaande teams , inzet langs beide kanten

 2 min   Eerste trap op doel VCNE , net naast

 3 min   Eerste hoekschop tweede helft voor Mariakerke , Sander red subliem

 4 min   Aanval via centrum naar li flank Mariakerke scoort door benen Sander 3 – 3 9 min   VCNE scoort via Yumani via rechter flank 3 – 412min   Aanval links via Pieter onderkant paal  3 – 5

             Mariakerke komt beter in de wedstrijd , VCNE vertoont vermoeidheid door vele

             lopen.

15min   Trap op doel Tijs , keeper geeft hoekschop weg. Aanval Mariakerke mooi     

             combinatievoetbal , hard schot onhoudbaar voor Sander  4 - 5 .

              Stef  trap op doel net naast  

17 min  VCNE valt terug , betere actie’s  Mariakerke , resulteert in gelijkmaker  5 – 5

22 min  VCNE remonteert . Mooi voorzet Pieter in de voeten van Yumani  goal 5 – 6

             VCNE leidt opnieuw , veel inzet

             Aanvalregen van Mariakerke , keeper Stef profileert zich vanaf middenveld

             met afstandschotten richting Sander , zonder resultaat.

23 min  Verre uittrap Stef keeper Mariakerke raakt deklat , oei bijna bingo.spannende

             laatste minuten

25 min  VCNE verdedigt voorsprong en houd stand. Verdiende overwinning VCNE

              Besluit

 VCNE kwam vinnig uit de kleedkamer , VCNE vertoonde wat vermoeidheid

  door vele lopen 1 ste helft maar zette door. Inzet tot de laatste minuut en ook

  verdiende overwinning voor blauw – wit. Speler van de match Yumani

             

              Penalty       VCNE                                  2 op 6    Yumani & Tijs  scoren

                                 Mariakerke                          3 op  7

 

   Op naar de volgende match  K.M.S.K Deinze – Namen  ….. (  3 –1 )

 

  Met sportieve voetbal groeten,

  Alain

12:22 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |