07-04-08

Wedstrijdverslag VCNE - Sint Denijs Westrem A 4 - 8

Wedstrijdverslag VCNE - Sint Denijs Westrem A : 4 - 8

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Sint-Denijs-Westrem A op het programma. Uit de heenmatch leerden we dat dit, ondanks de 3-7 overwinning voor VCNE, een niet te onderschatten tegenstander is.

Wegens buitenlandse “verplichtingen” ontbreken bij onze -8 een paar spelers. Volgende 6 spelers moeten de klus klaren : Sander in doel, Tijs, Arthur, Stef, Thibeau en Pieter.

En ondanks de eerder magere publieke opkomst vliegt VCNE er van in het begin in. De brilscore zou niet lang op het bord blijven staan. Reeds na 1 min. toont spits Arthur meteen dat de “form” er is en schiet bij een eerste aanval na een mooie dieptepass van Stef vanuit een scherpe hoek onhoudbaar binnen. 

In de 2de min. schotelt Arthur een open kans voor de voeten van Thibeau maar die heeft wat medelijden met SDW zo vroeg in de wedstrijd en besluit naast. 

Na vijf min. bekomt SDW een beetje van de Nazarethse aanvalsdrift en de bezoekers trekken wat meer in de aanval. Libero Tijs kan de aanvallen echter probleemloos keren. 

10de min: na een collectieve actie van VCNE besluit Arthur op de paal (die paal zou in de eerste helft nog een vijftal keer in de weg staan !!!). 

13de min. : de 2 – 0 die al een tijdje in de lucht hing komt er eindelijk : na een individuele actie besluit Thibeau op de paal (jawel !!!)  maar de goed gevolgde Pieter schiet in de rebound met rechts in één tijd de bal tegen de touwen. 

In de 18de min. valt er echter een tegendoelpunt te noteren : keihard schot SDW en Sander kansloos bij de 2 – 1. 

In de laatste minuut waagt Arthur nog eens zijn kans, maar de SDW-keeper gaat goed plat en duwt de bal in corner. 

Terwijl iedereen al aan rusten denkt, krijgt VCNE nog het deksel op de neus en gaan we uiteindelijk toch nog met een gelijke stand (2 – 2) de kleedkamers in, terwijl VCNE gans de eerste helft had gedomineerd en met een beetje geluk in de afwerking de match reeds kon gespeeld zijn. 

Bij het begin van de tweede helft neemt VCNE opnieuw de draad op en jawel de paal houdt Thibeau van de 3 – 2 en Pieter knalt de rebound keihard het stadion uit ! 

Dit motiveert Thibeau alleen maar en in de 2de en 5 min. maakt hij er, telkens met zijn ondertussen wereldbekende dribbels, 3 – 2 en 4 -2 van.

En dan … dan kwamen de onweerswolken, gingen de hemelsluizen open en bleken onze 6 duivels niet waterbestendig te zijn. Niets wil nog lukken, hoofden gaan naar beneden en VCNE komt plots niet meer in het spelbeeld voor. Zonder verder in detail te treden (materiaal van de schrijvende pers bleek ook niet waterdicht) ging het van kwaad naar erger en SDW was van het principe “er op en er over”. Na de 4 – 3 volgde algauw de gelijkmaker en zag de Nazarethse spionkop de bui ook figuurlijk hangen. Inderdaad, SDW duwde meteen door en scoorde nog 4 keer : 4 – 8 !!!

Zelfs penalty’s achteraf hoefden niet meer : onze spelers hadden er genoeg van en wilden in de douche. Na de remontes van de vorige matchen kreeg VCNE van het zelfde laken een broek. Hopelijk volgende week beter.

 
Filip

20:59 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.