12-04-08

Wedstrijd verslag St Denijs B - VCNE : 1 - 3

VCNE verpulvert onbreekbare reputatie van St Denijs Westrem

In onze sterkste formatie en met opgeladen batterijen trekken de duiveltjes richting St Denijs Westrem. De ondertussen onklopbaar geachte ploeg van St Denijs vormt een uitdaging, onze blauwen zijn er klaar voor.

Opstelling: Tibo DB., Thibeau S., Lucas, Thijs, Stef, Loïc en Pieter. Sander krijgt een rustdag en komt de supporters vervoegen.

Amper is de aftrap gegeven of Tibo DB moet een eerste aanval weerstaan. Hij blokt met de voet een sterke aanval af. De omschakeling gaat snel, Thijs gaat door op rechts en deponeert de bal zuiver naast de keeper in het mandje. Er komt een eerste barst in het zelfvertrouwen van de thuisploeg.

Wat dan volgt heeft alle kenmerken van een topmatch. Er wordt gespeeld aan een hels tempo, sterk verdedigd en beide ploegen gaan tot het uiterste om de overwinning binnen te halen. Fysiek, mentaal, technisch en tactisch is het een open en sterke match van beide ploegen. Dit wordt een wedstrijd die in de analen van de duiveltjes een topplaats zal verwerven.

Onze duivels tonen zich van hun sterkste kant: zowel opbouw, positiespel, passing als afwerking lopen perfect.

8’ Thibeau S.  scoort 0 2

10’ Wissel Thibeau S. – Stef

Bij zijn eerste balcontact neemt Stef de bal goed aan van Lucas en gaat zijn hele flank af, de bal wordt in corner gewerkt.

In de 11° minuut wordt ook het sterke spel van SDW beloond. Een goede aanval laat verdediging en Tibo DB kansloos 1 - 2

12’ Loïc dribbelt de hele linkerflank aan flarden. Zijn schot wordt onderschept door een secuur keepende Pieter-Jan van SDW.

13’ Een zo goed als zeker gemaakte thuisgoal strandt op een ijzeren Tibo DB.

Onmiddellijk daarna gaat een vlammend kanonschot van Stef nipt over de goal.

14’ wissel Lucas – Pieter en Thijs – Thibeau S.

We merken nu onrust bij de onklopbaren, het middenveld is van ons en het spel verplaatst zich naar de thuishelft van het plein.

Ook de zijlijn laat zich niet onbenut. Eerst kan de verslaggever zich bijna niet houden en wil in een reflex de bal binnen houden, daarna grijpt T2 in aloude Pfaff stijl een buitengeschoten bal klemvast.

16’ Tibo DB redt met de voet en even loopt ook een tweede aanval dood op een Tibo in super vorm.

17’ Stef rolt de hele verdediging op en past heel zuiver naar Pieter, die goed volgt, maar er net niet bij kan.

18’ Tibo komt gepast heel ver uit en stopt een nieuwe aanval.

Stef vormt een permanent gevaar, als slot op de verdediging en in de omschakeling.

21’ Tibo redt opnieuw tweemaal op rij

23’ wissel Thibeau S. – Thijs

We gaan rusten met 1 – 2 de wedstrijd kan nog alle kanten op.

In de tweede helft komen twee super gemotiveerde teams het veld op. Aan de zijlijn klinkt het: wie nu scoort, wint de wedstrijd.

4’ Pieter gaat de flank af, Lucas besluit in één tijd nipt naast.

7’ Pieter neemt de bal aan en is door niemand van de bal te zetten.

9’ Stef schiet vanop 10 m, de bal scheert rakelings langs het doel.

11’ Tibo komt ver uit en ontzet de bal met de voet.

Onze verdediging houdt de boel mooi gesloten, we benutten de flanken goed en blijven voortdurend voor dreiging zorgen.

Toch blijft ook SDW alle duivels ontbinden.  Kort na deze redding krijgt SDW een corner, de bal blijft voorin hangen, een scrimmage voor het doel en wat iedereen ziet aankomen, gebeurt ook… de bal gaat binnen… of net niet. Met een meesterlijke reflex houdt Tibo de voorsprong vast.

12’ Tibo DB onderschept de bal op de helft van de tegenstander. Het spel verlegt zich steeds meer en onze blauwe troepen hebben de wedstrijd nu in handen. Iedereen blijft echter voetballen. SDW countert scherp en is uiterst gevaarlijk. Dit is voetbal, dit is feest.

13’ Tibo duwt een afstandschot over met de vingertoppen.

14’ De keeper van SDW komt ver uit en pakt de bal buiten de backlijn. Een mooi genomen vrije schop van Stef gaat nipt naast.

Tibo gaat even zwaar neer en blijft kermend liggen. Tot groot jolijt van de supporters stormt Sander als een echte verzorger het veld op om hem bij te staan.

16’ Inworp Stef en de aansluitende aanval leidt tot een corner. Die bereikt Loïc, die van ver, hoog over de verdediging op doel schiet en de 1 – 3 onverbiddelijk in de netten tekent.

Wie denkt dat de wedstrijd gespeeld is, vergist zich: SDW gooit nu alles in de strijd en kiest voor de stormaanval.

18’ Loïc redt de bal nipt van de lijn waarna Tibo in tweemaal de bal kan wegwerken.

22’ Wissel Stef – Thijs

De mare gaat dat St Denijs Westrem b in twee jaar geen enkele match verloor (behalve één vakantiewedstrijd), maar onze duivels hebben hier een einde aan gemaakt. Ook Sander mocht bij de penalty’s opdraven en knalde tevreden de bal hard in doel.

Eindstand: 1 – 3

Schoten op doel:  SDW 23 – VCNE 18

Dit was een spannende en sportieve match van hoog niveau, gewonnen door inzet, organisatie, teamspel en vista. Vermeldenswaardig waren ook volgende spelers van de thuisploeg:

Pieter-Jan die als doelman sterk meespeelde, Haroun: snel en sterk met het hoofd en Gilles, een immer gevaarlijke flankspeler.

Verslag: Dirk Vos

21:58 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Foutje Sint-denijs B is geen 2 jaar ongeslagen, hun nederlaag was tegen Mariakerke dit seizoen nog. Voor de rest alles gewonnen behalve een oefenwedstrijd.

Gepost door: Kristof | 13-04-08

Ter correctie, niet tegen Mariakerke maar HT ZWIJNAARDE

Gepost door: TRAINER -8B | 05-05-08

De commentaren zijn gesloten.