29-04-08

TrainingWoensdag 30 april en woensdag 7 mei is er zoals gewoonlijk training om 13u30.
 
 

19:12 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-08

Tornooi

 

Tornooi Latem: 1 mei
(verzamelen Zandstraat: 12u30)

  • 13u30: Daknam - VCNE
  • 14u15: Munkzwalm - VCNE
  • 15u00: Latem - VCNE
  • 16u30: St Denijs - VCNE

14:11 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volgende wedstrijd

 
Volgende wedstrijd zaterdag 26/04/2008
    
HT.ZWIJNAARDE -  VCNE om 11:15
 
(verzamelen om 10:15 zandstraat) 


14:09 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-08

Deze week

 

Woensdag 16 april

    wedstrijd tegen Duivels-9 om 16u

Verzamelen in de zandstraat om 15u30

 

Vrijdag 18 april

Vergadering om 19u30 in de zandstraat.

 

Zaterdag 19 april Geen match !

(wegens forfait VC Zwijnaarde)

20:29 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-08

Wedstrijd verslag St Denijs B - VCNE : 1 - 3

VCNE verpulvert onbreekbare reputatie van St Denijs Westrem

In onze sterkste formatie en met opgeladen batterijen trekken de duiveltjes richting St Denijs Westrem. De ondertussen onklopbaar geachte ploeg van St Denijs vormt een uitdaging, onze blauwen zijn er klaar voor.

Opstelling: Tibo DB., Thibeau S., Lucas, Thijs, Stef, Loïc en Pieter. Sander krijgt een rustdag en komt de supporters vervoegen.

Amper is de aftrap gegeven of Tibo DB moet een eerste aanval weerstaan. Hij blokt met de voet een sterke aanval af. De omschakeling gaat snel, Thijs gaat door op rechts en deponeert de bal zuiver naast de keeper in het mandje. Er komt een eerste barst in het zelfvertrouwen van de thuisploeg.

Wat dan volgt heeft alle kenmerken van een topmatch. Er wordt gespeeld aan een hels tempo, sterk verdedigd en beide ploegen gaan tot het uiterste om de overwinning binnen te halen. Fysiek, mentaal, technisch en tactisch is het een open en sterke match van beide ploegen. Dit wordt een wedstrijd die in de analen van de duiveltjes een topplaats zal verwerven.

Onze duivels tonen zich van hun sterkste kant: zowel opbouw, positiespel, passing als afwerking lopen perfect.

8’ Thibeau S.  scoort 0 2

10’ Wissel Thibeau S. – Stef

Bij zijn eerste balcontact neemt Stef de bal goed aan van Lucas en gaat zijn hele flank af, de bal wordt in corner gewerkt.

In de 11° minuut wordt ook het sterke spel van SDW beloond. Een goede aanval laat verdediging en Tibo DB kansloos 1 - 2

12’ Loïc dribbelt de hele linkerflank aan flarden. Zijn schot wordt onderschept door een secuur keepende Pieter-Jan van SDW.

13’ Een zo goed als zeker gemaakte thuisgoal strandt op een ijzeren Tibo DB.

Onmiddellijk daarna gaat een vlammend kanonschot van Stef nipt over de goal.

14’ wissel Lucas – Pieter en Thijs – Thibeau S.

We merken nu onrust bij de onklopbaren, het middenveld is van ons en het spel verplaatst zich naar de thuishelft van het plein.

Ook de zijlijn laat zich niet onbenut. Eerst kan de verslaggever zich bijna niet houden en wil in een reflex de bal binnen houden, daarna grijpt T2 in aloude Pfaff stijl een buitengeschoten bal klemvast.

16’ Tibo DB redt met de voet en even loopt ook een tweede aanval dood op een Tibo in super vorm.

17’ Stef rolt de hele verdediging op en past heel zuiver naar Pieter, die goed volgt, maar er net niet bij kan.

18’ Tibo komt gepast heel ver uit en stopt een nieuwe aanval.

Stef vormt een permanent gevaar, als slot op de verdediging en in de omschakeling.

21’ Tibo redt opnieuw tweemaal op rij

23’ wissel Thibeau S. – Thijs

We gaan rusten met 1 – 2 de wedstrijd kan nog alle kanten op.

In de tweede helft komen twee super gemotiveerde teams het veld op. Aan de zijlijn klinkt het: wie nu scoort, wint de wedstrijd.

4’ Pieter gaat de flank af, Lucas besluit in één tijd nipt naast.

7’ Pieter neemt de bal aan en is door niemand van de bal te zetten.

9’ Stef schiet vanop 10 m, de bal scheert rakelings langs het doel.

11’ Tibo komt ver uit en ontzet de bal met de voet.

Onze verdediging houdt de boel mooi gesloten, we benutten de flanken goed en blijven voortdurend voor dreiging zorgen.

Toch blijft ook SDW alle duivels ontbinden.  Kort na deze redding krijgt SDW een corner, de bal blijft voorin hangen, een scrimmage voor het doel en wat iedereen ziet aankomen, gebeurt ook… de bal gaat binnen… of net niet. Met een meesterlijke reflex houdt Tibo de voorsprong vast.

12’ Tibo DB onderschept de bal op de helft van de tegenstander. Het spel verlegt zich steeds meer en onze blauwe troepen hebben de wedstrijd nu in handen. Iedereen blijft echter voetballen. SDW countert scherp en is uiterst gevaarlijk. Dit is voetbal, dit is feest.

13’ Tibo duwt een afstandschot over met de vingertoppen.

14’ De keeper van SDW komt ver uit en pakt de bal buiten de backlijn. Een mooi genomen vrije schop van Stef gaat nipt naast.

Tibo gaat even zwaar neer en blijft kermend liggen. Tot groot jolijt van de supporters stormt Sander als een echte verzorger het veld op om hem bij te staan.

16’ Inworp Stef en de aansluitende aanval leidt tot een corner. Die bereikt Loïc, die van ver, hoog over de verdediging op doel schiet en de 1 – 3 onverbiddelijk in de netten tekent.

Wie denkt dat de wedstrijd gespeeld is, vergist zich: SDW gooit nu alles in de strijd en kiest voor de stormaanval.

18’ Loïc redt de bal nipt van de lijn waarna Tibo in tweemaal de bal kan wegwerken.

22’ Wissel Stef – Thijs

De mare gaat dat St Denijs Westrem b in twee jaar geen enkele match verloor (behalve één vakantiewedstrijd), maar onze duivels hebben hier een einde aan gemaakt. Ook Sander mocht bij de penalty’s opdraven en knalde tevreden de bal hard in doel.

Eindstand: 1 – 3

Schoten op doel:  SDW 23 – VCNE 18

Dit was een spannende en sportieve match van hoog niveau, gewonnen door inzet, organisatie, teamspel en vista. Vermeldenswaardig waren ook volgende spelers van de thuisploeg:

Pieter-Jan die als doelman sterk meespeelde, Haroun: snel en sterk met het hoofd en Gilles, een immer gevaarlijke flankspeler.

Verslag: Dirk Vos

21:58 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-04-08

Volgende wedstrijd

 

Volgende wedstrijd:

 Zaterdag 12 april, 10u45

 Sint Denijs B - VCNE

verzamelen in de zandstraat om 09u45 h.

23:05 Gepost door Maurice in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-08

Training

 
Aanstaande woensdag is er zoals gewoonlijk training
 
aanvang om 13u30 stipt.
 
 
 
 

21:04 Gepost door Maurice in Trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag VCNE - Sint Denijs Westrem A 4 - 8

Wedstrijdverslag VCNE - Sint Denijs Westrem A : 4 - 8

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Sint-Denijs-Westrem A op het programma. Uit de heenmatch leerden we dat dit, ondanks de 3-7 overwinning voor VCNE, een niet te onderschatten tegenstander is.

Wegens buitenlandse “verplichtingen” ontbreken bij onze -8 een paar spelers. Volgende 6 spelers moeten de klus klaren : Sander in doel, Tijs, Arthur, Stef, Thibeau en Pieter.

En ondanks de eerder magere publieke opkomst vliegt VCNE er van in het begin in. De brilscore zou niet lang op het bord blijven staan. Reeds na 1 min. toont spits Arthur meteen dat de “form” er is en schiet bij een eerste aanval na een mooie dieptepass van Stef vanuit een scherpe hoek onhoudbaar binnen. 

In de 2de min. schotelt Arthur een open kans voor de voeten van Thibeau maar die heeft wat medelijden met SDW zo vroeg in de wedstrijd en besluit naast. 

Na vijf min. bekomt SDW een beetje van de Nazarethse aanvalsdrift en de bezoekers trekken wat meer in de aanval. Libero Tijs kan de aanvallen echter probleemloos keren. 

10de min: na een collectieve actie van VCNE besluit Arthur op de paal (die paal zou in de eerste helft nog een vijftal keer in de weg staan !!!). 

13de min. : de 2 – 0 die al een tijdje in de lucht hing komt er eindelijk : na een individuele actie besluit Thibeau op de paal (jawel !!!)  maar de goed gevolgde Pieter schiet in de rebound met rechts in één tijd de bal tegen de touwen. 

In de 18de min. valt er echter een tegendoelpunt te noteren : keihard schot SDW en Sander kansloos bij de 2 – 1. 

In de laatste minuut waagt Arthur nog eens zijn kans, maar de SDW-keeper gaat goed plat en duwt de bal in corner. 

Terwijl iedereen al aan rusten denkt, krijgt VCNE nog het deksel op de neus en gaan we uiteindelijk toch nog met een gelijke stand (2 – 2) de kleedkamers in, terwijl VCNE gans de eerste helft had gedomineerd en met een beetje geluk in de afwerking de match reeds kon gespeeld zijn. 

Bij het begin van de tweede helft neemt VCNE opnieuw de draad op en jawel de paal houdt Thibeau van de 3 – 2 en Pieter knalt de rebound keihard het stadion uit ! 

Dit motiveert Thibeau alleen maar en in de 2de en 5 min. maakt hij er, telkens met zijn ondertussen wereldbekende dribbels, 3 – 2 en 4 -2 van.

En dan … dan kwamen de onweerswolken, gingen de hemelsluizen open en bleken onze 6 duivels niet waterbestendig te zijn. Niets wil nog lukken, hoofden gaan naar beneden en VCNE komt plots niet meer in het spelbeeld voor. Zonder verder in detail te treden (materiaal van de schrijvende pers bleek ook niet waterdicht) ging het van kwaad naar erger en SDW was van het principe “er op en er over”. Na de 4 – 3 volgde algauw de gelijkmaker en zag de Nazarethse spionkop de bui ook figuurlijk hangen. Inderdaad, SDW duwde meteen door en scoorde nog 4 keer : 4 – 8 !!!

Zelfs penalty’s achteraf hoefden niet meer : onze spelers hadden er genoeg van en wilden in de douche. Na de remontes van de vorige matchen kreeg VCNE van het zelfde laken een broek. Hopelijk volgende week beter.

 
Filip

20:59 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |