22-05-08

Tornooi Oostende 11 mei


Op zondag 11 mei trokken we naar het verre Oostende voor het laatste tornooi van dit seizoen.

Tevens ook het laatste tornooi van onze gevierde trainers-staf: T1 : Stijn, T2 : Marnix en M1 : Mama Stijn en dus ook zo’n beetje de mama van de ploeg !

Het werd een zomers voetbalfeest met talloze doelpunten onder een zinderende zon.
Met keeper Sander , Lucas, Pieter, Stef en Arthur in de hoofdrol.

Om 11u startten we tegen thuisploeg HO Oostende
VCNE begint slapjes aan de match en HOO verzuimt af te werken. Naarmate de match vordert begin één van de sterspelertjes van HOO op dreef te komen en scoort 3-maal. VCNE heeft echter ook een sterspeler in dienst : Arthur. Hij brengt de ruststand op 3-2 tegen VCNE.

In de 2 de helft drukt HOO door en kijken we tegen een 5-2 achterstand aan. De buit is binnen denkt de trainer van HOO en spaart zijn sterspeler van verdere diensten. Arthur ruikt opnieuw zijn kans en scoort zomaar eventjes 4 maal na elkaar. Het  kalf verdronken voor HOO en Pieter zet de 5 – 7 op bord.
 

Om 13u is Sparta Gent aan de beurt.
Een evenwichtige eerste helft met 2 doelpunten van Lucas en Arthur die elkaar goed vinden. Echter ook Sparta heeft 2 maal gescoord.

Dan begint VCNE zowaar tegen zichzelf te spelen en krijgt geen bal meer voor elkaar. Typerend : een own-goal luidt de 2-5 eindstand in. Snel vergeten die match ...

Om 14.30 ligt het grote KV Oostende op het bord.
De arbiter is opgeroepen voor een doping-plasje dus neemt Stijn het fluitje in de hand.
De talrijk opgedaagde Tifosi schreeuwen hun blues naar de overwinning.
Oostende is deze zuiderse samba taferelen duidelijk niet gewoon en VCNE speelt, opgedweept door het publiek, een wervelende 2 de helft. Resultaat 4 – 1 eindstand dankzij goals van Lucas, 2 X Pieter en Arthur.

Ondertussen is duidelijk dat het verlies tegen Sparta Gent zuur opbreekt. Een plaats in de finale wordt moeilijk, de volgende match moet zeker gewonnen worden.

Laatste match om 15.30 Zeebrugge
Zeebrugge is de beter ploeg maar Sander maakt enkele mirakels. VCNE komt goed weg met een gevleide O-1 voorsprong na de eerste helft.
De fans proberen hun ploeg weer op sleeptouw te nemen zoals in de voorgaande match. Het vat is echter af bij onze atleten. Zeebrugge zet zijn overwicht nu wel om in doelpunten en maakt de klus koel af : 5 – 2.

 

Een leuke, sportieve dag waarbij de spelers elke minuut van dit tornooi gespeeld hebben. Zij verdienden een deugdoende verfrissing in de vorm van een ijsje op een terrasje in Steene. Wat de schare fans hierbij geconsumeerd hebben kunnen we wegens censuur jammer genoeg niet publiceren.

Nogmaals dank aan Stijn en familie Taveirne !

22:29 Gepost door Maurice in Tornooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.