29-05-08

Seizoen afsluiter

Hallo beste duivel en familie,
 
zoals jullie reeds meegedeeld sluiten we het seizoen af met een gezellig samenzijn op zaterdag 7 juni.
Omstreeks 17u30 worden jullie verwacht op het terrein van de Sterrenbos.
 
Op het programma staat een sportief treffen tussen onze duivels onderling en daarna het alom geroemde wedstrijdje tussen de familieleden.
Alle liefhebbers die zich eens willen uitleven: wees op post! 
 
Afsluiten doen we met een etentje waarin het bekende sportmenu wordt gepresenteerd!
 
 
 
Tot zaterdag!
 
 
Groeten,
Stijn

21:16 Gepost door Maurice in mededeling van de trainer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-08

Tornooi Oostende 11 mei


Op zondag 11 mei trokken we naar het verre Oostende voor het laatste tornooi van dit seizoen.

Tevens ook het laatste tornooi van onze gevierde trainers-staf: T1 : Stijn, T2 : Marnix en M1 : Mama Stijn en dus ook zo’n beetje de mama van de ploeg !

Het werd een zomers voetbalfeest met talloze doelpunten onder een zinderende zon.
Met keeper Sander , Lucas, Pieter, Stef en Arthur in de hoofdrol.

Om 11u startten we tegen thuisploeg HO Oostende
VCNE begint slapjes aan de match en HOO verzuimt af te werken. Naarmate de match vordert begin één van de sterspelertjes van HOO op dreef te komen en scoort 3-maal. VCNE heeft echter ook een sterspeler in dienst : Arthur. Hij brengt de ruststand op 3-2 tegen VCNE.

In de 2 de helft drukt HOO door en kijken we tegen een 5-2 achterstand aan. De buit is binnen denkt de trainer van HOO en spaart zijn sterspeler van verdere diensten. Arthur ruikt opnieuw zijn kans en scoort zomaar eventjes 4 maal na elkaar. Het  kalf verdronken voor HOO en Pieter zet de 5 – 7 op bord.
 

Om 13u is Sparta Gent aan de beurt.
Een evenwichtige eerste helft met 2 doelpunten van Lucas en Arthur die elkaar goed vinden. Echter ook Sparta heeft 2 maal gescoord.

Dan begint VCNE zowaar tegen zichzelf te spelen en krijgt geen bal meer voor elkaar. Typerend : een own-goal luidt de 2-5 eindstand in. Snel vergeten die match ...

Om 14.30 ligt het grote KV Oostende op het bord.
De arbiter is opgeroepen voor een doping-plasje dus neemt Stijn het fluitje in de hand.
De talrijk opgedaagde Tifosi schreeuwen hun blues naar de overwinning.
Oostende is deze zuiderse samba taferelen duidelijk niet gewoon en VCNE speelt, opgedweept door het publiek, een wervelende 2 de helft. Resultaat 4 – 1 eindstand dankzij goals van Lucas, 2 X Pieter en Arthur.

Ondertussen is duidelijk dat het verlies tegen Sparta Gent zuur opbreekt. Een plaats in de finale wordt moeilijk, de volgende match moet zeker gewonnen worden.

Laatste match om 15.30 Zeebrugge
Zeebrugge is de beter ploeg maar Sander maakt enkele mirakels. VCNE komt goed weg met een gevleide O-1 voorsprong na de eerste helft.
De fans proberen hun ploeg weer op sleeptouw te nemen zoals in de voorgaande match. Het vat is echter af bij onze atleten. Zeebrugge zet zijn overwicht nu wel om in doelpunten en maakt de klus koel af : 5 – 2.

 

Een leuke, sportieve dag waarbij de spelers elke minuut van dit tornooi gespeeld hebben. Zij verdienden een deugdoende verfrissing in de vorm van een ijsje op een terrasje in Steene. Wat de schare fans hierbij geconsumeerd hebben kunnen we wegens censuur jammer genoeg niet publiceren.

Nogmaals dank aan Stijn en familie Taveirne !

22:29 Gepost door Maurice in Tornooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-08

 

 
Zondag 11 mei spelen we een tornooi op Ho Oostende.
 
  • 11u: Ho Oostende - VCNE
  • 12u30: VCNE - Sparta Gent
  • 13u30: VCNE - SV Nieuwpoort
  • 14u30: VCNE - KV Oostende
  • 16u15: VCNE - Zeebrugge
 
** Woensdag 7 mei is het gewoon training.

12:20 Gepost door Maurice in Tornooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-08

Verslag tornooi Latem 1 Mei '08

Tornooi St Martens Latem Duiveltjes -8  (1 mei 2008)

(bekijk ook de foto's onderaan in voorgaand bericht) 

Daknam – VCNE 0 - 1 ff

Van bij de eerste wedstrijd behaalden onze duiveltjes een ongewenste overwinning. De spelers van Daknam gaven forfait,waardoor het tornooi enigszins in mineur startte voor onze duiveltjes.

Munkzwalm – VCNE 1 – 1

Munkzwalm koos voor de openingstormloop maar strandde 2x op Sander die met de voet zijn goal vrij hield van ballen. Onze blauwkes organiseerden zich snel en namen het spel geleidelijk aan over. Lucas liet zich opmerken met een schot op de paal, maar ook Munkzwalm hield het hoofd koel en bleef erg gevaarlijk. Toch komen de gevaarlijkste doelkansen van de blauwe brigade, met Stef die vanop afstand regelmatig het kanon hanteert, afgewisseld met schoten van Pieter en Lucas. De supporters houden even de adem in op een schot van de tegenstander, maar Sander pakt met een mooie save. Bij een corner voor Munkzwalm loopt een speler goed in en knalt de 1 – 0 tegen de netten. Stef reageert met een quasi onhoudbaar afstandschot,maar de Zwalmse goalie pakt ook deze bal.

Na halftime verlegt het spel zich helemaal naar de kant van de tegenstander. Onze duivels ontbinden hun duivels en drukken Munkzwalm weg, dat er enkel nog via de counter uit komt. Lucas geselt de verdediging en richt regelmatig op doel, maar stuit telkens op een stevig keepende tegenstander. Hij valt op door enkele door Frank Dauwensge ïnspireerde bewegingen, waarbij hij zijn bewaker moeileloos omzeilt. De inzet is groot, maar voorlopig lijken onze jongens niet beloond te zullen worden voor ons werk.

In de laatste minuut echter knalt Stef een pegel op de keeper, Arthus schiet eveneens in diens handen en uiteindelijk brengt Lucas de verlossing met een schitterend afstandschot. 1 – 1. Het is een verdiend en hard bevochten gelijkspel.

St Martens Latem – VCNE 1 - 4

Bijna direct na de vorige match mpoeten onze jongens Latem partij geven. De tegenspeler is geteisterd door vakantie- en communieperikelen, maar brengt toch een strijdvaardig team in het tornooi. De spelertjes van (veel) jongere leeftijd spelen als sterren en vechten als leeuwen, aangemoedigd door hun oudere ploegmaats, die het hele oeuvre van de Gantoise uit de kast halen. Een spionkop om U tegen te zeggen Onze duivels gaan direct in de aanval. Bij de eerste aanval Doet Stef de lat bijna buigen, Pieter probeert nog in de rebound, maar de keeper vat de bal. Een slechte uittrap belandt in de voeten van een scherp staande Lucas en de netten trillen. 0-1. Enkele secoden later laat Lucas opnieuw de netten trillen. Het staat 0 – 2

Ook Arthur laat zich niet kennen en doet de Latemse keeper naar de bal duiken. Even wordt onze verdediging uit verband gespeeld. Sander redt met de voet. De bal gaat in de rebound nipt naast. Enkele minuten later krijgt Stef waar hij al lang recht op heeft. Een hard schot belandt hoog in doel. 0 – 3

Latem blijft gevaarlijk in de aanval trekken, maar Thijs is een stevig slot op de verdediging. Dit zal hem het hele tornooi kenmerken. Sterk als een buffel, snel als een luipaard en precies als een cobra, onderschept hij elke doorbraak. Even maakt Sander een gigantische inschattingsfout als hij ver uitkomt tegen 3 aanvallers. De bal gaat gelukkig nipt voorlangs en de rebound onderschept hij. Latem duwt steeds meer en de vermoeidheid laat zich voelen bij onze jongens. Een stevige aanval met een bijna zeker goal wordt ontzet door Stef, die als een komeet terugkomt en met een schitterende sliding de bal uit de voeten van een Latemse aanvaller plukt.

Uiteindelijk breekt Pieter door van op de eigen helft en prikt de 0 – 4 tegen de netten.

Een slecht ontzette bal die voor doel blijft hangen, geeft de jongens van Latem uiteindelijk wat ze verdienen. Een eer-reddend doel voor een fiere, jonge en enthousiast voetballende ploeg. 1 – 4.

We geven een speciale vermelding voor de Latemse Victor, die als kleinste en jongste tegenspeler symbool staat voor een ploeg die geen forfait gaf, maar met jonge spelertjes doet wat sportief verwacht wordt: met plezier voetballen.

St Denijs Westrem – VCNE

Deze laatste match bepaalt wie de tornooibeker mee naar huis neemt. Onze blauwe duivels moeten winnen, om het verschil in doelpunten te overstijgen. SDW is altijd al een stevige tegenstander geweest, zodat onze jongens gewapend het veld op komen.

De match begint met een snelle aanval van SD en een schitterende save van Sander. Stef en Lucas vormen een gevaarlijk koppel in de aanval en de wedstrijd kent het verloop van een echte finale. Onze jongens vechten voor elke bal, combineren sterk en lijken op een overwinning af te stevenen. Ook de supporters laten zich nu volop horen. Thijs houdt de deur goed dicht en Sander redt wat er toch doorkomt. Helaas wordt de score geopend door SD die iedereen verrassen met een mooie lob. 1 – 0

Pieter zet echter snel de bordjes weer gelijk en het spel verlegt zich naar de overkant. 1 - 1

Na rust laat Lucas zijn klasse zien, wanneer hij na een corner vanuit een onmogelijke hoek een echte Ruiz-goal scoort. 1 – 2. De beker is binnen handbereik. Toch blijft SD scherp en vinnig aanvallen. Hoewel onze jongens de enige ploeg zijn die écht willen voetballen, treft het lot ons ongenadig. S. redt een aanval met de voet, maar in tweede instantie gaat hij toch binnen. 2 – 2. Thijs zet zich over zijn teleurstelling heen en voorkomt erger met een schitterende tussenkomst. Stef probeert de keeper van SD nog neer te bliksemen met een verschroeiend schot, maar de klok tikt ongenadig.

Onze jongens speelden een schitterend tornooi en eindigden om een tweede plaats, die net zo goed een eerste geweest kon zijn. Dit is een kampioenenploeg.

Verslag Dirk Vos

21:07 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Foto's Tornooi Latem

 

Dankzij onze vliegende reporter van dienst (Dirk Vos) kunnen wij u volgende actie-beelden aanbieden (portret-rechten voorbehouden):

Voetbaltornooi Latem 1 mei 2008

13:25 Gepost door Maurice in Tornooi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |