02-05-08

Verslag tornooi Latem 1 Mei '08

Tornooi St Martens Latem Duiveltjes -8  (1 mei 2008)

(bekijk ook de foto's onderaan in voorgaand bericht) 

Daknam – VCNE 0 - 1 ff

Van bij de eerste wedstrijd behaalden onze duiveltjes een ongewenste overwinning. De spelers van Daknam gaven forfait,waardoor het tornooi enigszins in mineur startte voor onze duiveltjes.

Munkzwalm – VCNE 1 – 1

Munkzwalm koos voor de openingstormloop maar strandde 2x op Sander die met de voet zijn goal vrij hield van ballen. Onze blauwkes organiseerden zich snel en namen het spel geleidelijk aan over. Lucas liet zich opmerken met een schot op de paal, maar ook Munkzwalm hield het hoofd koel en bleef erg gevaarlijk. Toch komen de gevaarlijkste doelkansen van de blauwe brigade, met Stef die vanop afstand regelmatig het kanon hanteert, afgewisseld met schoten van Pieter en Lucas. De supporters houden even de adem in op een schot van de tegenstander, maar Sander pakt met een mooie save. Bij een corner voor Munkzwalm loopt een speler goed in en knalt de 1 – 0 tegen de netten. Stef reageert met een quasi onhoudbaar afstandschot,maar de Zwalmse goalie pakt ook deze bal.

Na halftime verlegt het spel zich helemaal naar de kant van de tegenstander. Onze duivels ontbinden hun duivels en drukken Munkzwalm weg, dat er enkel nog via de counter uit komt. Lucas geselt de verdediging en richt regelmatig op doel, maar stuit telkens op een stevig keepende tegenstander. Hij valt op door enkele door Frank Dauwensge ïnspireerde bewegingen, waarbij hij zijn bewaker moeileloos omzeilt. De inzet is groot, maar voorlopig lijken onze jongens niet beloond te zullen worden voor ons werk.

In de laatste minuut echter knalt Stef een pegel op de keeper, Arthus schiet eveneens in diens handen en uiteindelijk brengt Lucas de verlossing met een schitterend afstandschot. 1 – 1. Het is een verdiend en hard bevochten gelijkspel.

St Martens Latem – VCNE 1 - 4

Bijna direct na de vorige match mpoeten onze jongens Latem partij geven. De tegenspeler is geteisterd door vakantie- en communieperikelen, maar brengt toch een strijdvaardig team in het tornooi. De spelertjes van (veel) jongere leeftijd spelen als sterren en vechten als leeuwen, aangemoedigd door hun oudere ploegmaats, die het hele oeuvre van de Gantoise uit de kast halen. Een spionkop om U tegen te zeggen Onze duivels gaan direct in de aanval. Bij de eerste aanval Doet Stef de lat bijna buigen, Pieter probeert nog in de rebound, maar de keeper vat de bal. Een slechte uittrap belandt in de voeten van een scherp staande Lucas en de netten trillen. 0-1. Enkele secoden later laat Lucas opnieuw de netten trillen. Het staat 0 – 2

Ook Arthur laat zich niet kennen en doet de Latemse keeper naar de bal duiken. Even wordt onze verdediging uit verband gespeeld. Sander redt met de voet. De bal gaat in de rebound nipt naast. Enkele minuten later krijgt Stef waar hij al lang recht op heeft. Een hard schot belandt hoog in doel. 0 – 3

Latem blijft gevaarlijk in de aanval trekken, maar Thijs is een stevig slot op de verdediging. Dit zal hem het hele tornooi kenmerken. Sterk als een buffel, snel als een luipaard en precies als een cobra, onderschept hij elke doorbraak. Even maakt Sander een gigantische inschattingsfout als hij ver uitkomt tegen 3 aanvallers. De bal gaat gelukkig nipt voorlangs en de rebound onderschept hij. Latem duwt steeds meer en de vermoeidheid laat zich voelen bij onze jongens. Een stevige aanval met een bijna zeker goal wordt ontzet door Stef, die als een komeet terugkomt en met een schitterende sliding de bal uit de voeten van een Latemse aanvaller plukt.

Uiteindelijk breekt Pieter door van op de eigen helft en prikt de 0 – 4 tegen de netten.

Een slecht ontzette bal die voor doel blijft hangen, geeft de jongens van Latem uiteindelijk wat ze verdienen. Een eer-reddend doel voor een fiere, jonge en enthousiast voetballende ploeg. 1 – 4.

We geven een speciale vermelding voor de Latemse Victor, die als kleinste en jongste tegenspeler symbool staat voor een ploeg die geen forfait gaf, maar met jonge spelertjes doet wat sportief verwacht wordt: met plezier voetballen.

St Denijs Westrem – VCNE

Deze laatste match bepaalt wie de tornooibeker mee naar huis neemt. Onze blauwe duivels moeten winnen, om het verschil in doelpunten te overstijgen. SDW is altijd al een stevige tegenstander geweest, zodat onze jongens gewapend het veld op komen.

De match begint met een snelle aanval van SD en een schitterende save van Sander. Stef en Lucas vormen een gevaarlijk koppel in de aanval en de wedstrijd kent het verloop van een echte finale. Onze jongens vechten voor elke bal, combineren sterk en lijken op een overwinning af te stevenen. Ook de supporters laten zich nu volop horen. Thijs houdt de deur goed dicht en Sander redt wat er toch doorkomt. Helaas wordt de score geopend door SD die iedereen verrassen met een mooie lob. 1 – 0

Pieter zet echter snel de bordjes weer gelijk en het spel verlegt zich naar de overkant. 1 - 1

Na rust laat Lucas zijn klasse zien, wanneer hij na een corner vanuit een onmogelijke hoek een echte Ruiz-goal scoort. 1 – 2. De beker is binnen handbereik. Toch blijft SD scherp en vinnig aanvallen. Hoewel onze jongens de enige ploeg zijn die écht willen voetballen, treft het lot ons ongenadig. S. redt een aanval met de voet, maar in tweede instantie gaat hij toch binnen. 2 – 2. Thijs zet zich over zijn teleurstelling heen en voorkomt erger met een schitterende tussenkomst. Stef probeert de keeper van SD nog neer te bliksemen met een verschroeiend schot, maar de klok tikt ongenadig.

Onze jongens speelden een schitterend tornooi en eindigden om een tweede plaats, die net zo goed een eerste geweest kon zijn. Dit is een kampioenenploeg.

Verslag Dirk Vos

21:07 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-08

Wedstrijd verslag St Denijs B - VCNE : 1 - 3

VCNE verpulvert onbreekbare reputatie van St Denijs Westrem

In onze sterkste formatie en met opgeladen batterijen trekken de duiveltjes richting St Denijs Westrem. De ondertussen onklopbaar geachte ploeg van St Denijs vormt een uitdaging, onze blauwen zijn er klaar voor.

Opstelling: Tibo DB., Thibeau S., Lucas, Thijs, Stef, Loïc en Pieter. Sander krijgt een rustdag en komt de supporters vervoegen.

Amper is de aftrap gegeven of Tibo DB moet een eerste aanval weerstaan. Hij blokt met de voet een sterke aanval af. De omschakeling gaat snel, Thijs gaat door op rechts en deponeert de bal zuiver naast de keeper in het mandje. Er komt een eerste barst in het zelfvertrouwen van de thuisploeg.

Wat dan volgt heeft alle kenmerken van een topmatch. Er wordt gespeeld aan een hels tempo, sterk verdedigd en beide ploegen gaan tot het uiterste om de overwinning binnen te halen. Fysiek, mentaal, technisch en tactisch is het een open en sterke match van beide ploegen. Dit wordt een wedstrijd die in de analen van de duiveltjes een topplaats zal verwerven.

Onze duivels tonen zich van hun sterkste kant: zowel opbouw, positiespel, passing als afwerking lopen perfect.

8’ Thibeau S.  scoort 0 2

10’ Wissel Thibeau S. – Stef

Bij zijn eerste balcontact neemt Stef de bal goed aan van Lucas en gaat zijn hele flank af, de bal wordt in corner gewerkt.

In de 11° minuut wordt ook het sterke spel van SDW beloond. Een goede aanval laat verdediging en Tibo DB kansloos 1 - 2

12’ Loïc dribbelt de hele linkerflank aan flarden. Zijn schot wordt onderschept door een secuur keepende Pieter-Jan van SDW.

13’ Een zo goed als zeker gemaakte thuisgoal strandt op een ijzeren Tibo DB.

Onmiddellijk daarna gaat een vlammend kanonschot van Stef nipt over de goal.

14’ wissel Lucas – Pieter en Thijs – Thibeau S.

We merken nu onrust bij de onklopbaren, het middenveld is van ons en het spel verplaatst zich naar de thuishelft van het plein.

Ook de zijlijn laat zich niet onbenut. Eerst kan de verslaggever zich bijna niet houden en wil in een reflex de bal binnen houden, daarna grijpt T2 in aloude Pfaff stijl een buitengeschoten bal klemvast.

16’ Tibo DB redt met de voet en even loopt ook een tweede aanval dood op een Tibo in super vorm.

17’ Stef rolt de hele verdediging op en past heel zuiver naar Pieter, die goed volgt, maar er net niet bij kan.

18’ Tibo komt gepast heel ver uit en stopt een nieuwe aanval.

Stef vormt een permanent gevaar, als slot op de verdediging en in de omschakeling.

21’ Tibo redt opnieuw tweemaal op rij

23’ wissel Thibeau S. – Thijs

We gaan rusten met 1 – 2 de wedstrijd kan nog alle kanten op.

In de tweede helft komen twee super gemotiveerde teams het veld op. Aan de zijlijn klinkt het: wie nu scoort, wint de wedstrijd.

4’ Pieter gaat de flank af, Lucas besluit in één tijd nipt naast.

7’ Pieter neemt de bal aan en is door niemand van de bal te zetten.

9’ Stef schiet vanop 10 m, de bal scheert rakelings langs het doel.

11’ Tibo komt ver uit en ontzet de bal met de voet.

Onze verdediging houdt de boel mooi gesloten, we benutten de flanken goed en blijven voortdurend voor dreiging zorgen.

Toch blijft ook SDW alle duivels ontbinden.  Kort na deze redding krijgt SDW een corner, de bal blijft voorin hangen, een scrimmage voor het doel en wat iedereen ziet aankomen, gebeurt ook… de bal gaat binnen… of net niet. Met een meesterlijke reflex houdt Tibo de voorsprong vast.

12’ Tibo DB onderschept de bal op de helft van de tegenstander. Het spel verlegt zich steeds meer en onze blauwe troepen hebben de wedstrijd nu in handen. Iedereen blijft echter voetballen. SDW countert scherp en is uiterst gevaarlijk. Dit is voetbal, dit is feest.

13’ Tibo duwt een afstandschot over met de vingertoppen.

14’ De keeper van SDW komt ver uit en pakt de bal buiten de backlijn. Een mooi genomen vrije schop van Stef gaat nipt naast.

Tibo gaat even zwaar neer en blijft kermend liggen. Tot groot jolijt van de supporters stormt Sander als een echte verzorger het veld op om hem bij te staan.

16’ Inworp Stef en de aansluitende aanval leidt tot een corner. Die bereikt Loïc, die van ver, hoog over de verdediging op doel schiet en de 1 – 3 onverbiddelijk in de netten tekent.

Wie denkt dat de wedstrijd gespeeld is, vergist zich: SDW gooit nu alles in de strijd en kiest voor de stormaanval.

18’ Loïc redt de bal nipt van de lijn waarna Tibo in tweemaal de bal kan wegwerken.

22’ Wissel Stef – Thijs

De mare gaat dat St Denijs Westrem b in twee jaar geen enkele match verloor (behalve één vakantiewedstrijd), maar onze duivels hebben hier een einde aan gemaakt. Ook Sander mocht bij de penalty’s opdraven en knalde tevreden de bal hard in doel.

Eindstand: 1 – 3

Schoten op doel:  SDW 23 – VCNE 18

Dit was een spannende en sportieve match van hoog niveau, gewonnen door inzet, organisatie, teamspel en vista. Vermeldenswaardig waren ook volgende spelers van de thuisploeg:

Pieter-Jan die als doelman sterk meespeelde, Haroun: snel en sterk met het hoofd en Gilles, een immer gevaarlijke flankspeler.

Verslag: Dirk Vos

21:58 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-04-08

Wedstrijdverslag VCNE - Sint Denijs Westrem A 4 - 8

Wedstrijdverslag VCNE - Sint Denijs Westrem A : 4 - 8

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Sint-Denijs-Westrem A op het programma. Uit de heenmatch leerden we dat dit, ondanks de 3-7 overwinning voor VCNE, een niet te onderschatten tegenstander is.

Wegens buitenlandse “verplichtingen” ontbreken bij onze -8 een paar spelers. Volgende 6 spelers moeten de klus klaren : Sander in doel, Tijs, Arthur, Stef, Thibeau en Pieter.

En ondanks de eerder magere publieke opkomst vliegt VCNE er van in het begin in. De brilscore zou niet lang op het bord blijven staan. Reeds na 1 min. toont spits Arthur meteen dat de “form” er is en schiet bij een eerste aanval na een mooie dieptepass van Stef vanuit een scherpe hoek onhoudbaar binnen. 

In de 2de min. schotelt Arthur een open kans voor de voeten van Thibeau maar die heeft wat medelijden met SDW zo vroeg in de wedstrijd en besluit naast. 

Na vijf min. bekomt SDW een beetje van de Nazarethse aanvalsdrift en de bezoekers trekken wat meer in de aanval. Libero Tijs kan de aanvallen echter probleemloos keren. 

10de min: na een collectieve actie van VCNE besluit Arthur op de paal (die paal zou in de eerste helft nog een vijftal keer in de weg staan !!!). 

13de min. : de 2 – 0 die al een tijdje in de lucht hing komt er eindelijk : na een individuele actie besluit Thibeau op de paal (jawel !!!)  maar de goed gevolgde Pieter schiet in de rebound met rechts in één tijd de bal tegen de touwen. 

In de 18de min. valt er echter een tegendoelpunt te noteren : keihard schot SDW en Sander kansloos bij de 2 – 1. 

In de laatste minuut waagt Arthur nog eens zijn kans, maar de SDW-keeper gaat goed plat en duwt de bal in corner. 

Terwijl iedereen al aan rusten denkt, krijgt VCNE nog het deksel op de neus en gaan we uiteindelijk toch nog met een gelijke stand (2 – 2) de kleedkamers in, terwijl VCNE gans de eerste helft had gedomineerd en met een beetje geluk in de afwerking de match reeds kon gespeeld zijn. 

Bij het begin van de tweede helft neemt VCNE opnieuw de draad op en jawel de paal houdt Thibeau van de 3 – 2 en Pieter knalt de rebound keihard het stadion uit ! 

Dit motiveert Thibeau alleen maar en in de 2de en 5 min. maakt hij er, telkens met zijn ondertussen wereldbekende dribbels, 3 – 2 en 4 -2 van.

En dan … dan kwamen de onweerswolken, gingen de hemelsluizen open en bleken onze 6 duivels niet waterbestendig te zijn. Niets wil nog lukken, hoofden gaan naar beneden en VCNE komt plots niet meer in het spelbeeld voor. Zonder verder in detail te treden (materiaal van de schrijvende pers bleek ook niet waterdicht) ging het van kwaad naar erger en SDW was van het principe “er op en er over”. Na de 4 – 3 volgde algauw de gelijkmaker en zag de Nazarethse spionkop de bui ook figuurlijk hangen. Inderdaad, SDW duwde meteen door en scoorde nog 4 keer : 4 – 8 !!!

Zelfs penalty’s achteraf hoefden niet meer : onze spelers hadden er genoeg van en wilden in de douche. Na de remontes van de vorige matchen kreeg VCNE van het zelfde laken een broek. Hopelijk volgende week beter.

 
Filip

20:59 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-03-08

Wedstrijdverslag Merelbeke - VCNE 4 - 7

KFC Merelbeke – VC Nazareth-Eke          4-7

Onze duivels -8 waren vandaag te gast bij Merelbeke.  Na de spectaculaire ommekeer van vorige week (0-5 naar 9-5 winst) verlangde trainer Stijn opperste concentratie vanaf de eerste minuut. De duivels van Merelbeke en de scheidsrechter stonden al klaar toen de onze de laatste spurtjes aan het afwerken waren, dat aantoonde dat ze uiterst geconcentreerd wilden starten aan de wedstrijd. Nazareth trad aan met de volgende spelers : Tibo in het doel, achteraan Thibeau, flankspelers Lucas en Loic en in de spits Arthur, wisselspelers Pieter en Thijs. Stef en Sander waren afwezig. Onze duivels startten inderdaad furieus met al in de eerste seconden een hoekschop na knappe één twee tussen Arthur en Loic. Daarna knap samenspel tussen Thibeau en Loic. Dit allemaal werd niet omgezet door doelpunten maar het liet het beste verhopen voor het vervolg van de wedstrijd. Na een vijftal minuten toch een eerste tegenaanval van de geel-blauwen. Tibo kwam gepast uit, de spits ging toch nog even door waardoor onze doelman even  geveld lag. Hij verbeet de pijn en trok terug ten strijde. Even later een individuele actie van Lucas. Hij draait zich mooi vrij  en schiet voorlangs. In de achtste minuut een aanval van Merelbeke langs rechts en de spits schiet overhoeks de 1-0 binnen. Merelbeke komt in een betere periode en in enkele minuten kunnen ze 4 kansen afdwingen. Telkens kon doelman Tibo sterk tussenbeide komen waardoor hij de meubelen redde voor VCNE.

 Tijd voor Tijs in te brengen en bij zijn eerste balcontact was het bingo. Een lange bal van Thibeau richting Tijs, hij behield het overzicht en lobde enig mooi over de uitgekomen keeper 1-1. Lang konden we niet genieten, Merelbeke maakte al snel 2-1 via een inleggertje aan de tweede paal.  De ingevallen Pieter  ruimde kort daarna de volledige linkerflank op en leverde een goeie voorzet af.  Loic trapte knap op doel maar de Merelbeekse doelman duwde in corner. Bij deze hoekschop onderschept de Merelbeekse spits de bal, gaat recht op ons doel af en werkt beheerst af 3-1.

Trainer Stijn greep in door een tactische wissel. Loic op de laatste man en Thibeau op de flanken waardoor we meer snelheid naar voren kregen. Thibeau versnelde op zijn rechterkant en legde gepast af naar Tijs die zijn tweede van de wedstrijd scoorde 3-2. Thijs was in zijn nopjes en verplichte de Merelbeekse goalie tot een knappe redding. Net voor de rust dan toch de 3-3. Een inworp van Tijs die ongelukkig in eigen doel werd gekopt, waardoor we dan toch met een goed gevoel gingen rusten.

Na een korte rustpauze (de jonge scheidsrechter was blijkbaar gehaast) was de eerste kans voor Merelbeke. Tibo haalde het grondscherend schot knap uit de hoek. Merelbeke kreeg daarna enkele hoekschoppen, met als gevolg een paar hete standjes voor ons doel. Op een van deze corners  plukt Tibo de bal, trapt snel  uit in de loop van Arthur die in een tijd overhoeks de 3-4 binnentrapt. Knap staaltje counterwerk van de twee vrienden. Pieter kon zich daarna een paar keer losmaken van zijn dichtste belager. Arthur kon zijn voorzetten net niet afmaken. Enkele momenten later moet Tibo de bal wegboksen boven een dreigende spits. Het blijft spannend, maar Lucas kan toch de 3-5 binnentrappen na geharrewar en na balonderschepping brengt Thibeau er rustig 3-6 van. Even later maakt Arthur er 3-7 van op pasje van Thibeau, wedstrijd gespeeld. De laatste minuut maakt Merelbeke er nog 4-7 van maar dat kon de pret niet meer bederven van onze duivels.

 In de strafschoppenreeks bevestigde Tibo zijn sterke partij door 7 van de 8 strafschoppen te stoppen waardoor zijn medemaats hem al knielend bedankten met “merci Tibo, merci Tibo merci”. Waarna de jonge blauwe duivels 5 van de 7 strafschoppen binnentrapten. Het was een knappe collectieve overwinning en een plezier om naar te kijken. Je zag dat onze duivels zich ook geamuseerd hadden op het plein. Ze bedankten de supporters  en trokken al zingend richting warme douches.

Guy en Petra

19:34 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-08

Wedstrijdverslag zaterdag 8 maart 2008

VC Nazareth Eke – VC Zeveren : 9 – 5

Zaterdag 8 maart  2008

De toeloop naar het Zandstraat-complex kwam traag op gang vandaag. Nochtans een schitterend zonnetje bij iets te frisse temperatuur voor de toeschouwer (althans voor de schrijvende pers) maar ideaal voor het atletische 8-tal van VCNE en Zeveren.

Pieter krijgt de uitdagende taak de sterk keepende Sander van de laatste 2 weken te vervangen in het doel. We tellen een compleet VCNE op Tibo na. Stef, Arthur en Thibeau starten op de bank.

De trainer van Zeveren hoopt op een overwinning daar de teller in de onderlinge duels voor hen nog steeds op nul staat.

Zeveren heeft de boodschap van de coach goed begrepen en schiet furieus uit de startblokken. In de eerste minuut reeds komt een sterke krullebol op rechts opzetten en zet vervaarlijk vóór, niemand is echter gevolgd. Een minuut later wordt er niet stevig genoeg verdedigd door VCNE waardoor Zeveren van dichtbij kan binnenleggen : 0 – 1.

Behalve bij het centeren beroert VCNE amper de bal en het is alweer de sterke krullebol die op rechts doorbreekt en nu zelf diagonaal op doel besluit. Pieter heeft een mooie duik in petto en raakt zo de bal, maar niet voldoende  0-2.

Thibeau komt in het spelbeeld en VCNE krijgt iets meer greep op de bal vooraan. Maar dit neemt niet weg dat Pieter achteraan een huizenhoge kans weggeeft door de bal gevaarlijk voor zijn leeg doel in de voeten van de tegenstander te ontzetten, gelukkig zonder doelpunt.

VCNE probeert onder de Zeverse druk uit te komen : Sander pakt de bal goed mee op rechts en knalt vanuit scherpe hoek in het zijnet.

Goede intenties maar Zeveren geeft VCNE het deksel op de neus : de alweer doorgebroken krullebol kapt mooi Loic uit en scoort naast Pieter : 0 – 3 en 30 seconden later zelfs 0 – 4 met een knap vluchtschot in het dak van Pieters doel.

VCNE is nog niet goed bekomen van deze pandoering of een aanvals-trio speelt opnieuw de blues uit met snelle passes en Pieter kan de 0 – 5 onmogelijk vermijden.

De Zeverse coach ziet dat het goed is, Stijn daarentegen moet een zwalpend VCNE aanschouwen met hangende kopjes.

Ook de supporter-schare ziet nog geen licht aan het eind van de tunnel, zelfs niet wanneer een scrimage voor het Zeverse doel met als hoofdacteurs Arthur en Stef geent punten oplevert.

Dat deze actie de ommekeer zou inluiden, kon geen mens voorspellen (zeker de

Anderlecht-supporter niet).

5 minuten voor afluiten van de eerste periode wordt Arthur door Lucas voor doel gezet, maar zijn schot in één tijd kaatst terug op de keeper. Lucas is echter goed gevolgd en knalt in de herneming de 1 – 5 op het bord. VCNE put moed en het spel situeert zich nu op de Zeverse helft. Arthur zet goed door waardoor de bal in de voeten van Lucas over het Zeverse doel zeilt.

Zeveren tracht het evenwicht te herstellen, maar de hoofdrolspelers  van de laatste minuten, Arthur en Lucas, leggen de ruststand vast via een overheerlijke snelle 1-2 combinatie die Arthur via een snelle kapbeweging met de rechter in doel trapt. Er zit nog muziek in de tweede periode !

De koffie brandt nog in de maag wanneer Thibeau reeds de 3 – 5 van dichtbij maakt, er zijn amper 20 sec. gespeeld. De vertwijfeling sluipt verder en verder in de Zeverse rangen. Eén van de sleutelpunten van deze match is de taaie Lucas die de sterke Zeverse “krullebol” goed in bedwang houdt. Hierdoor kan Loic makkelijker controleren achteraan en krijgen de andere VCNE’ers meer ruimte : op pas van Lucas maakt Thibeau er met een dubbele kapbeweging op zijn gekende vierkante centimeter 4 – 5 van.

Zeveren voelt de bui hangen en begint bitsiger te spelen. Tijs moet dit ondervinden aan de enkel, maar houdt zich sterk.

De volgende 10 minuten slaat het veld helemaal blauw uit :  Thibeau scoort eerst op corner en dan via een heerlijke Romario-rush met dito kattepoot-afwerking. 3 maal is scheepsrecht denkt hij en dankzij een snelle bal-aaname in volle loop besluit hij rustig voorbij de keeper. Stand 7 – 5.

Zeveren probeert nog op te zetten met vereende krachten maar komt niet meer tot een gekaderd schot. Tijs daarentegen haalt verbluffend uit vanop de middenlijn met een streep : 8 – 5.

Arthur heeft graag het laatste woord, en doet in de laatste minuut wat hij ook al deed op het einde van de eerste helft : scoren. Hij controleert een hoge bal aan de linker zijlijn met een man in zijn rug, ziet niemand voor doel staan en gaat zijn eigen kans met een schot knap naast de verste paal : eindstand 9 – 5.

De Zeveren coach moet zich berusten in de klasse van VCNE en dito trainerstaf. Een ongeloofelijke remonte van de Blues stemmen het blauwe legioen euforisch ... er wachten ons nog mooie voetbal momenten.

Maurice

17:57 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wedstrijdverslag

VC Nazareth Eke – VC Zeveren : 9 – 5

De toeloop naar het Zandstraat-complex kwam traag op gang vandaag. Nochtans een schitterend zonnetje bij iets te frisse temperatuur voor de toeschouwer (althans voor de schrijvende pers) maar ideaal voor het atletische 8-tal van VCNE en Zeveren.

Pieter krijgt de uitdagende taak de sterk keepende Sander van de laatste 2 weken te vervangen in het doel. We tellen een compleet VCNE op Tibo na. Stef, Arthur en Thibeau starten op de bank.

De trainer van Zeveren hoopt op een overwinning daar de teller in de onderlinge duels voor hen nog steeds op nul staat.

Zeveren heeft de boodschap van de coach goed begrepen en schiet furieus uit de startblokken. In de eerste minuut reeds komt een sterke krullebol op rechts opzetten en zet vervaarlijk vóór, niemand is echter gevolgd. Een minuut later wordt er niet stevig genoeg verdedigd door VCNE waardoor Zeveren van dichtbij kan binnenleggen : 0 – 1.

Behalve bij het centeren beroert VCNE amper de bal en het is alweer de sterke krullebol die op rechts doorbreekt en nu zelf diagonaal op doel besluit. Pieter heeft een mooie duik in petto en raakt zo de bal, maar niet voldoende  0-2.

Thibeau komt in het spelbeeld en VCNE krijgt iets meer greep op de bal vooraan. Maar dit neemt niet weg dat Pieter achteraan een huizenhoge kans weggeeft door de bal gevaarlijk voor zijn leeg doel in de voeten van de tegenstander te ontzetten, gelukkig zonder doelpunt.

VCNE probeert onder de Zeverse druk uit te komen : Sander pakt de bal goed mee op rechts en knalt vanuit scherpe hoek in het zijnet.

Goede intenties maar Zeveren geeft VCNE het deksel op de neus : de alweer doorgebroken krullebol kapt mooi Loic uit en scoort naast Pieter : 0 – 3 en 30 seconden later zelfs 0 – 4 met een knap vluchtschot in het dak van Pieters doel.

VCNE is nog niet goed bekomen van deze pandoering of een aanvals-trio speelt opnieuw de blues uit met snelle passes en Pieter kan de 0 – 5 onmogelijk vermijden.

De Zeverse coach ziet dat het goed is, Stijn daarentegen moet een zwalpend VCNE aanschouwen met hangende kopjes.

Ook de supporter-schare ziet nog geen licht aan het eind van de tunnel, zelfs niet wanneer een scrimage voor het Zeverse doel met als hoofdacteurs Arthur en Stef geent punten oplevert.

Dat deze actie de ommekeer zou inluiden, kon geen mens voorspellen (zeker de

Anderlecht-supporter niet).

5 minuten voor afluiten van de eerste periode wordt Arthur door Lucas voor doel gezet, maar zijn schot in één tijd kaatst terug op de keeper. Lucas is echter goed gevolgd en knalt in de herneming de 1 – 5 op het bord. VCNE put moed en het spel situeert zich nu op de Zeverse helft. Arthur zet goed door waardoor de bal in de voeten van Lucas over het Zeverse doel zeilt.

Zeveren tracht het evenwicht te herstellen, maar de hoofdrolspelers  van de laatste minuten, Arthur en Lucas, leggen de ruststand vast via een overheerlijke snelle 1-2 combinatie die Arthur via een snelle kapbeweging met de rechter in doel trapt. Er zit nog muziek in de tweede periode !

De koffie brandt nog in de maag wanneer Thibeau reeds de 3 – 5 van dichtbij maakt, er zijn amper 20 sec. gespeeld. De vertwijfeling sluipt verder en verder in de Zeverse rangen. Eén van de sleutelpunten van deze match is de taaie Lucas die de sterke Zeverse “krullebol” goed in bedwang houdt. Hierdoor kan Loic makkelijker controleren achteraan en krijgen de andere VCNE’ers meer ruimte : op pas van Lucas maakt Thibeau er met een dubbele kapbeweging op zijn gekende vierkante centimeter 4 – 5 van.

Zeveren voelt de bui hangen en begint bitsiger te spelen. Tijs moet dit ondervinden aan de enkel, maar houdt zich sterk.

De volgende 10 minuten slaat het veld helemaal blauw uit :  Thibeau scoort eerst op corner en dan via een heerlijke Romario-rush met dito kattepoot-afwerking. 3 maal is scheepsrecht denkt hij en dankzij een snelle bal-aaname in volle loop besluit hij rustig voorbij de keeper. Stand 7 – 5.

Zeveren probeert nog op te zetten met vereende krachten maar komt niet meer tot een gekaderd schot. Tijs daarentegen haalt verbluffend uit vanop de middenlijn met een streep : 8 – 5.

Arthur heeft graag het laatste woord, en doet in de laatste minuut wat hij ook al deed op het einde van de eerste helft : scoren. Hij controleert een hoge bal aan de linker zijlijn met een man in zijn rug, ziet niemand voor doel staan en gaat zijn eigen kans met een schot knap naast de verste paal : eindstand 9 – 5.

De Zeveren coach moet zich berusten in de klasse van VCNE en dito trainerstaf. Een ongeloofelijke remonte van de Blues stemmen het blauwe legioen euforisch ... er wachten ons nog mooie voetbal momenten.

Maurice

17:55 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-08

Wedstrijdverslag

Verslag wedstrijd  zaterdag 1 maart 2008        Mariakerke  (paars) VCNE – 8 j


Blauw – wit zakt vandaag 1 maart af  richting Gent ( Mariakerke) . 

Wegens een griepopstoot is de ploeg van Stijn & Marnix  sterk gehavend.

Melden ziek Loic , Thibeau ,Tibo , Lucas  … oei de ploeg is  voltallig maar geen reserve.

Gelukkig kan Yumani VCNE – 7 j de ploeg van – 8j versterken ( en ja een versterking zal

het zeker worden) Yumani heeft reeds een match afgewerkt  tegen Jong Zulte en ja VCNE –7

won deze wedstrijd  4 – 6 van Jong Zulte, dus Yumani zal zeker opgewarmd zijn.

De zon is eveneens van de partij met af en toe een klein wolkje , maar vooral een sterke kille wind. Vandaag start eveneens het Belgisch wielerseizoen met “Omloop het Volk” met als winnaar Philippe Gilbert .

Fotograaf van dienst  is Dirk Vos die zijn nieuw fototoestel teste op de fenomenale  bekermatch AA Gent – Kortijk .( die voor de Buffalo’s trouwens historisch was ) .

De beste kiekjes zullen geselecteerd worden .   

Stijn geeft  de laatste richtlijnen aan zijn ploeg in de kleedkamer. Hij is genoodzaakt om

zijn opstelling wat bij te sturen wegens de vele zieken .

Stijn heeft  2 linksvoetige en  2 rechtsvoetige spelers om er een boeiend spektakel van te maken. De heenwedstrijd eindigde onbeslist ( 4 – 4 ) , dus vandaag gaan we voor de

overwinning,maar zonder Loic, Lucas, Thibeau, Tibo heerst er toch wat onzekerheid bij enkele ouders. T1 & T2 zullen creatief moeten omspringen met de aanwezige spelers.               

Sander wordt voor de tweede maal opgesteld  als doelman  Tijs start achteraan Stef rechts

Pieter links en Arthur de aanvaller van dienst.  

Pieter meldt in de kleedkamer dat hij vandaag “nen gansen is” dat belooft.

Trainer Mariakerke Christophe kan beroep doen op 6 spelers en Stefke de keeper(blijkbaar

in het vizier bij 2de klasser K.M.S.K. Deinze) .

Met wat vertraging wordt de match in gang gefloten.

                             1 ste helft

1   min    eerste schot op doel keeper Mariakerke klemvast

3   min   Aanvallend spel VCNE  Pieter , breekt door via flank maar besluit in zijnet

7   min   VCNE moet veel lopen om de bal in de ploeg te houden , Mariakerke tikt rond

13 min   Mariakerke aanval via centrum , verdediging reageert te laat  1 – 0

14 min   Pieter is in form passeert regelmatig zijn tegenstrevers zoekt de gelijkmaker.

17 min   Yumani wordt ingebracht ,zit direct goed in de match

15 min   Stef probeert iets voorbij middenlijn schot op doel . Onderkant deklat 1 - 1 

17 min   Goed combinatiespel beide ploegen , Mariakerke via flanken en lange ballen.

              Waar ze tijdens de opwarming nog eens op geoefend hebben

18 min   Stef recupereert bal centrum en legt af naar  Yumani  1 – 2

19 min   VCNE put moed uit de voorsprong , aanval rechts Pieter , bestuit op paal

21 min   Vrijschop voor doel Sander , bal wijkt af speler VCNE .

22 min   Doorbraak links via Pieter , sublieme pas naar Yumani  3 - 1

              Aanval Mariakerke speler besluit centraal boven doel

22 min   Mariakerke aanval  op doel , raakt speler VCNE , Sander op verkeerde been  3 - 2

25 min   scheidsrechter fluit af

 

besluit   Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd . Sander heeft toch wel wat keepertalenten.

              VCNE moet veel lopen, Mariakerke tikt bal  rond. Individuele actie’s  VCNE beter

              Yumani is een aangename verassing voor de ploeg en kan regelmatig iets forceren.

              Verdiende voorsprong VCNE

         

                2 de helft 

 1 min   Gelijkopgaande teams , inzet langs beide kanten

 2 min   Eerste trap op doel VCNE , net naast

 3 min   Eerste hoekschop tweede helft voor Mariakerke , Sander red subliem

 4 min   Aanval via centrum naar li flank Mariakerke scoort door benen Sander 3 – 3 9 min   VCNE scoort via Yumani via rechter flank 3 – 412min   Aanval links via Pieter onderkant paal  3 – 5

             Mariakerke komt beter in de wedstrijd , VCNE vertoont vermoeidheid door vele

             lopen.

15min   Trap op doel Tijs , keeper geeft hoekschop weg. Aanval Mariakerke mooi     

             combinatievoetbal , hard schot onhoudbaar voor Sander  4 - 5 .

              Stef  trap op doel net naast  

17 min  VCNE valt terug , betere actie’s  Mariakerke , resulteert in gelijkmaker  5 – 5

22 min  VCNE remonteert . Mooi voorzet Pieter in de voeten van Yumani  goal 5 – 6

             VCNE leidt opnieuw , veel inzet

             Aanvalregen van Mariakerke , keeper Stef profileert zich vanaf middenveld

             met afstandschotten richting Sander , zonder resultaat.

23 min  Verre uittrap Stef keeper Mariakerke raakt deklat , oei bijna bingo.spannende

             laatste minuten

25 min  VCNE verdedigt voorsprong en houd stand. Verdiende overwinning VCNE

              Besluit

 VCNE kwam vinnig uit de kleedkamer , VCNE vertoonde wat vermoeidheid

  door vele lopen 1 ste helft maar zette door. Inzet tot de laatste minuut en ook

  verdiende overwinning voor blauw – wit. Speler van de match Yumani

             

              Penalty       VCNE                                  2 op 6    Yumani & Tijs  scoren

                                 Mariakerke                          3 op  7

 

   Op naar de volgende match  K.M.S.K Deinze – Namen  ….. (  3 –1 )

 

  Met sportieve voetbal groeten,

  Alain

12:22 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-08

Wedstrijdverslag VCNE - FC LEERNE 11-1

VC Nazareth Eke – FC Leerne

 

De Koninklijke Zandstraat Arena straalde niets anders dan pure voetbal-sfeer uit vandaag ... en dat was niet in het minst te danken aan de blakende, gemillimeterde en spierwit gekalkte lijnen : ode aan de terreinverzorger(s).

Vandaag staat het historisch gehuisde FC leerne op het menu, ze zijn met een 5-koppig team naar VCNE afgereisd. We starten 2 minuten vroeger op de klok en de wedstrijd begint met  2 leuke verassingen : niet alleen een oudgediende scheids en trainer zijn op de ‘blendamed’ terreinen te begroeten maar ook spits Sander laat zich opmerken door in het doel post te vatten. Dit zal niet de laatste vermelding zijn van deze rijzige atleet der blauwen.

Thibeau start in de verdediging met Lucas op links, Stef op rechts en Arthur in de punt. VCNE trekt onmiddellijk sterk van leer via een doorsteek pas van Lukas op Arthur die tot 2 maal toe vergeefs probeert te besluiten tot Stef zijn voorhamer er tussen knalt : 1-0

Luttele seconden daarna laat Sander, gehuld in modder-camouflage, zich opmerken via een “tricky” vangbal. De camera’s blijven richting Sander draaien waneer deze in de 3de en 6de minuut knap plat gaat en de nul op het bord houdt. Kort daarna moet Sander nogmaals de meubelen redden, ondanks een knappe “steel” van Stef met dito schot richting Leerne.

10 de minuut, Loic komt op het veld na een triple wissel. “ Showtime” denkt Loic en rolt bij zijn eerste balcontact het 4-koppige Leerne op incluis doelman : 2-0.

Bij een ingestudeerd nummertje met Tijs, op vrije trap, maakt Loic er knap en zuiver 3-0 van.

Leerne probeert een vuist te maken maar hun acties zijn vaak te onbezonnen om Sander in gevaar te brengen.  Loic daarentegen staat met ijzingwekkende precisie te spelen wanneer hij de bal mooi in de loop meeneemt en de Leernse goalie voor de derde maal te grazen neemt : 4-0.

Niet veel later is ook Pieter goed bij schot waneer een laterale pass van, alweer Loic, in één tijd op de slof wordt genomen : 5-0. We naderen het einde van de eerste helft wanneer een flodder-schot van Lucas hoog in doel verdwijnt en Arthur vol medelijden naast een leeg doel besluit : 6-0 is de ruststand.

Bij de herneming van de match noteren we een vlam van Pieter en een schot voorlangs van Thibeau. Het lijkt er niet op dat het spelbeeld van de eerste helft zal wijzigen.

In de 30 ste speelminuut wordt dit bevestigd via Thibeau die zijn verdediger op snelheid omspeelt en diagonaal  binnenknalt : 7 – 0. Amper een minuut later zet Arthur goed door waarvan Pieter kan profiteren : 8 – 0. Het ziet er naar uit dat de 4-10 score van de heenmatch zal verpulverd worden.

In de 7 de minuut komt Leerne eindelijk tot scoren. Een onoplettendheid in de blauwe verdediging staat een intikker op corner toe : 8 -1.

Deze eer-redder komt net op tijd want Tijs knalt nog hoog in doel binnen.

Het verhaal van Loic blijft ook verder duren, vooraan geposteerd in de plaats van de nu verdedigende Lucas gaat hij nog maar eens op wandel doorheen de Leernse afweergordel, deze keer legt hij met een “Ruiz” balletje af op Tijs die de 10-1 binneschuift. 

Arthur probeert in de laatste minuten nog een beweging op rechts maar zijn gekraakt schot gaat voorlangs. De eindstand wordt bepaald door een zuivere combinatie van Loic en Thibeau die de 11-1 eindstand vastlegt.

VCNE een maatje te sterk voor een sportief FC leerne en Sander liet een opmerkelijk tijgergehalte optekenen.

Maurice

19:35 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-02-08

Wedstrijdverslag Poesele - VCNE 3-4

FC Poesele – VCNE   3 - 4

Onder een stralende zon trekt de karavaanjeugdspelers van de Zandstraat naar Poesele. 3 Ploegen gaan de blauwe kleuren verdedigen. Onze aandacht gaat naar de duivels -8, onder deskundige leiding van Stijn.

FC Poesele - VCNE 014kopie

Het plein van Poesele, ooit geducht als oefenterrein voor Irakrecruten wacht ons op.  Irakrecruten? Inderdaad, enkel de hard bevroren delen geven niet de indruk een zandbak te zijn. Ook de lijnen hebben last van de koude. Ze krimpen tot ze bijna onzichtbaar zijn. Dit zal later tot vreemde situaties leiden. Toch trekken beide ploegen het veld op met de juiste instelling: “wij willen voetbal spelen!”

Onze blauwen trekken vanaf de eerste minuut ten aanval, met goede combinaties en mentale weerbaarheid hebben zij de eerste 10 minuten absoluut overwicht. Dit toont zich in verschillende goed opgebouwde aanvallen.

Reeds de eerste minuut gaat een strak schot van Lucas net naast. Poesele krijgt even later een inworp, die door dezelfde Lucas vakkundig met de kop geneutraliseerd wordt. Vrij snel wordt ook duidelijk dat Thijs tijdens de eerste helft het veiligheidsslot op de verdediging wordt. Elke aanval wordt door hem ongevaarlijk gemaakt. Zijn positiespel, inzet en technische kwaliteiten breken elke doorbraak en zorgen voor gevaarlijke tegenaanvallen van onze Blues.

FC Poesele-VCNE feb08-3kopie 

Amper 5 minuten ver toont het spelbeeld een doorslag van wat de wedstrijd zal worden: een harde match, spannend en goed op en neer gaand. Onze blauwen hebben overwicht, dwingen veel kansen af, maar stoten vaak op een secuur keepende goalie van Poesele.

Thijs blokt elke aanval af, Pieter keept geconcentreerd en houdt de deur mooi gesloten. Lucas overstijgt zichzelf vandaag en speelt in echte Biglia stijl. Hij recupereert de bal goed, dirigeert en speelt regelmatig sluw zijn man voorbij om aanval na aanval te lanceren. Stef ‘de breker’ is elke tegenspeler te slim af en heerst op de rechterflank.

Na verschillende geslaagde interventies vanop de flanken gebeurt het onvermijdelijke. Stef gaat in duel en wordt onvrijwillig geraakt door een verdwaalde voet. Na verzorging dient hij het veld te verlaten. Loic neemt zijn plaats in.

De Blauwen antwoorden sportief. Amper één minuut later dribbelt Lucas zijn man voorbij en plaatst de bal mooi in doel. 0-1.

Poesele is niet onder de indruk en blijft drukken. Dit leidt tot een gevaarlijke situatie voor doel, waarbij een terugspeelbal op de keeper bijna onderschept wordt door een alerte tegenspeler. Thijs reageert gevat, maar de snelle uitworp belandt in de voeten van een vinnige tegenspeler. Deze laat zijn kans niet liggen en scoort. De tot dan toe schitterend keepende Thijs moet zich gewonnen geven en de bordjes hangen weer gelijk. 1-1. De verslagenheid is groot bij Pieter, maar de supporters blijven zijn naam scanderen.

10’ afstandschot  van Thijs gaat nipt naast.

11’ schot op doel door Poesele, Pieter gaat goed plat.

Vooraan blijft Arthur de verdediging van Poesele aan de praat houden door zich regelmatig vrij te lopen vooraan. Hierdoor ontstaat ruimte voor onze oprukkende aanvallers.

13’Corner Poesele wordt geneutraliseerd door een goede opstelling. Lucas neemt de bal aan de voet en trekt de zoveelste aanval op gang.

14’ Arthur wordt gewisseld voor Sander.

15’ Pieter stopt doorgebroken tegenstrever, de bal gaat weer naar voor. Loic en Lucas vallen nu op door hun niet aflatende aanvallen. Regelmatig draait en wentelt Lucas alsof het de gewoonste zaak is. Thijs blijft het sluitstuk van de verdediging. Hij ontzet en geeft de bal zuiver af, zelfs als dit door de bene van de tegenspeler heen moet gebeuren. De supporters zijn enthousiast. Nazareth heeft de meeste kansen, maar werkt slordig af.

Het spel gaat goed op en neer en is zeker in evenwicht. VCNE dolt met de thuisploeg, wanneer de bal regelmatig van flank verwisselt en snel rondgespeeld wordt. Toch blijven ook zij aanvallen. Een doorgebroken speler schiet hard in de overliggende hoek. De bal gaat nipt naast.

FC Poesele - VCNE feb08-2kopie

Hoewel Stijn van aan de zijlijn voortdurend coacht, rustig maar beslist wijst op positie en individuele kwaliteiten van de spelers, kan dit niet verhinderen dat Poesele het initiatief overneemt.

De 17° minuut komt Pieter sterk uit op een doorgebroken man. Hij verhindert een doelpunt, maar de bal gaat snel terug naar een meegekomen Poeselse aanvaller. 2-1.

Hoewel Pieter er het hart van in is, herstelt VC zich en blijft de ploeg aanvallen. Poesele is in de winning mood en scoort een derde maal. 3-1

Na de rust hebben beide ploegen er terug zin in. Thijs start vooraan en zet een scherpe aanval op. In de rebound scoort Stef de aansluitingstreffer met zijn linker. Een knappe goal!

Vanaf dan nemen de blauwen het heft terug in handen. Ze zullen het initiatief niet meer uit handen geven. De match wordt een beetje harder. Een aanslag op de enkel van Stef laat hem even op één been hinken, niet de voet is geraakt, maar de schoen van Stef blijft ter plaatse terwijl hij verder loopt. Loic tovert nu de ene schijnbeweging na de andere uit zijn voeten. We  noteren nog een hard schot op doel van Stef, maar de bal gaat over.

Ondertussen zien we aan de zijlijn vreemde opwarmingsoefeningen van Sander. Is dit het geheim van onze sportieve staf?

Uiteindelijk is het Loic die de bordjes weer in evenwicht brengt. Een staalhard en goed geplaatst afstandschot laat de netten trillen. 3 – 3. De overwinning hangt in de lucht. Toch zal ze nog hard bevochten moeten worden. Poesele blijft aanvallen. Aan gevoerd door “Raymond Goethals” blijven ze drukken. In Poeselse  linkerhoek krijgen onze spelers het af en toe moeilijk, wanneer blijkt dat één van de supporters pertinent op het plein staat … met zijn hond.

FC Poesele- VCNE feb08-1kopie

Pieter staat weer scherp en verhindert Poesele tweemaal het voordeel naar zich toe te trekken. Aan de overzijde dwingen de blauwen verschillende kansen af. Hoewel ze twee corners versieren, blijft het  voorlopig 3 – 3. De klok tikt ongenadig en de supporters worden zenuwachtig. Uiteindelijk zorgt een afgeweken ban van Loic voor de verlossing. 4 – 3 own goal. VC krijgt waar het zo lang op aandrong: een verdiende overwinning.

Commentaar Stijn Taveirne

We speelden een goede wedstrijd tegen een moeilijke en stugge tegenstander. In de tweede helft brachten zij meer kracht, lengte en sterkte in maar onze jongens reageerden goed. Enkele afstandschoten van Loic, de ploeg die goed combineerde… Uiteindelijk hebben we ruim 10 kansen meer gehad dan de thuisploeg. We hebben verdiend gewonnen.

Commentaar Goethals

Ze speelden goed, maar het ontbreken van enkele spelers heeft ons genekt. Het was in elk geval een spannende en sportieve wedstrijd.

 Quote van de dag…

Over de schitterende match van Thijs: “het ligt aan zijn mutse”

 

Verslag Dirk Vos

 

17:34 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-08

Wedstrijdverslag De Pinte - VCNE 7 - 3

De Pinte – VC Nazareth Eke : 7 - 3

De weergoden hebben alweer hun steentje bijgedragen tot de Global-warming hype of realiteit. Wielrenners, skeelers, wandelaars, vogelspotters en zelfs hier en daar een tuin-bezweerder haalden hun hartje op bij dit zonnige pré-lente weekend. Een waardige afsluiter van deze vroege krokus...

We zouden het bijna vergeten maar er werd ook nog lekker gevoetbald op de gezellige groene vette velden.  De trouwe lezer begrijpt ongetwijfeld dat vanwege de weersomstandigheden uw verslaggever het hier kort moet houden..

Thibeau, Tijs en Lucas moesten passen voor de wedstrijd die vandaag op gang werd gefloten met Tibo in doel, Loic achteraan, Stef op rechts, Pieter op links en Sander in de spits.

De Pinte is vast van plan de nederlaag in de Sterrenbos-Arena van tafel te vegen. Er wordt stevig gevoetbald met een bedrijvige Sander in de spits. De eerste 5 minuten zijn een verkenningsronde van beide partijen met een ongevaarlijk corner-schot op de paal van De Pinte en een trap naast het doel door Sander.

We tellen de 6de minuut wanneer de eerste echt goede combinatie van De pinte simpel wordt binnengetikt in één tijd : 1-0

Een 3-tal minuten later legt Pieter aan, maar zijn knal spat op de verdediging. Via de aangeschoten Arthur krijgt hij echter een 2 de kans en de bal zoeft hard en hoog binnen : 1-1.

De komend 15 minuten worden de blauwhemden over-powered door De Pinte. Ondanks het sterk keepende werk van Tibo en de op hoog niveau verdedigende Loic scoort De Pinte zomaar eventjes 4 maal op rij. Via een strak schot, een knappe schepbal die ingetikt wordt en enkele minder fortuinlijke verdedigende momenten staat het 5-1 bij de rust.

De tweede helft schijnt helemaal een maat voor niets te worden wanneer Tibo de bal reeds na 20 seconden uit de netten moet rapen. Uw verslaggever was nog druk doende zijn tong te verbranden aan de kervel-soep... 6 – 1

Ondanks deze achterstand laten de Blauwen het hoofd echter niet hangen. Het spel wordt nota-bene nog steviger dan in de eerste helft en VCNE komt meer en meer in de match. Ook Tibo is in zijn sas wanneer hij met een eeuwig durende tijgersprong de bal uit zijn muit vliegt en even later een doorgebroken DP speler knap ontmanteld. Sander vlamt aan de overkant nog tegen de paal.

Het blauwe supporters-hart slaat sneller wanneer Loic met een slangenbeweging Arthur op weg zet ... die op zijn gekende, onderuitschuivende manier, overhoeks binnenknalt vanop links. 6 - 2

Stef en Pieter gooien nu werkelijk hun hele hebben-en-houden in de strijd en De Pinte begint nog meer onder druk te komen. We krijgen een bitsige wedstrijd waar Stef, na een stevige fout, even bij moet blijven liggen. Arthur komt hierdoor op rechts te staan en krijgt via een vrije trap de bal, met de rug naar het doel, aangespeeld. Met zin voor opportuniteit beslist hij de bal ineens in de draai richting doel te trappen. De Pintelier-verdediging even verrast en zo hobbelt de bal over de doellijn : 6 – 3

In de laatste minuut stelt De Pinte orde op zaken via de 3de intikker naast Tibo. Hiermee ligt de 7 – 3 eindstand vast.

Een stevig en goed voetballend De Pinte neemt terecht revanche tegen VCNE. Op basis van de tweede helft hebben de blauwen en hun trainerstaf echter veel goede argumenten voor de komende weken...

 

Maurice

06:29 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-08

Wedstrijdverslag VCNE - ZWIJNAARDE 11 - 3

VCNE – Zwijnaarde        11-3

  

Om 9.30 h werd het startschot gegeven van wat een kleurrijke wedstrijd moest worden. Letterlijk en figuurlijk.  Tussen de “zwijnaardezen” liepen enkele  Turkjes, Marokkanen en 2 zwartjes.  En er werd van twee kanten getracht te voetballen, allez het nieuwe voetbal zoals onze T2 pleegt te prediken.

015kopie

 

Voor de eerste balrollen waren er eigenlijk maar weinig supporters op post. Het was natuurlijk koud en vroeg op de morgen.

 

 

De eerste tien minuten werd de bal rondgespeeld tussen de Pieter onze goalie van dienst, Loïc als laatste man, Lucas op links, Thibeau op rechts en Sander in de aanval. Stef bevolkte de bank.   De andere blauwe ridders ruilende deze week blijkbaar het rollende leder in voor schuivende latten. Hopelijk hebben ze sneeuw en dergelijke...  (Zou de après-ski even deugd doen als de kantinemomenten?)

037kopie

 

 

 

 

 

 

 

Patat, in de tiende minuut knalde onzer Lucas in zijn fluogele vestje de bal in de netten : 1-0.    De toon was gezet.   In de volgende tien minuten waren er voldoende mogelijkheden :

 

De bal ging van Pieter naar Loïc, die op zijn beurt Sander bediende. Zijn trap vloog in de zijnetten. Op een voorzet van Thibeau strandde Lucas op de keeper.  Tussendoor zagen we ook enkele knappe reddingen van Pieter in de goal. De concentratie stond op zijn gezicht te lezen. In de 16de minuut kon Sander zich niet bedwingen  :  2 - 0.

VCNE - Zwijnaarde 1kopie

  

 

 

 

In de 17de minuut ging Sander door op dezelfde manier vurig aangemoedigd vanuit de spionkop  3 – 0 .

 

Bij Zwijnaarde speelde toch een goed dribbelaarke mee die het Pieter soms knap lastig kon maken, maar telkens met een knappe redding hield hij de nul op het scorebord.

 

Na een goal van Thibeau   4 – 0 mocht Stef invallen op rechts. Stef zorgde voor druk van de flanken maar het was opnieuw Sander die er 5 – 0 van kon maken.

  

In de tweede helft had Thibeau plaatsgenomen in de goal. Waarom hij handschoenen aan had begrepen we niet goed want hij begon toch telkens te dribbelen als hij de bal in de richting van de goal kreeg....

 

De eerste 8 minuten waren er verder geen noemenswaardige wapenfeiten te noteren.

Lucas was in de 10de minuut verantwoordelijk voor de 6 – 0.

Sander scoorde zijn 4 de goal van de dag : 7 – 0.

En Lucas profiteerde van een voorzet van Pieter om de  8 – 0 binnen te rollen.

 

Thibeau kwam als nieuwbakken keeper niet uit zijn doel en zag de 1ste goal van de tegenstander binnenvliegen  :  8 – 1.

 

Nog geen drie minuten later probeerde Thibeau de laatste man te lanceren maar de bal belandde in de voeten van een aanvaller van Zwijnaarde die de kans niet liet liggen :  8 – 2.

VCNE - Zwijnaarde 4kopie 

Marnic moedigde de spelertjes verder aan en scandeerde op regelmatige tijdstippen “SPEEL”. Lucas en Sander gehoorzaamden en maakten er samen 9 – 2 van.

 

In de 19 de minuut floot de scheids een fout op Pieter.  Stef mocht zijn talenten ontplooien en scoorde met een “wereldgoal”  loeihard de 10 – 2.

 

Verder noteerden we nog een weggevertje door onoplettendheid  :  10 – 3.

En Loïc antwoordde hierop 11 – 3 in de counter.

 

VCNE - Zwijnaarde 8kopie

 

 

 

 

Het evenwicht tijdens de strafschoppen lag totaal anders, de tegenstander scoorde bijna elke strafschop en onze duiveltjes schoten meer langs doel dan tussen de palen.

  

Een mooie wedstrijd met mooi voetbal, een monsterscore zoals in het begin van het seizoen,...     de wonde van verleden week kan zo toch een beetje helen.

  

Geert

   

19:53 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-08

Wedstrijdverslag VCNE - Drongen 1-5

Zaterdag 26.01.2008VCNE – Drongen : 1 - 5 

We noteren volgende omstandigheden :

  • T2 als scheidsrechter.
  • Pieter in doel.
 

De blauwtjes starten vol goede moed.

De tegenstander zet hen echter meteen met de voeten op de grond.

Na 1 minuut : een pas op links van Drongen, en Pieter wordt tegenvoets genomen : 0 – 1.

In de 2de minuut : een zeer mooie actie van Drongen; net over ons doel.

 

Onze duivels reageren nu eindelijk ook.

  • In de 3de minuut : Thibeau schiet net naast na een inworp.
  • In de 4de minuut : Thibeau trapt opnieuw; net naast.
  • In de 9de minuut : een mooie terugspeel-pas van Lucas en een schot van bijna op de middenstip : de keeper van Drongen pakt en duwt in hoekschop.
 

We zijn in de 10de minuut : opnieuw een technisch zeer sterke actie van Drongen en 0 – 2.

In de 11de minuut : een zeer mooie actie van de tegenstander; net geen derde doelpunt.

 

In de 12de minuut neemt Thibo De Boever zijn plaats in doel in.

 

Onze duivels geven het nog niet op. Loic redt als laatste man een bal op de lijn, want Thibo was gepasseerd in opnieuw een drongense aanval.

 

In de 24ste minuut schiet Thibo ver uit. De bal komt bij Tijs die met een strak schot over de keeper schiet : 1 – 2.

Net voor het affluiten van de 1ste helft, schiet Tijs net naast.

 

Dit laatste offensief laat het beste hopen voor de tweede helft.

 

De tweede helft is enkele minuten oud. Tijs bleef alleen als verdediger achter, niemand van zijn collega’s was teruggekeerd. De logische 1 – 3 was hiervan het gevolg.

 

In de 8ste minuut trapt Lucas met een laag schot net rechts naast doel.

 

Vanaf nu noteren we vooral mooie acties van Drongen en gelukkig ook een paar mooie interventies van Thibo in doel.

  • 14de minuut : Thibo komt heel goed uit.
  • 14de minuut : een mooie combinatie van Drongen : 1 – 4.
  • 15de minuut : een schot van Arthur : net geen doelpunt.
  • 21ste minuut : 1 – 5.
 

In de 20ste minuut wordt nog een doelpunt van Nazareth afgekeurd, en omgezet in een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Dit leidt echter niet tot een blauw doelpunt.

 

In de 23ste minuut noteren we nog een goede redding van Thibo met de voet.

 

Algemeen besluit : we zijn op onze waarde gepakt.

Groot voordeel : we hebben nog veel marge om te verbeteren en verder te groeien.

Belangrijke nuancering : in de strafschoppen waren we veel beter.

 

We geven de moed niet op.

Volgende keer beter.

 Patrick.

16:44 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-08

Wedstrijdverslag Sparta Petegem VCNE 4-7

Sparta Petegem - VC Nazareth Eke : 4 – 7

 Bij deze altijd-speciale-derby, vanwege de link met een jong Nazarethse belofte-bondscoach, staat een fikse wind. De veelvuldige reclame panelen weerstaan de windvlagen makkelijk, ook zonder beschutting van oude populieren. Dat er ook een paar socio’s onder de invloed van het fenomeen “in de wind” zouden acteren was een groot vraagteken na het bruisende club-gala daags voordien. De spelers mochten iets langer “op” blijven mits een extra avond-jumptraining. Er werd vandaag voor de punten gespeeld daar de hoofdvogel reeds op de grote lotto-avond werd weggekaapt. 

Opstelling nu door Trainer Stijn :  Tibo nog eens in het doel met voor zich Stef, Lucas op de linker flank en Loic langs de rechter. Pieter moet voor het doelgevaar zorgen. Op de ingeduffelde bank tellen we Tijs, Sander en Arthur. (Thibeau was naar de Quinten-cup) 

VCNE neemt onmiddellijk het heft in handen met enkele goede acties. Vooral Lucas speelt zich in de kijker door zeer kort op de groene Petegemnaars te spelen. Na nog geen minuut spelen knal hij reeds een voorzet-schot net naast het kader. Amper 60 seconden later verbetert hij deze actie centraal maar dit keer laag en hard : 0 – 1.  Tussen deze acties door schudt Loic een braziliaanse dribbel uit de mouwen : schijnbeweging naar rechts gevolgd door een crochet naar links en vervolgens met links terug rechts rond de verdediger ... deze laatste zoekt nu nog zijn kluts op het veld ... 

De derde minuut nu, en nog altijd zijn de Petegemnaars niet in beeld. Ideaal moment voor Lucas en Pieter om een knappe combinatie op de mat te leggen en af te laten werken door Loic : 0 – 2. Na 5 min trekt de mist weg voor de Petemnaars dankzij een doelpunt dat uit het niets komt. Een rood geschoeide aanvaller krijgt de bal op de rechterflank en knalt vanop zo’n 10 meter onpakbaar binnen : 1 – 2 Na het “centeren” krijgt VCNE onmiddellijk een nieuwe goede kans via Stef die met een uitgestrekt been de bal richting doel devieert ... het leder blijft echter hangen op de lijn.

 Tijd voor wissels : Arthur en Stef komen in voor Lucas en Pieter. Arthur start met een meters-groot gat in de lucht voor een leeg doel op een gemeten pas van Loic. 10’ Petegem lijkt nu op dreef te komen, op vrije trap wordt de bal rakelings langs het doel van Tibo geborsteld. De volgende minuten zijn geheel voor rekening van de groenen. Op het moment dat blauw het evenwicht herstelt ... knalt de Petegemnaar met de rode muiltjes overhoeks binnen na strubbelingen voor het Nazarethse doel : 2 – 2. We zitten in de 19de minuut wanneer we 3 linkers op het veld in de blauwe armada tellen. Een van die linkers, Arthur, scoort met een droge knal in de rebound : 2 – 3. Een belangrijk moment voor blauw die hierdoor vleugels lijkt te krijgen en de de rest van de 1ste periode voor haar rekening neemt. Eerst een mooi, moeilijk vluchtschot van Lucas op corner van Pieter, de bal  ketst jammer genoeg af tegen de paal. In de 22ste minuut geeft VCNE nog eens haar visitekaartje af via een prachtige combinatie van Lucas die Pieter naar buiten stuurt, Pieter legt mooi voor doel naar de doorgelopen Lucas die simpel de 2 – 4 op bord tikt. Na 1 minuut blessure tijd kan de koffie aangerukt worden.  

De tweede helft neemt Petegem de bijsturingen van hun trainer voor waarheid. Tibo moet onmiddellijk knap plat en ranselt een hard schot via de paal uit de gapende doelmond. In de 3de minuut test Stef zijn wreef uit met eerst een banaanschot tegen de paal, luttele seconden later gevolgd door een knal voorlangs. Lucas krijgt nog een huizenhoge kans voor doel maar de bal wil niet over de groene lijn. Petegem probeert van zich af te bijten door nog maar eens een bal tegen de paal te mikken.  Stef blijft in de schijnwerpers via een mooie controle op een verre bal die met de voetzool dood wordt gemaakt. We noteren de 7de minuut wanneer alweer Stef het leder langs de keeper laag binnen schuift : 2 – 5 We zitten in de 12 de minuut, het spel gaat nu over en weer met stevige duels. Tot Loic, op een uitworp van Arthur, mooi wegdraait van de verdediging die zo, op het verkeerde been, de 2 – 6 naast de keeper ziet binnen rollen. Loic ziet het nu wel wel zitten en probeert een mooie curve van ver maar net naast. Het spel wordt bitsiger wanneer Sander wordt neergemaaid : de tifosi staan recht op de stoeltjes. De vrije trap van Tibo zwaait nipt over. In de 17de minuut is Sander de meest bedrijvige man op het veld. Hij verovert meermaals de bal en een schot gaat rakelings naast, tevens als zijn 2de poging op aangeven van Loic. De partij gaat nu op en neer : Petegem probeert een hopeloos schot van ver, de bal maakt echter dankzij de wind een meer dan merkwaardige curve en verdwijnt hoog in doel. Tibo komt enkele centimeters te kort : 3 - 6 De hoofden draaien alweer naar de blauwe overkant want Tibo moet de meubelen redden nadat 2 Petemnaars zijn doorgebroken. Hierop zet Tijs een rush over het hele veld maar de groene keeper pakt in extremis. 

Er heerst verwarring wanneer een streaker met das uit het Waregem shopping center een tweede bal op het veld ontzet. De blauwe verdediging blijkt hierdoor van slag te zijn waardoor 2 groenen profiteren en doorbreken, het schot gaat opnieuw hoog in doel – onpakbaar voor Tibo : 4 – 6. In de laatste minuut leggen Sander en Arthur samen de eindstand vast : Arthur dribbelt en worstelt zich na een corner door de verdediging en trapt samen met de doorstormende Sander de 4 – 7 binnen. Een hardbevochten maar verdiende zege voor de VCNE spelers en hun trainers. (

We noteren tevens de inluiding van het digitaal tijdperk op de redactie, er zijn echter toch nog enkele verbeteringen nodige alvorens definitieve overstap). -

Maurice

15:28 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-08

Wedstrijdverslag : VCNE - Zevergem

Zaterdag 12.01.2008VCNE – Zevergem : 5 - 6 

Het is mooi weer, maar er staat een koude wind.

Reeds 10 minuten voor 9.30 wordt de wedstrijd op gang gefloten.

 

Het eerste wapenfeit is meteen raak.

We zijn inderdaad pas in de 2de minuut wanneer Thibeau voorzet naar Lucas die meteen de

1 – 0 tegen de netten prikt.

 

Er wordt afgetrapt. De bal gaat wat over en weer en komt op rechts bij Lucas. Die tikt de bal heel mooi over de tegenstander heen en gaat alleen op de keeper af. Met links tikt hij de bal rechts in de kleine hoek. Reeds in de 4de minuut noteren we 2 – 0.

 

Terug 2 minuten later krijgt Stef de bal centraal voor doel. Hij schiet met een super-knal de bal rechts boven in doel. 3 – 0. Een zeer mooi doelpunt.

 

De tegenstanders vrezen het ergste. De supporters maken een snelle berekening en voorspellen een hoge score. Echter, het kan verkeren …

 

In de 7de minuut noteren we de eerste kans van Zeveren. Tijs pakt de bal met een mooie redding.

Binnen de minuut een 2de kans : een strak schot links in doel. Tijs was kansloos : 3 – 1.

In de 13de minuut noteren we een schot van Zeveren; rechts naast.

In de 14de minuut valt reeds de aansluitingstreffer. Loic komt tegenover 3 aanvallers te staan. Zijn ploegmaten waren niet snel genoeg teruggekeerd van een aanvalsactie. Hij wordt tegenvoets gepasseerd en Zeveren scoort een 2de keer : 3 – 2.

 

Zeveren blijft aanvallen. De bal geraakt niet weg uit ons strafschopgebied en na heel wat over en weer getik gebeurt het onvermijdelijke : Zeveren maakt de gelijkmaker : 3 – 3.

Onze riante voorsprong is op 10 minuten tijd verloren gegaan.

 

In de 19de minuut noteren we een actie tussen Loic en Thibeau,echter zonder resultaat.

Meteen daarna proberen Arthur en Sander het nog eens. Opnieuw zonder doelpunt.

In de 20ste minuut toont Thibeau nog eens zijn dribbel-kwaliteiten. Hij past naar Stef die links naast schiet.

 

Ook Zeveren laat zich niet onbetuigd.

In de 22ste minuut schieten ze net naast.

In de 24ste minuut schieten ze niet naast : 3 – 4, en onze blauwtjes staan plots zelfs achter.

 

Stijn gooit brengt er met Loic en Lucas wat offensieve krachten in. We noteren meteen een aantal mooie acties, maar voor de rust valt er geen doelpunt meer, en we gaan naar de kleedkamer met een 3 – 4 achterstand.

  

Na de rust neemt Pieter plaats in het doel.

We noteren ook een scheidsrechterswissel. T2 neemt de zware taak op zich.

Onder zijn waakzame oog gaan de blauwtjes meteen in de aanval. Thibeau schiet net naast.

Ook Zeveren gaat niet op zijn lauweren rusten. Pieter toont echter zijn kwaliteiten en pakt een ver schot.

 

In de 5de en de 7de minuut is het opnieuw al blauw wat de klok slaat.

Een mooie pas van Lucas naar Arthur, die net niet scoort.

 

Net nu de gelijkmaker in de lucht hangt kan Zeveren scoren na een misverstand in de blauwe verdediging: 3 – 5. Nu wordt het moeilijk.

Nazareth reageert gelukkig snel, en via een own-goal komen we op 4 – 5

Alles blijft nog mogelijk.

 

In de 13de minuut een blauwe aanval op links. Ook Zeveren heeft een goede keeper: hij komt zeer goed uit en gaat mooi neer.

In de 17de minuut schiet Tijs maar enkele cm’s naast na een hoekschop.

In de 19de minuut komt ook Pieter heel mooi uit en vermijdt een tegendoelpunt.

In de 20ste minuut noteren we Pieter zijn mooiste redding: hij gooit zich naar de bal en duwt die in hoekschop.

 

We zijn in de 23ste minuut en Zeveren scoort de 4 – 6.

 

De blauwtjes geven niet op. In de 24ste minuut pakt Tijs de bal mooi aan, draait en schiet hard in de hoek : 5 – 6 en een heel mooi doelpunt.

De harten van de supporters gaan in de 25ste minuut voor de laatste maal sneller slaan, wanneer de bal zowaar langs de doellijn loopt, net niet in doel gaat en uiteindelijk in hoekschop belandt.

 

T2 laat niet lang overspelen. Hij fluit af bij een 5 – 6 eindstand.

 

We hebben verloren, maar toch niet slecht gespeeld tegen een sterke tegenstander.

 Patrick.

20:30 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-01-08

Wedstrijdverslag Vinkt - VCNE 5-6

6/01/2008, 10 u

Onder de winterzon staan de –al dan niet uitgefeestte- ouders en duiveltjes klaar voor wat de eerste wapenfeiten van 2008 van onze blauw witte duiveltjes moeten worden. Het plein ligt er modderig bij, een fel contrast met het stralende weer. Met enkele minuten vertraging wordt de match in gang gefloten.

T1 en T2 zijn direct gewaarschuwd dat de winterstop voltooid verleden tijd is want na 2x balverlies in de eerste minuten wordt het 1-0 voor Vinkt. Ondanks het feit dat dit een niet zo vaak voorkomend scenario is laten onze duiveltjes de moed niet zakken en gaan binnen de minuut in de tegenaanval, wat resulteert in een mooi schot op doel aan de overkant. Blauw wit blijft de druk opvoeren, een schot van Loic komt op de lat terecht, kort daarop volgt de gelijkmaker van Thibeau, 1-1. Deze score blijft niet lang staan op het scorebord hangen want een paar minuten later zet Stef met een harde knal vanuit de achterlinie de 1-2 op het bord.

9’ Vinkt maakt opnieuw gelijk……

10’ Schot van Lucas op doel, keeper pakt
11’ Schot van Loic komt via de paal in handen van de Vinktse goalie terecht
12’ Terug op voorsprong, Lucas scoort

Het spel vertraagt nu ietwat, …….
Vinkt komt nu meer aanzetten richting Sander, die als interimkeeper het blauw witte doel verdedigt.

23’ schot op doel van Vinkt, knap gered door Sander
23’ corner van Vinkt wordt weggewerkt door Stef maar enkele minuten later wordt
de ruststand vastgelegd door de tegenstander: 3-3


De tweede helft wordt ingezet met Loic in de verdediging en met Pieter als vervanger voor Sander in doel.

T1 en T2 hebben blijkbaar niet stilgezeten tijdens de rust want binnen de 2 minuten staat de
3-4 op het scorebord. 3 minuten later scoort Thibeau de de 3-5 en in minuut 15 wordt een uitbraak van Sander prachtig afgewekt door Thibeau, 3-6.

Even lijkt het erop dat de match beslist is, doch 2 goals in de laatste minuten doen Vinkt nog terugkomen tot 5-6.

Een spannende match tot de laatste minuut……proficiat aan alle spelers, T1 en T2


Glenn en Katty

20:06 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-07

Wedstrijdverslag VCNE - Latem 4 - 3

VC Nazareth Eke – FC Latem : 4 - 3


Een Siberische Oostenwind en bijhorende vriesmat moesten vandaag wijken voor een Zuiders, swingend voetbal feest . De voetbal liefhebber kon vandaag zijn hart ophalen aan de vele prachtige bal-aannames, bruggetjes, crochés, pegels, duikvluchtparades van beide teams.
Deze ochtend was pure propaganda voor de belangrijkste bijzaak ter wereld.

VCNE-Laten2007-4kopie

 

Een kompleet VCNE (op de geblesseerde Pieter na) begon met de teruggekeerde Tibo in doel, Loic verdedigend, Lucas en Thibeau in de breedte en Arthur in de spits.


Na de eerste seconden noteren we reeds een bal van Thibeau die langs de kruising dwarrelt gevolgd door een knap één-tweetje tussen Lucas en Arthur die door de spits in één tijd tegen de keeper wordt geknald. (in vorige edities resulteerde dit wel vaker in een luchtperforatie).
De handen gaan op elkaar voor een knappe controle van de tegenstander. Met dit harde plein is dit niet iedereen gegeven...
Thibeau dolt in de 5de minuut even op rechts en knalt voorlangs. Latem ligt niet onder en plaatst een bal net naast, Tibo blijft stoïcijns.
Een technisch sterk Latem duikt meer en meer op richting Tibo maar Loic staat als een ware generaal te verdedigen achteraan. De ingekomen Tijs bewijst onmiddellijk zijn waarde wanneer hij door zet op rechts en Loic, ietwat gelukkig, scoort. De 1-0 knippert op het bord.
Latem is echter niet van slag en tovert een 1ste klasse combinatie uit de schoenen, gelukkig heeft VCNE ook een 1ste klasse keeper.
De komende minuten drukken de blauwen het gaspedaal in : Lucas trapt nipt over het doel en knalt kort daarna op de paal. Tijs swingt door de verdediging richting laatste obstakel maar deze gaat knap gestrekt. Ondertussen zijn ook Stef en Sander de arena ingekomen.
In de 21ste minuut is Latem op weg naar de verdiende gelijkmaker na een mooie combinatie over het volledige veld. Het matige schot gaat echter via de paal tegen de rug van de onfortuinlijke Tibo en hobbelt zo in doel : 1-1.
60 seconden later mist Latem de voorsprong. Het speelt Nazareth volledig uit en de Latemse aanvaller heeft maar binnen te tikken. Deze knalt van dichtbij echter onbegrijpelijk tegen onderkant lat.


Terug naar de overkant nu, waar Tijs de winkelhaak uittest. Deze match blijft een streling voor het oog : Loic plukt nog even de bal uit de lucht en een afstandsknal van Thibeau wordt sierlijk uit het doel geranseld door de Latemse goalie.


In de laatste minuten laat Nazareth 2 hoekschoppen optekenen. Een resulteert in een vlam van Stef. De 2de wordt voor doel gegooid waarop Tijs het overzicht bewaart en de bal rustig over de doellijn trapt : 2 – 1.
Tijd voor koffie.


Latem is duidelijk niet van plan zich neer te leggen bij deze stand en trekt verwoed richting Tibo. Tot 2 maal toe houdt de blauwe poortwachter de netten schoon.


De blauwbloezen, voor deze gelegenheid in het geel, komen met wat geluk ongeschonden uit de aanvangsfase.


Meer nog, in de 6de minuut worstelt een ontdooide Arthur zich door de verdediging en trapt van dichtbij de gevleide 3-1 stand tegen de netten.
FC Latem heeft echter de vrieskou niet getrotseerd om zich lijdzaam naar het vriesvak te laten leiden en pakt uit met een zenderende periode. Eerst gaat de Latemse keeper nog plat op een blauwe doelpoging, waarna een mooie actie over links wordt opgezet en afgewerkt : 3-2
De druk blijft uit de Leie-richting komen, met succes : een frommelgoal luidt de laatste periode in waar alles te herbeginnen valt (3-3).


Beide teams ontbinden hun duivels en het spel wordt op het scherp van de snee gespeeld. De turbo van Thibeau moet tot 2 maal toe de meubelen redden wanneer telkens een Latem speler alleen richting Tibo stoomt.
Na 18 minuten lijkt de match in de beslissende plooi te vallen : Lucas past mooi op de zeer presente Thibeau. De dribbelkont knalt het leer naast de keper : 4-3. FC Latem van slag maar Nazareth laat na de doodsteek te geven na een mooie combinatie tussen Loïc, Lucas en Thibeau. Wat later spat de bal nog tegen de Latemse deklat.


Een doorgebroken Latem speler mist 2 minuten voor tijd nog onbegrijpelijk de gelijkmaker. Tibo hoefde zelfs niet uit te pakken.
In de laatste minuut noteren we nog Lucas die zich knap vrijdraait en binnen het kader knalt, maar de bal wordt gekeerd net voor het affluiten.
Zoals reeds gezegd waren we vandaag getuige van een prachtig voetbal spektakel ondanks de harde grasmat. Enkel en alleen winnaars, inclusief de toeschouwers ... Dankuwel FC Latem en VC Nazareth-Eke en hun trainers.

Maurice

20:31 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-07

Wedstrijdverslag VCNE - St Denijs B : 2-11

VC nazareth Eke – St Denijs B : 2 - 11

De dag begon met een kille ochtend maar transformeerde zich al snel tot een zonnige voetbal-zaterdag. Wisten wij veel dat het blaadje van deze scheurkalender meerdere verrassingen in petto had.  Een topmatch ! Zo diende het sportieve gebeuren van vandaag  zich aan deze week. De bezoekende ploeg had tevens het één en ander recht te zetten (zie vorige week tegen het A-team)

Aangepaste training, tactische besprekingen en opperste concentratie gingen vooraf aan dit Gala der koplopers. Beide ploegen hadden nog geen verlies laten optekenen in de competitie en kwamen uiterst geconcentreerd uit de catacomben van Royal Zandstreet.

Het doel van VCNE wordt ingenomen door Tijs met voor hem Thibeau, links Lucas , rechts Loic, Arthur vooraan en Sander op de bank. Pieter, Stef en Tibo moesten verstek laten.

De match wordt met 4 minuten vertraging afgetrapt en de bezoekers maken onmiddellijk hun reputatie bewaarheid. Vanaf  het fluitsignaal zetten ze druk.

De bal wordt al snel voor de thuis-pot gegooid. Het blauwe verzet is nog onder de indruk van de omstandigheden. Vóór het wegtrekken van het Bengaalse vuur over het stadion staat het reeds 0-2. Twee afvallende ballen die simpel in doel gaan. VC Nazareth-Eke probeert er onderuit te komen maar gaat vervolgens overhaast te werk met 2 doelrijpe kansen. De vrije man wordt door de “overhaaste” bril niet altijd bemerkt.

Op de 8ste minuut staat het 0-3 na een afstandschot van St Denijs dat knap naast de paal in doel verdwijnt. Maae de armada van het fijne penseel begint zijn combinatie-lijnen beter op de mat te trekken. Lucas knalt op de keeper, Thibeau besluit in het zijnet, Arthur mist met zijn rechtse linker en Lucas scheert met een knap schot  de deklat. Deze goede blauwe periode met Sander in de punt belette de tegenstander niet om met een halve omhaal de VCNE-ongewone stand van 0-4 op te dringen.

18de minuut, een knappe volley-pas van Arthur stuurt Thibeau weg in de diepte die furieus de frustratie van het getergde team afschiet met een streep in de linker bovenhoek : eindelijk staat VCNE op het bord : 1 – 4

Het verdere verloop van de eerste helft kent geen treffers meer ondanks een verdienstelijke afstands-poging van Loic. De supporters houden er de hoop in want ze zagen hun blauwe trots de druk op St Denijs verhogen tijdens het einde van deze eerste periode,  deze laatse blijft echter levensgevaarlijk op de counter. Noteren we nog Thibeau die de vezelrijke pasta, opgediend vóór de match, niet goed verwerkt blijkt te hebben.

Na de koffie begint de 2de helft zoals  zijn voorganger : VCNE niet bij de les en een 1 – 6 achterstand in 2 minuten tijd. Tijs weert zich meer dan verdienstelijk in het fel belaagde Nazarethse doel maar kan zich weinig verwijten aan de  1-7 stand.

Op slag van het kwartier noteren we een ziedend schot van Lucas: hoog, richting onderkant lat, maar de St Denijse goalie pakt knap. Aan de andere kant gooit Tijs zich voor een tegenaanval  en moet even naar adem happen na bruusk contact.

Dit verhindert  de interim-goalie niet om enkele minuten later een foto-duik te laten vastleggen op een stevige knal van de groene tegenstand.

De kelk moet leeg tot op de bodem, want tekenend voor deze match : 2 inworpen van St Denijs worden in één tijd binnengeknald . Een snelle counter maakt er zelfs 1 - 10 van.

Dit lijkt voor de sportieve lezer zonder twijfel een één-richting verslag. De  reden hiervoor is te zoeken in de efficiëntie. De blauwe balvirtuozen combineren zich over het algemeen vrij goed tot in de zone van de waarheid, maar deze blijkt vandaag de zone van de ontreddering te zijn.

Arthur bewijst dit door, met links, knal naast de bal te trappen; nochtans pal voor doel na goed te zijn aangespeeld door Lucas. De blauwe spirit echter gebiedt hem in dezelfde actie de bal te recupereren aan het corner punt, de verdediging op het verkeerde been te zetten en met links overhoeks de score en de eer te verdubbelen ... 2 – 10

Het doelpunt op het einde legt de strenge eindscore vast 2 – 11. Trainer Stijn likt zijn wonden en trekt met deze les terug om te beraden met zijn discipelen.

Een verdiende overwinning van een zeer stevig St Denijs die door snelle scherpe acties de blauwe duivels heeft verlamd. Positief voor de Jumpers is dat ze tegen deze gestalte-rijke tegenstander via hun vertrouwd combinatie-voetbal voortdurend aan het doel van St Denijs bleven opduiken.

Man van de Match : Tijs ! Chapeau hoe hij voor elke bal bleef gaan en de kop niet liet zakken ondanks het scoreverloop. That’s the blue spirit !

 Maurice

21:41 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-11-07

Wedstrijdverslag St-Denijs - VCNE

Zaterdag 17.11.2007 - 9u30
St.-Denijs A – VCNE : 3 – 7

Het is een koude winterdag : de zon schijnt; er is nauwelijks wind.
De grasmat ligt er bevroren bij : maagdelijk en ongeschonden, op een aantal voetafdrukken na van enkele roekeloze supporters …
Het contrast met het moddergevecht van vorige week kan nauwelijks groter zijn.

PICT0008kopie

PICT0033kopie

 

Kort voor het eerste fluitsignaal, verdwijnt onze ploeg nog snel even naar de kleedkamers.
Sommige supporters denken aan een laatste tactische interventie van Stijn (misschien nog vlug eens de video van de tegenstanders bekijken); anderen gewagen het zich zelfs te spreken over de inname van snelwerkende doping (waarvan onderstaande auteur zich uiteraard volledig distantieert!) …

Het spel komt traag op gang, tot in de 3de minuut Thibeau op doel trapt; de bal komt rechts voor het doel terecht, wordt terug in het centrum gebracht, waar Thibeau zelf met links de 0-1 op het scorebord plaatst.
Alle supporters zijn het er over eens: de start is goed; het kan niet meer mislopen. Hoewel….

In de 6de minuut : een tegenaanval op links, en na een zeer mooie combinatie, een schot vanuit het centrum : 1-1. Wij stonden er bij en keken er naar.
In de 7de minuut gebeurt net hetzelfde: 2-1.
Twijfel maakt zich van de supporters meester. Zou de doping nog niet werken ?

Onze mannen laten echter hun kopjes niet hangen.
· Thibeau schiet als laatste man hard op doel. De keeper pakt.
· Een hoekschop van links en een keihard schot van Lucas.
· Een hoekschop van rechts : Loïc schiet hoog over.

Na deze waarschuwingen wordt het ons menens:
We zijn in de 12de minuut : Lucas en Loïc breken samen door, Loïc laat de bal voor zijn goede vriend die bedankt met een strak schot, hoog in doel. 2-2.
Twee minuten later: Loïc zet voor vanop links, de bal komt net achter de verdedigers terecht, waar Thibeau terug met links de 2-3 scoort.

Eens te meer krijgen de supporters gelijk. Onze ploeg gaat voor een mooie overwinning.
De weerbaarheid van de tegenstander lijkt gebroken.

We noteren de volgende wapenfeiten:
· 15de minuut : een poging op links door Thijs; net geen doelpunt.
· 16de minuut : Stef en Lucas gaan er beiden voor, een hevige botsing volgt, Stef blijft even liggen, gelukkig zonder grote schade.
· 18de minuut : Stef komt in aanraking met een tegenstander : knie tegen knie. Ook nu blijkt de schade gelukkig beperkt.
· 19de minuut : Loïc neemt een voorzet rechtstreeks op de slof. Dit had een wereldgoal kunnen zijn, maar de bal gaat over.
· 21ste minuut : Loïc schiet op doel; de keeper pakt.
· 23de minuut : Thibeau plaatst de bal met links; net naast.
· 24ste minuut : Loïc schiet zeer hard vanuit de 2de lijn. Hij heeft uiteindelijk zijn mooi doelpunt : 2-4.
· 25ste minuut : je zal het niet geloven : een tegenaanval; de tip van Thibeau voorkomt een doelpunt.
· 25ste minuut : een voorzet van Thibeau, Sander krijgt de bal, aarzelt niet en schiet hard en hoog in doel : 2-5. In de herhaling kunnen de supporters nog nagenieten van de mooie trap.
· 27ste minuut : 2 maal een trap op doel, maar de 2-6 komt er net niet.
 St Denijs Westrem - VCNE 3kopie

 

 

 

Na een korte maar verwarmende pauze, nemen onze tegenstanders een snelle start. Ze profiteren van de tijdelijke afwezigheid van onze harde kern supporters om meteen tegen te scoren : 3-5. Om evidente redenen wordt hierop niet verder ingegaan door de verslaggever.

 


We zijn ondertussen reeds 7 minuten ver in de 2de helft.
Sander die de smaak duidelijk te pakken heeft zet voor naar Lucas. Die staat met de rug naar de goal, en schiet al draaiend in één beweging hard op doel, dit tot groot enthousiasme bij de supporters en diepe ontroering bij de verslaggever : 3-6.
In de 9de minuut kan de tip van een verdediger nog net een doelpunt van Sander verhinderen.

Het verdere verloop van de wedstrijd ziet er als volgt uit:
· 10de minuut : Lucas schiet zeer hard, net naast de linkerpaal.
· 12de minuut : Tibo verhindert met een mooie redding de 4-6.
· 13de minuut : Thibeau controleert met links, en schiet met rechts. Net geen doelpunt.
· 19de minuut : Loïc breekt door op links, kapt zich vrij en schiet. Net geen doelpunt.

Ondertussen zijn we in de 24ste minuut. Loïc krijgt de bal, gaat naar links en scoort met een plaatsbal. De 3-7 is een feit, meteen ook de eindstand.

Bij de strafschoppen ontbindt Tibo al zijn duivels. In ware Jean-Marie-stijl pakt hij 5 van de 7 strafschoppen.  Het BEWIJS (klikken aub)
Zijn ploeg bedankt hem in koor : “Merci Tibo, merci Tibo, merci” !

De supporters zijn het ook nu weer roerend eens:
de trainer(s) leveren goed werk en we hebben een goede ploeg.
Laat St.-Denijs B volgende week maar komen.

PICT0053

 

Proficiat aan alle acteurs.

Patrick

14:06 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-07

Wedstrijdverslag VCNE - FCM

VC Nazareth Eke – FC Merelbeke 8- 4 

Eén der corifeën van het Oost-vlaamse jeugdvoetbal komt op bezoek vandaag: FC Merelbeke. Voor vele ouders is het eindeloze Merelbeekse combinatie voetbal nog steeds op het netvlies gebrand ter herinnering aan één der voorgaande confrontaties. Trainer, spelers en supporters keken alle menige weken uit naar dit geladen treffen. De ultieme test voor dit blauwe, getalenteerde Acht-tal.

Moeder natuur zorgde voor een lekker episch herfsttafereel.  Niettemin troonde ijsbeer en jeugdkoning Frankie Frans rond met blote voeten in adidas sluffertjes. De sponsor wil ook wat !

Naar de match nu, met de gelauwerde  1-2-1 opstelling. Arthur zorgt voor het doelgevaar, Tijs en Loic voor de zijdelingse aanvoer, Thibeau pareert de tegenstoten en Tibo is daar voor de ultieme redding. Stef, Lucas en Pieter vatten post op de bank. Merelbeke heeft geen reserven scherp gekregen voor deze opdracht.

‘1 Aanval VCNE, Arthur gaat door op rechts en besluit iets te zwak op de keeper.  Deze kan echter niet klemvast houden waarbij Tijs in de corner-hoek zich vrij wurmt en de bal hard, laag en scherp  in doel knalt . De Merelbeekse goalie is eraan voor de moeite : 1 – 0

‘2 Loic probeert vanuit de tweede lijn maar zijn schot mist richting.

VCNE speelt zijn gekende combinatie spel. FC Merelebeke is echter omgetoverd van een frivool combinerend 5 tal naar een stug blok met stevige pionnen. Vooral nummer 8 houdt menig blauwjumper bezig.

Toch komt het grootste gevaar van het thuisfront. Tijs dwingt een corner af in de vierde minuut en Loic kapt mooi zijn “rechter” vrij op links en torpedeert de keeper. 2 minuten later alweer een corner   voor VCNE na een snelle “Tijse” actie op rechts.

’11 Thibeau gaat in de clinch met de lange 8speler en kan met de tip een schot op doel vermijden.

Ondertussen zijn Stef en Pieter ingekomen voor Arthur en Loic.

’13 Merelbeke stoomt richting Tibo. De blauwe verdediging kan te weinig power terug zetten en de tegenstander scoort mooi met het buitenkantje van dichtbij : 1 -1

Het krachtspel van FCM duwt VCNE naar achter.  Maar dat is zonder sterke Pieter gerekend, Pieter-zonder-vrees duwt  de hele Merelbeekse verdediging richting achterlijn en centert knap op Lucas die jammerlijk mist.

’15 Tibo redt met een ultieme reflex van dichtbij. Beide ploegen draaien op het hoogste toerental. Lucas heeft een poging in één tijd klaar en 30 sec later moet Tibo met ware doodsverachting in de voeten van de aanstormende 8  duiken(word FCM door “8” gesponsord ?). De blauwe doelman verbijt de pijn.

’22 Eindelijk : Stef scoort na corner van Loic maar luttele seconden later staat alles te herbeginnen, FCM  scoort van dichtbij de gelijkmaker : 2 – 2

Dit is ook de ruststand. FC merelbeke heeft geen bank meegebracht en de vraag is of ze dit power-vertoon kunnen aanhouden in de 2 de helft.

De eerste minuut van de tweede helft begint met een redding van Tibo. Het spel gaat heen en weer zonder echt doelgevaar.Tot Tijs een ultieme tackle inzet op, alweer, rugnummer 8 om achterstand te voorkomen.

‘6  Pieter knalt een mooi uitgespeelde open doelkans van dichtbij over.

‘7 Het bobijntje bij FCM begint dan toch stilaan af te geraken.  Een aanval, talrijk aan blauwhemden, wordt door Lucas met ijzige rust binnengelegd : 3 -2

Nog geen minuut later wordt een uitgespeeld doelpunt van VCNE afgekeurd wegens vermeende fout op de Merelbeekse doelwachter.  De scheids is zeker geen thuisfluiter.

’10  Voor Pieter is het zo’n dagje waarin alles lukt behalve de kers op de taart. Hij trapt naast op pas van Lucas en mist nogmaals van dichtbij na een knappe lang uitgesponnen actie van Thibeau. In de 12 minuut bedient hij op zijn beurt  Lucas, deze  vreet de taart met kers en al op : 4 – 2.

1 minuut later hetzelfde scenario en zelfde acteurs : 5 -2. FC merelbeke naar de slachtbank.

’16  Op één van de schaarse tegenstoten  moet Tibo de bal lossen en tikt Merelbeke binnen : 5 – 3

Toch is het al Nazareth wat de klok slaat : in de 17de  minuut bedient Stef Arthur die aan de  2de paal komt binnengeschoven : 6 – 3. Na de herneming trapt Arthur nog naast en besluit Pieter op de keeper.

In de 20 ste minuut komt het “moment de gloire” van Arthur, een verre opbotsende uittrap van Thibeau wordt door Arthur in één tijd over de aanstormende Merelbeekse goalie gelobd : 7 - 3

60 sec later mist dezelfde Arthur de gemakkelijkste goal van dichtbij na snel opkomen van Loic.

’22 Merelbeke kan dan wel niet meer de power ontwikkelen, ze blijven gevaarlijk op de counter : de bal wordt onder Tibo geschoven : 7 – 4

’23 Thibeau kan de verdedigende post verlaten en trekt richting doel, het blauwe dribbelwonder laveert door Merelbeke en neemt ook de keeper te grazen : 8 – 4

De rest zijn formaliteiten en VC Nazareth Eke wint verdient dit duel der titanen. Proficiat aan Thibeau en Tijs die grotendeels de verdedigende leiding en uitvoering tegen dit sterke team tot een perfect einde hebben volbracht en zo de basis konden leggen van deze uitgesproken cijfers. De Triomfzang en Jump klinkt nog door  het Royal Zandstraat stadion.

Maurice

18:05 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-11-07

Wedstrijdverslag Zeveren - VCNE

 ZEVEREN - VC Nazareth-Eke    4 – 7

 

Op de laatste zaterdag van de herfstvakantie werden onze blauwe duivels verwacht op het veld van Zeveren. Het scoutingteam van Zeveren Sportief had goed werk geleverd. Hun opzet was duidelijk : een klein speelveld voorzien en de tegenstander geen ruimte geven.


Toch lijkt het meteen een gemakkelijke wedstrijd te worden, want al na 2 min. tovert Pieter de 0-1 uit zijn linkerschoen. Hierna ijvert hij echter te veel om zelf te blijven scoren, waardoor een drietal kansen jammer genoeg verloren gaan. Ook Tijs komt niet tot scoren; misschien door toedoen van het per vergissing in de weg lopen van de Zeverse trainer ?

Aanvankelijk dus éénrichtingsvoetbal want het duurt tot de 8e minuut voor Tibo’s wanten de eerste keer leder aanraken. En terug gaat Nazareth-Eke in de aanval : het schot van Tijs dat op de paal belandt, kan ook Arthur in de rebound niet omzetten in een doelpunt. Ook de dreigingen van Sander eindigen naast het doel of in de handen van de keeper.

Naarmate de mooie blauwe lucht plaats maakt voor donkere wolken, begint het ook op het veld meer te rommelen en in de 12e minuut worden zowel Loic als onze doelwachter verslagen en staan de bordjes op 1-1. Onmiddellijk hierna volgt opnieuw een reuzenkans voor paars-wit maar deze keer blijft ze onbenut.

Thibeau neemt dan maar het heft in handen maar beslist recht op de keeper. Nooit opgevend probeert hij het in de 16e minuut nogmaals en deze keer met succes; de stand is 1-2.

In de 18e minuut krijgen we echter al terug een verwittiging van Zeveren, maar de bal eindigt nu in het zijnet. Thibeau wil de match beslissen in de eerste helft en stuurt de bal via een mooie hakbeweging richting Arthur, maar hij wil de spanning er nog wat langer inhouden en scoort niet ; we gaan dus rusten met een bescheiden voorsprong.

De tweede helft wordt ingezet met holderdeboldervoetbal en een lichte vorm van paniek sluipt in de gemoederen van onze helden. Een foutje van Tijs achteraan wordt goed opgevangen door onze eigen Jean-Marie Pfaff. Loic mag in deze helft nog eens vooraan spelen en probeert dan ook zijn stempel op de match te drukken, al heeft hij het geluk vandaag niet aan zijn kant. Na 2x slecht uitschieten van de keeper, replyt hij 2x naast doel ; daarna trakteert hij ons op één van zijn mooie bewegingen maar ook dit eindschot eindigt over het doel...

Stef krijgt intussen achteraan steeds meer werk want nog steeds is paars-wit niet onder de indruk ; een hard schot richting onze goal moet gelost worden door Tibo en in de rebound wordt deze kans verzilverd. Wat in de lucht hing, staat nu op het bord : 2-2.

Loic gaat meteen in de tegenaanval, maar komt terug niet voorbij de goed keepende doelman van Zeveren. Nog geen twee minuten later beslist een paarse krullenbol optimaal te profiteren van de verwarring bij onze spelertjes en van halverwege het veld verrast hij iedereen met een loeihard schot tegen de Nazarethse netten ! Stand : 3-2 ... een ongewone situatie : Nazareth-Eke op achtervolgen aangewezen !!

 PICT0022kopie

 

Nu volgt een poosje paniekvoetbal en het moet gezegd... zelfs onze trainer lijkt een beetje zenuwachtig te worden. Hij roept “zijn mannen” tips, bevelen, goede raad en motiverende complimenten toe en jawel : onze topscorer van de dag Loic kan het tij doen keren : we staan terug gelijk. Tijs schiet nog maar eens op de paal. Loic lijkt in de 19e minuut eindelijk de match te beslissen : 3-4.

Het voetbalspelletje zou echter zo mooi niet zijn, mocht het niet spannend blijven tot de match volledig is gespeeld ; Zeveren blijft drukken en nog geen minuut later – nu weliswaar met een flodderbal – komen ze terug langszij.
Net zoals op het einde van de eerste helft beslist Thibeau dat het nu lang genoeg heeft geduurd en in de 24e en 25e minuut scoort hij en drijft zo de score op naar 4-6. In de toegevoegde tijd besluiten Loic en Tijs de match met een onderonsje: eindstand 4-7.

 T2kopie

 

Grote cijfers voor een match die eigenlijk alle kanten opkon en spannend bleef tot in de laatste minuten. De reeks van ongeslagen matchen van de blue devils wordt opnieuw langer : terug een dikke proficiat aan alle spelers, T1 en T2 !

 Sandra

11:27 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-10-07

Wedstrijdverslag VCNE - Mariakerke

VC Nazareth-Eke – Excelsior Mariakerke    4 – 4

Na de Europese verplichtingen tijdens de week ( 4 – 4 tegen pre-miniemen VCNE) ontvangt de “Blue Army” Excelsior-Mariakerke voor eigen publiek. Een gehavende thuisploeg (ziekenboeg Tibo + internationale verplichtingen Stef, Tijs en Sander) treedt aan met Pieter in het doel, Thibeau als laatste man, Lucas en Loic op de vleugels en Arthur in de spits. Voor de gelegenheid wordt Sam uit de ruime jeugdkern opgevist en op de bank geplaatst.

Het antwoord op de vraag  of deze talentvolle groep 3 wedstrijden op 7 dagen kan verwerken begint met een VCNE die onmiddellijk de bezoekende helft bezet en EM naar de keel grijpt.

In de 4de minuut heeft T1 medelijden en beïnvloedt de scheids om zo toch de bal in de handen van de EM keeper te verkrijgen. De referee is echter onverzettelijk.

‘6 De “Blues” blijven drukken. EM heeft echter een sterk wapen met de opkomende keeper die gericht de bal richting aanvallers stuurt. EM speelt indien mogelijk met 2 permanente spitsen. Voorlopig nog geen bal tussen de palen.

In de 7de minuut lost Lucas een schot op doel die in een corner resulteert.

2 minuten later een mooie actie van Lucas op links die voorzet, maar Arthur trapt het eerste gat in de lucht (gelukkig draaien de camera’s niet).

In de 11de minuut schiet Loic pal op de handen van de keeper na aangeven Arthur. Diezelfde Loic lijdt ongelukkig balverlies 2 minuten later in de zone van de Mariakerkse waarheid : 0 – 1. Pieter had geen schijn van kans.

Niet getreurd denkt Loic en versiert een Corner na nog een trap op doel. Thibeau blijft de uitvallen van EM authoritair opvangen. Toch kan hij niet vermijden dat een diagonaal schot, die net voor Pieter opbotst, in doel verdwijnt. Stand 0 – 2

Er moet uit een ander vaatje getapt worden. De “Jumpers” hebben de bovenhand maar kunnen die vooralsnog niet in krijtstreepjes omzetten.

Tot een mooi snelle aanval  in de diepte tussen Loic, Sam (die ondertussen Arthur heeft vervangen) en Lucas door laatstgenoemde hoog wordt binnengetrapt ondanks een aanstormende verdediger.
Stand is nu 1 – 2 , is de boot vertrokken ligt op eenieders lippen? De spanning bij het thuispubliek is te snijden.

We zitten in de 19de minuut. Het is duidelijk dat de inspanning van de weekmatch nog in de kleren hangt. Loic trapt even op de adem ... we krijgen het moeilijk. Mariakerke speelt enkele minuten op de thuishelft, het blauwe schip moet alle zeilen bijzetten.

In de laatste minuut van de eerste helft komt de thuisploeg  er dan eindelijk nog eens uit maar het jeugdtalent Sam besluit nipt naast. Bij het terug in spel brengen van de bal, scherp naar voor, wordt er ongelukkig in de voeten van een aanvaller uit Mariakerke uitverdedigd. Deze bedankt met de 1 – 3.

Het deksel op de neus van de blauwen... toch wat betreft de eerste helft. De troepen trekken richting kleedkamer voor bezinning.

De tweede helft is nog maar net op gang gefloten of Loic test reeds de reactie van de keeper met een goede trap op doel, maar het verhaal van de dag herhaalt zich: nipt naast.

Mbt de eerste 25 minuten zijn Loic en Thibeau van plaats gewisseld. Thibeau staat nu op rechts en snijdt in de 2de minuut  naar binnen, wandelt door de verdediging en trapt gecontroleerd tegen de netten : 2- 3. “Alles kan nog !” roept Loic en begint passes rond te strooien richting Lucas, Thibeau en Arthur.

NE kent een goede periode en versiert een vrije trap met Loic op links, enkele meters van het doel. Arthur besluit net te zwak met zijn andere linker voet. De blauwe armada blijft komen op zoek naar de gelijkmaker. Alweer een bal, nipt naast, die maar niet goed wil rollen voor NE. Dit wordt bevestigd wanneer Lucas naast de lege goal trapt, het andere doel vindt hij jammer genoeg wel met het hoofd : owngoal na een poging tot ontzetten op een inworp van Mariakerke. 2 - 4 ... de alarm bel luidt ! Nog 13 minuten te spelen.

14’ Alweer een bal aan de verkeerde kant van de paal na actie Loic maar dan is daar weer het moment van Thibeau. Op zijn gekend terein : zijnde de kleine ruimte, zet hij 2 man in de wind en tipt met gestrekt been de 3 – 4 binnen. Nog geen 2 minuten later zet de dribbelkont weer door en hangen de bordjes gelijk. Een diepe zucht blaast door het stadion...

Het wordt nog gevaarlijk wanneer NE hoog blijft spelen om de winst binnen te rijven. De overwinningsdrang is torenhoog, ook bij de trainer die zijn troepen blijft bijsturen.  Een scherpe counter vanuit Mariakerke wordt dankzij een lange rush van Loic ternauwernood teniet gedaan.

22’ De bedrijvige Sam schiet op doel maar de keeper pakt. Hierna valt Arthur nog in en hij ziet Thibeau, de winning goal, wat dacht je ... net naast het doel trappen.

 

Vandaag had Nazareth-Eke geen al te beste vriend aan de bal ofte het doelhout. Toch grote verdienste dat de kopjes niet gingen hangen bij een 2-4 achterstand en ze vrijuit hun kans bleven gaan waardoor een oververdiend gelijkspel uit de brand werd gesleept. Maar wat indien één derde van de ballen “net naast” op doel waren gericht...

Maurice

 

13:22 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-07

Verslaggever ter plaatse

 

Onze duiveltjes speelden vandaag een oefenmatch tegen de -9.

Uitslag  4 - 4   een mooi resultaat.   Proficiat.

 

Onder de supporters werd er ook gesproken over het verslag van de wedstijd van vorige zaterdag.  Iedereen was het er over eens dat dit verslag perfect was. Mooie stijl, goede woordkeuze, vloeiende pen,...

Er werd dus unaniem gestemd dat Maurice de vaste reporter ter plaatse kan worden. De foto's spreken voor zich :

 IMG_2708IMG_2713

20:34 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-10-07

Westrijd duiveltjes -8 FC Leerne - VCNE

PROFICIAT    

FC Leerne  -  VC Eke-Nazareth       4 - 10

PICT0008

Koning Vorst maakte zijn opwachting op deze sportieve vroege ochtend. Dit hoeft geen verwondering want we trekken dan ook naar edele contreien :  de voetbaltempel rond het kasteel Van Ooidonk,  alwaar FC Leerne een onderkomen heeft.  Aangekomen worden we onmiddellijk aan de middeleeuwse pracht en praal blootgesteld : de kleedkamers en douches ademen nog steeds het zweet en douchewater van onze voorvaderen uit. Vooral de zitbankjes “zie foto”  laat de film van weleer  voor de ogen spelen.

DSC_0931

DSC_0933

Genoeg geschiedenis, op naar vandaag. Trainer Stijn kiest voor een conservatieve 1-2-1 opstelling met vaste waarde Tibo voor de netten. Loic verzekert de aanvoer van achter uit terwijl Stef op rechts en Tijs op links de lijntjes trekken. Lucas moet voor de speerpunt zorgen.  (bank : Thibeau, Sander en Arthur)

‘1 - FC Leerne maakt onmiddellijk zijn bedoelingen duidelijk en start  furieus.  Het spel gaat op en neer.

‘2 - Mooi samenspel tussen Lucas en Stef die op zijn eigen typische manier enkele graszoden doet opspatten en diagonaal binnenknalt : 0-1

De blauwe duivels blijven komen en forceren een reeks corners. Waarop Lucas opportunistisch eentje van dichtbij tegen de netten prikt. 0-2

Mooi voetbal en hoogstandjes waaronder Loic die Thibeau mooi aanspeelt via een stiftertje. FC Leerne laat zich echter niet onbetuigd maar moet het vooral van schoten uit de 2 de lijn hebben. Zo scheert er eentje voorlangs in de 11de minuut.  2-tal minuten later een ware scrimage voor het doel van Tibo maar die slaagt er wonderwel in de netten schoon te houden.

’15 - Thibeau maakt de bal afhandig en scoort met een subliem tikje onder de keeper door. 0-3 (match gespeeld zouden we zeggen op dinsdagavond)

’17 - Jammer genoeg geen herhalingen in het stadion dus herhaalt Thibeau nogmaals eens vorige actie : 0-4.

FC leerne maakt een vuist en schiet to 2-maal toe rakelings naast van buiten de euuh .. 16 meter. Het zal duidelijk hiervan moeten komen. Tibo blijft paraat.

’20 - Arthur zet door op links en bedient Lucas die bedankt met een afstandschot : 0-5

’21 - Luttele seconden later het onvermijdelijke tegendoelpunt : een overhoeks afstandschot doet Tibo omdraaien en rapen : 1-5. Thibeau begint orders uit te delen tijdens het inwerpen om zo de scherpte er in te houden.  Sander is een voortdurende gesel voor Leernse achterspelers, een doelpunt blijft voorlopig nog uit.

Met de rust in zicht controleert Eke-Nazareth de eerste helft uit.

De tweede helft schieten beide teams alweer als gekken uit de startblokken. Tot Tijs de handschoenen van de leernse keeper uittest op een verschroeiende manier, resultaat 1-6.

Hierop profiteert Thibeau van verwarring op links, dit is ook het moment waarop ondergetekende reporter enkele fans moet afhouden waardoor een juiste beschrijving van dit doelpunt achterwege blijft : niettemin  1-7

’11 de minuut. Leerne komt meer en meer opzetten en doet wat gevreesd werd : een prachtige knal in de linker bovenhoek, Tibo kan er net niet bij : 2-7

De beter periode van Leerne die op de bezoekende helft probeert te blijven.  Maar de bel luidt aan de overkant : knap samenspel tussen Arthur en Lucas resulteert eerst nog naast maar kort daarna maakt Lucas de bal afhandig en trapt onmiddellijk hard en laag naast de keeper : 2-8

Leerne is zich van geen achterstand bewust en blijft hoog opkomen en dit werpt dan ook zijn vruchten af : een blinde pas van de blauwe verdediging eindigt in de voeten van de Leernse topschutter die alweer strak binnentrapt.

Eke-Nazareth moet zich concentreren op het verdedigende werk met een hardwerkende Tijs op de rechterflank. Leerne blijft komen  en straft alweer een verdedigende foutje af : 4-8.

Er moet duidelijk opnieuw naar voor getrokken worden en de krijgers van dienst zijn Lucas en Arthur, Lucas werkt zich door de verdediging en past naar Arthur die overhoeks binnen legt : 4-9

Bij deze stand : “Boeken toe” maar Tibo ranselt toch maar weer eens een afstandschot uit de netten met een “foto-duik”. Thibeau kraakt nog een schot richting Leernse keeper maar er zat een stukje verdediger tussen, het spel wordt kort stil gelegd.

Loic beslist in de 24ste minuut toch minstens zijn naam op de feuille te plaatsen en rondt samenspel met Thibeau via de keeper af: 4-10

Alweer een oververdiende overwinning van een hardwerkend en goed combinerend  Eke-Nazareth. Proficiat aan de blauwe ridders van dienst en hun voorman.

/Maurice

  
DSC_0954

22:57 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-10-07

Wedstrijd duiveltjes -8 VCNE - Poesele

 Proficiat 
 VCNE -  POESELE   9  -   2
Wedstrijdverslag duivels-8  -  Poesele Na de schitterende overwinning van vorige week tegen De Pinte kregen we Poesele op bezoek, zonder doelman Tibo en met het debuut  van Sander.We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd met enkele goede combinaties. Op de 5de minuut kregen we een hoekschop waaruit Stef met een grondscherend schot in de benedenhoek de score opende. Enkele minuten later een mooi schot van Thibeau maar de bezoekende keeper redde knap. Toch kon hij niet beletten dat het even later 2 – 0 werd via diezelfde Thibeau. Arthur kon de stand op 3 – 0 brengen na mooi samenspel van Lucas en Loïc.Onze gelegenheidsdoelman Tijs kwam nadien een paar keer gevat tussen maar moest zich op de 15de minuut toch gewonnen geven na een Poesels schot dat via de paal binnen ging : 3 – 1.Laatste man Loïc dacht : nu is mijn moment gekomen. Al ‘snelwandelend’ ging hij iedereen voorbij maar de laatste verdediger van Poesele dreef hem teveel naar buiten en zo werd het een gewone doeltrap. Lucas maakte er eventjes later 4 – 1 van  met overhoeks schot van zijn ‘gouden’ linker. Daarna een ‘assist’ van een Poeselse verdediger in de voeten van Thibeau en hij maakte rustig af. Zo gingen we rusten met een 5 – 1 voorsprong. Na de pauze werd Tijs vervangen door Pieter in het doel. De supporters waren net te lang in de kantine blijven hangen, alsook onze duivels waren nog afwezig en werd het al snel 5 – 2. Maar dat was buiten Stef gerekend die in 13 minuten tijd een zuivere hattrick maakte, de laatste goal na een schitterende assist van Tijs.Ongetwijfeld het moment van de wedstrijd kwam er halverwege de 2de helft. Vrije trap voor Nazareth en Pieter kwam uit zijn doel gelopen om hem binnen te trappen. De bal kwam in de muur en Poesele kon de tegenaanval opzetten. Maar in volle spurt terug naar zijn doel maakte Pieter een enig mooi hakje naar Loïc. Tegenaanval afgebroken,  bij het publiek gingen de handen op elkaar en Pieter genoot ervan.Enkele minuten later een zware fout op Tijs maar scheidsrechter Jonas had geen kaarten bij en zo bleef het bij handjesgeschud in deze sportieve wedstrijd. Loïc maakte er nog 9 – 2 van.Een verdiende overwinning, maar we zagen iets te weinig het passenspel van de voorbije weken.Na het laatste fluitsignaal  ‘jumpten’ onze duivels nog in hun alom bekende ‘kringetje’ en bedankten de alweer talrijke supporters. Stijn proficiat en tot volgende week  

de reporter ter plaatse :  Petra

19:22 Gepost door Maurice in wedstijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |